Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sysia;p

czy to moze byc ciaza??

Polecane posty

Ja mam dwóch synków ;) Oskara który ma 4 lata i Colina który ma 1,5 roku. Są cudowni ;* Moim zdaniem z tą decyzją nie można za długo czekać bo pózniej może być za późno. Znam wiele par które zwlekały z dzieckiem a teraz dzieci nie mogą mieć. Dlatego jeśli twój partner Cie namawia to zgódź się;) zobaczysz że nie bedziesz żałowała tej decyzji ;))

Gość Laaaurrraaaa
wiem, wiem każdy mi to powtarza :) może sie kiedys zdecyduje o ile naprawde nie bedzie za pozno;/ poza tym jak dla mnie rozkoszne sa dzieci tak do drugiego roku życia bo potem to takie małe urwisy ;):)

Gość orchidd
Dziewczyny proszę o pomoc! Mam problem ponieważ w 40 dniu cyklu zamiast miesiączki pojawiło się plamienie (najpierw ciemny róż, potem brązowawe aż do jasnego różu) które trwało 2 dni. Była to tak niewielka ilość, że nawet podpaska była zbędna. Po 3 dniach zrobiłam test Beta, ale niestety ciąży nie potwierdził. Czy jest możliwe, że był zrobiony za wcześnie? Dodam że od 3 miesięcy staramy się z mężem o dziecko. Nie miałam nigdy w życiu żadnych plamień ani zaników miesiączki. Moje cykle są różne, między 33 a nawet 40 dni. Trochę się martwię, bo brzuch pobolewa mnie od 1,5 tyg, od 4 dni piję jak wielbłąd, miesiączki brak a test nie potwierdził ciąży(((

Gość pawlaa
test z krwi wykazałby nawet bardzo wczesną ciążę, więc podejrzewam niestety, że w ciąży nie jesteś, moze warto przejść sie do lekarza, sprawdzić czy wszystko jest ok.

Gość pawlaa
nie wiem czy dobrze zrozumiałam, czy robiłaś test ciażowy czy z krwi badałaś? bo jeżeli taki sikany ciążowy to jak jest wczesna ciąża to moze jeszcze za wcześnie.

Gość orchidd
Niestety też tak myślę... Tylko czemu akurat teraz jakieś problemy skoro nigdy ich nie było:((((

Gość orchidd
Z krwi...

Gość pawlaa
niestety takie życie, jest dobrze a poźniej wszystko się zmienia, trzeba obserwować i odrazu reagować i iść do lekarza, ja olałam niektóre swoje problemy i teraz borykam się z lekami i lekarzami już sam fakt że masz cykle 40 dniowe powinny dać do myślenia bo to chyba nie jest norma?

Gość orchidd
mój lekarz nie widział w tym nic złego:/ więc tego się trzymałam; przez ponad 2,5 stosowałam plastry antykoncepcyjne, ale odstawiłam je ponad 7 miesięcy temu więc wszystko powinno być już wyregulowane! tym bardziej że byłam u ginekologa i mówiłam o swoich planach itd i mówił że wszystko ok i że trzyma kciuki za dzidziusia a tu pojawiły się kłopoty...

Gość orchidd
2,5 roku stosowałam antykoncepcje... No z tego wynika że chyba muszę lekarza zmienić!

Gość pawlaa
nie będę podważać zdania lekarza, jeżeli on sądzi ze cykle 40 dniowe są ok to niech tak będzie, ja nie wyobrażam sobie aż takich cykli, czasami warto zasięgnąć opini innego lekrza, tak dla własnego czystego sumienia i dla pewności. A może warto poobserwować kilka cykli, mierzyć temp, obserwować śluz i badać szyjkę wtedy mozna przyjrzeć się cyklowi i zobaczyć jak to wygląda na wykresie.

W dniu kiedy miała pojawić się miesiączka ( a się nie pojawiła) jak najbardziej można a nawet trzeba zrobić test( może być płytkowy) . Jeśli byłabyś w ciąży to na pewno test by to wykazał (test można robić 6 dni po zapłodnieniu). Skoro z badania krwi wyszło też że w ciąży nie jesteś to na pewno nie jesteś. No i wydaje mi się że przy 40 dniowym cyklu może być ciężko w ciąże zajść bo tak długi cykl to nie jest normalny.Koniecznie zmień lekarza i idż do niego jak najszybciej. Te upławy i bóle brzucha mogą świadczyć o jakiejś infekcji lub chorobie.

Dziewczyny mam pytanie, może dla nie których się okaże, że śmieszne ale pytam. Kochałam się dwa dni po miesiączce (cykle mam co 28 dni), doszło do wytrysku. Pobolewają mnie plecy i brzuch też jakoś tak dziwnie-nie potrafię tego określić. Czy dwa dni po okresie jest możliwe, że jestem w ciąży ?? Dodam, że od stosunku mineły 2 tygodnie. Z góry dziękuję za odp.

