Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość strasznie przestraszona

kobietki pomóżcie rada prosze!

Polecane posty

Jestem bardzo przestraszona poniewaz podejrzewamy z mezem ze moge byc w 3 tyg ciazy,a wczoraj sie przeziebilam i mam 37.5C pod pacha a w pochwie 38.6 ratunu co robic,boje sie ze moze to zaszkodzic ewentualnej ciazy ktora temeratura sie prawidlowa? i co robic czy wybrac sie szybko do lekarza?

Gość Ja_Juz_sama_nie_wiem
mierzysz tem codzieniee????

podejrzewasz to czemu nie zrobisz tesu ciązowego??? lub jestem przed@/?

bo jeszcze nie moge za wczesnie jest ponad tydzien do miesiaczki

nie mierze tem codziennie tylko teraz zmierzylam bo czuje ze mam goraczke,lamie mnie w kosciach...

to czego panikujesz??? tem jest zawsze podwyzszona do dnia @ jednorazowy pomiar nic ci nie da musialbys mierzyc pare cykli pozatym nawet jesli jestem w ciązy a jestes przeziebiona to nic nie zaszkodzi:D a ską taka pewnosc ze to ciążą//?

a terz to nic ci nie da hehehhehe temperature mierzy sie rano bo po poludniu i wieczorem jest zawsze wysoka spokojnie masz dziwne podejscie

a to moze bierze cie na grype hhehhehehe

Gość Pszczółeczka fru fru
idz do lekarza i powiedz że możesz byc w ciązy - nie da Ci leków, które będą w tym stanie niewskazane. Faszeruj się herbatą z sokiem malinowym lub z miodem. Na gardło możesz brać pastylki ISLA, płukać gardło wodą z sodą oczyszczoną lub solą, a na katar - woda morska :) i nie panikuj, ja też w ciąży byłam chora, moje znajome zresztą też.

dziekuje pszczoleczko,bo ja juz zaczelam o siebie dbac na wszelki wypadek a tutaj takie przeziebienie ! stad ten strach ze to jakies grypsko albo cos gorszego i trzeba bedzie antybiotyki przyjmowac a ktora temperatura jest miarodajna bo teraz mam pod pacha 37.3

strasznie przestraszona pisze ci ze jednorazowy pomiar nic ci nieda jak mierzylas po poludniu temerature bedzie zawsze wyzsza tem mierzy sie rano po przebudzeniu a utrzymuje sie zawsze na wysokim pozimie chyba ze jestes w ciazy wtedy niema miesaczki a tem nadal jest wyzsza a skad te podejrzenia ze to ciążą???

raczej ta mierzona pod pachą. Antybiotyk też raz musiałam przyjmować - BIOPAROX - bezpieczny w ciąży, ale oczywiście tylko na polecenie lekarza i wtedy kiedy jest to koniecznością. Niestety w ciąży te wszystkie infekcje są najbardziej męczące bo prawie niczego nie można brać, ale z przeziebienia i grypy można wyjść, choć dłużej to trwa. :)

ale ja nie mierze temperatury zeby badac czy jest ciaza,tylko czuje ze mam temperature grypowa dlatego zmierzylam...no i jest za wysoka a jesli chodzi o ciaze to przeczucie,inaczej sie czuje i probojemy od jakiegos czasu,wiec nastawiam sie na wsyzstko a do @ jeszcze 10 dni

to ja jestes przeziebiona widocznie bedziesz miala grypsko byc moze albo to tylko przeziebienie i dlatego temperatura jest wysoka a mierzyc powinno sie ja rano stąd jest wysoka

Gość jestem w ciazy!!!!
Spokojnie, też tak miałam, Byłam we wczesnej ciąży i przyplątało się zakażenie. Brałam antybiotyk, 1200 mg na dobę. Dziś mam połowę ciązy za sobą i jest ok

no niekoniecznie moze to byc ciążą pewnosci niema ale zycze 2 kreseczek

dziekuje kobietki dobrze ze jestescie :)

trzymam kciuki :) i za 2 kreski i za pożegnanie infekcji

Zrob test - ciążę wykrywa tygodniową , nie ważne ile do miesiaczki :/ A co do przeziebienia to idź do apteki, powiedz że prawdopodobnie jesteś w ciąży i coś cię bierze, co może ci polecić. Faraceuta lepiej sie zna na lekach niż lekarz.

jeszcze raz dziekuje,jestescie kochane i dobrze ze jest to forum bo sie uspokoilam i temepratura spadla :) pozdrawiam