Ja w ciąże zaszła w okres ;) moja koleżanka też ;) więc wszystko jest możliwe! Mierzyłas temperature? Jak masz kilka dni pod rząd powyżej 37 stopni to możesz być w ciąży.

Witam! Staramy się z mężem od prawie roku o maleństwo z marnym skutkiem, przez prawie wszystkie byłe cykle zawsze byłam przekonana, że teraz na pewno tak! Było kiepsko, tym gorzej dla mnie, że moja przyjaciólka była w ciązy i od końca stycznia jest mama! Tak przeżyłam mocno jej poród, odwiedziny w szpistalu jej malutkiego synka, ze 3 dni płakałam całymi dniami! Najtrudniejsze jest to, że ona nie zauważa, że mnie jest smutno... ale ja nie o tym! dziś mam 31 dc okresu brak pobolewa mnie brzuch jak przed okresem, ale nie ma nic, bolą mnie sutki i mam temperaturę 37,1! wczoraj rano robiłam test - negatywny! leczę się na niedoczynnosc tarczycy! i jakos tak wewnetrznie nie mam przekonania ze to akurat tym razem! a tak na marginesie to dalismy sobie z mezem spokoj przez ostatni msc z badaniami, termometrem itp! brzuch mnie boli tak troche inaczej w sumie to juz poad tydzien pobolewa delikatnie, cmi! zawsze bylo tak ze bolal ponizej pepka i bol "schodzil" nizej az dostalam okres, a teraz caly czas boli pod pepkiem! do lekarza mam w przyszlym tyg! jak sadzicie moge byc w ciazy? aha i maz mowi, ze podczas stosunku mam teraz miekko (sprawdzal w nocy zawsze przed okresem mialam twadro! co Wy na to?

Gość Aniołeczek_23
Mam pytanie. Otóż okres spóźnia mi się już tydzień. Od czasu do czasu podczas długiego siedzenia, albo jak szybko wstanę odczuwam takie skurcze w podbrzuszu jak by mi się coś tam rozrywało...i to trwa tak około 10 sekund i przechodzi jak ręką odjął. Oprócz tego pojawił się biały gesty śluz ( nigdy wcześniej takiego nie zauważyłam) , powiększyły się piersi do których w ostatnich dniach nawet nie mogę się dotknąć bo takie mam obolałe. Czy to moga byc objawy ciąży???

Gość ChlopekRoztropek
Rownie dobrze moze byc 100 innych rzeczy. Ile czasu minelo od stosunku ?

Dermedic wszystko wskazuje na to że możesz być w ciąży. Dziwne tylko że test wyszedł negatywny... Kup jeszcze jeden test dla pewności, może tamten był jakiś trefny. Aniołeczek_23 Nie masz okresu tydzień i jeszcze testu nie zrobiłaś????? Na co ty czekasz???!!

Monika jakie Ty pierdoly za przeproszeniem piszesz.. kto Ci powiedzial ze temperatura w ciazy musi przekraczac 37 stopni?? oszalalas? wszystko zalezy od podstawowej temperatury!!.. temperatura w ciazy ma byc podwyzszona.. moze miec np 36,6.. jezeli podstawowa to np 36,0.. jezeli wyzsza temperatura przekracza 18dni to juz w tedy mozemy mowic o ciazy... oczywiscie nie powinnysmy przestawac mierzyc jej dalej.. jezeli by spadla po tych 18 dniach czy nawet wiecej.. to oznacza ze tracimy zarodek czyli dochodzi do samoistnego poronienia a i jeszcze cos.. nie pisz ze testy sa trefne bo trefne oznacza ze o dobre ;) dermedic poki nie ma miesiaczki nadzieja jest zawsze.. jak dla mnie podalas z byt malo informacji.. np chcialabym widziec jak dlugie masz cykle, czy mierzysz temperature regularnie a nie tylko wyrywkowo od tak.. temperatura mierzona od tak o niczym nie swiadczy.. ile minelo czasu od stosunku ( chodzi mi o ten najblizej domiemanej owulacji )

Pierdoły to Ty piszesz! Ja w ciąży byłam dwa razy więc wiem co pisze. A od kiedy zdrowa osoba ma temperature ciała 36,0? Chyba coś Ci sie pomyliło. Co do temperatury ciała - podejrzenie ciąży jest wtedy jeśli masz podwyższoną podstawowa temperature (ponad 37C), utrzymująca się przez minimum 2-3 tygodnie po owulacji. Jest to związane z tym, iż zwiększa się ilość progesteronu odpowiedzialnego za podtrzymanie ciąży w pierwszych tygodniach. Potem tę funkcję przejmuje łożysko. No i najpierw sprawdz w słowniku co oznacza słowo trefny a potem pisz!!! Słownik języka polskiego : 1. pot. mający nielegalne pochodzenie, np. z kradzieży: trefny samochód; niespełniający wymogów, 2. rel. niezgodny z przepisami Talmudu o zachowaniu rytualnej czystości, niekoszerny, nieczysty. Widzę że chciałaś zabłysnąć ale niestety ci nie wyszło!

Gość ChlopekRoztropek
Heh, a bierzesz pod uwage to ze jezeli wczesniej regularnie temperatura nie byla mierzona, to nie ma danych porownwanych? Wiec jezeli mamy sie licytowac kto pisze glupoty, to blizej Tobie. Poza tym powodow podwyzszonej temperatury jest wiecej niz tylko ciaza.

to Tobie nie wyszlo, moja podstawowa temperatura w pochwie to 36,0-36,3.. kazdy organizm jest inny, ja swoj znam na wylot wyzsze temperatury to te, ktore sa powyzej lini wyznacznikowej.. zaloz sobie temat czy kazda z dziewczyn w ciazy miala temperature powyzej 37 stopni jak mi nie wierzysz a slowo trefny to slowo najczesciej uzywany w gwarze slaskiej i nie oznacza on tego samego co w slowniku polskim moja droga

Gość dziewuchy
nie mozecie normalnie sobie mierzyc temp pod pachą????!!!kurde nie wyobrażam sobie codziennie wkładać sobie go do pochwy jejku helołłłł.! Kobity nie przeginajcie pałek przecież są testy owulacyjne prawda??dzisys ....

temperatura pod pacha jest niemiarodajna to po pierwsze, po drugie testy owu czesto klamia.. inaczej, one pokazuja tylko wzrost hormonu LH nic pozatym po 3 mierzac temperature mozesz sie dowiedziec wielu ciekawych rzeczy o swoim ciele.. np czy masz problemy z hormonami, czy przechodzisz owulacje, czy okres byl rzeczywiscie okresem czy moze jednak plamieniem srodcyklicznym itd to nie jest obrzydliwe, to sie nazywa NPR i pomaga w odkladaniu poczecia ( jezeli ktos dziecka nie chce )

Gość Aniołeczek_23
u mnie od moich dni płodnych kiedy miałam stosunek minęło dokładnie 23 dni. do lekarza dopiero idę w środę więc chyba poczekam na jego opinie.

Dziewczyno portugalczyka nie piszemy tu gwarą śląską tylko normalnym językiem polskim. Ja mieszkam na pomorzu i tu słowo trefne jest na codzień używane i oznacza coś wadliwego. Inni na tym forum wiedzą co te słowo oznacza - oprócz Ciebie. A poza tym to pierwszy raz w życiu słyszę żeby temp.mierzyło się w pochwie!!! Może Ty tak robisz ale ogólnie wystarczy mierzyć temp. pod pachą i jeśli od dnia owulacji jest wyższa niż 37 stopni MOŻE oznaczać ciążę choć nie musi. Nigdzie wcześniej nie napisałam że temp. powyżej 37 stopni oznacza w 100% ciążę. Naucz się czytać kobieto!

Gość temperature
Mierzy sie jak komu wygodnie, pod pacha, w odbycie czy w pochwie i ta ostatnia jest najdokladniejsza i jak swiat swiatem zalecane sa pomiary w pochwie..........to zadne odkrycie.:)

kurcze dziewczyno, przestan juz pierdzielic bo mi sie nie dobrze robi.. wiesz ile razy ja bym musiala byc w ciazy jakbym myslala tak jak Ty ? pewnie ze mi sie zdazalo miec temperature pod koniec fazy lutealnej 37,3 nawet, a o ciazy mowy nie bylo.. wiesz ile jest dziewczyn ktore w ciazy maja temperature 36,8? chyba nie.. pisalas jak nic, ze temperatura w ciazy musi byc wyzsza niz 37,0.. ja Ci mowie ze to sa bzdety.. wcale nie musi byc wyzsza!! ma byc podwyzszona tak jak juz to pisalam na poczatku, ale co ja mam Ci tlumaczyc jak Ty pewnie nawet nie wiesz jak sie zaznacza linie podstawowa na wykresie temperatur :/ pozatym pisalas komus wczesniej zmierz jej temperature czy cos.. zeby wiedziec jaka sie ma temperature podstawowa i jaka podwyzszona trzeba sie obserwowac przynajmniej przez 6 cykli, bole jajnikow i macicy rownie dobrze moga wystepowac przed miesiaczka, to zaden objaw ciazy.. pierwszym objawem jest brak miesiaczki... dopiero pozniej jest szereg roznych innych objawow, wiec jak masz zamiar doradzac komus na forum to sie doucz czegokolwiek pod pacha to Ty sobie mozesz mierzyc :/ sorry ale akurat pod pacha mierzenie sie odradza!!! najbardziej miarodajne jest w odbycie i w pochwie, kazdy kto sie choc troche zna na metodzie termicznej ci to powie pozatym wiesz, na tym forum to ja juz sporo slazakow spotkalam i nie kazdy uzywa typowego polskiego jezyka, wiec skad mialam wiedziec ze akurat Ty nie bedziesz przytaczac tutaj slaskich slow?

ja sie niczego nie muszę douczać! Mam dwoje dzieci i to wszystko co tu opisuję sama doświadczyłam! Dla mnie to Ty piszesz bzdury!