Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość .../,

ci co głosowali na PO i obecnego prezydenta--jesteście zadowoleni????

Polecane posty

Gość wyższe niż 6 klasa
sandrusia 23 twoje wypowiedzi też nie są do czytania :D

taka prawda ze sytuacja finansowa moja czy mojej rodziny nie zmieniła się praktycznie wcale jesli chodzi o te lata gdy zmieniał się rząd. czy sld, czy pis czy po. różnica praktycznie żadna. a jesli komuś było lepiej teraz gorzej albo wtedy gorzej a teraz lepiej to nie zasluga polityków. w znikomym znaczeniu. zmiany jakie robią politycy, reformy itd są widoczne po latach. nie z dnia na dzień. Ale ja jestem zadowolony bo: za rządów pisu było mi po prostu wstyd. a głosowałem na pis wtedy liczać na koalicję po-pis i wywalenie lub zmarginalizowanie lewicy. i żałowałem. czułem sie oczukany. może gdyby pis nie miał koalicji z samoobroną i lpr to nie byłoby takiego obciachu. ale obciach był. i w polsce i za granicą.

Gość Zadowolona...
sandrusia 23 zadowolona,ty jestes nieszczesliwa,rozgoryczoną kobieta której czuje sie nie układa a ja przeciwnie jestem szczesliwa mam dziecko jestem spelniona i pelna zycia ,szkoda mi cie zadne twoje słowa mi nie zaszkodza i nie zmienią mojego nastawienia,a ty bluzgaj dalej i krzywdz sama siebie,twoje wypowiedzi omijam szerokim łukiem i nawet ich nie czytam bo sa nic nie warte ,poprostu głupie" Przecież ja nie mam najmniejszych wątpliwości, że jesteś szczęśliwa. Kto nie chciałby żyć za cudze? Beztrosko, tylko się r.... rodzić i tak dalej ... Zaglądasz w sakiewkę innym i mówisz, że muszą ci oddać, bo przecież tak musi być... Bo dlaczego nie? :D

Gość jak to ma państwo
Chińczyk urodzony w Polsce patrząc w lustro stwierdzi że nie jest Polakiem. Chyba że na obrazach Matejki domalujemy kilku żółtków. On powie że ma obywatelstwo ale nie będzie sie utożsamiał z Polską.

Gość allllle
Zadowolona ty naprawdę jesteś walnięta,,ty normalnie jesteś kobieto chora

Gość anananananannaaaa
a ty tlumokiem? tak i zbokiem - mam trzy nogi i dwie głowy oraz 6 par rąk no tak z domu nie wychodzisz to musisz sie jakos komunikowac z cywilizacja, chocby przedluzajac taki bezsensowny temat jak ten

Gość wyższe niż 6 klasa
Tak... to Patrycję Kazadi trzeba wsadzić na statek i odesłać do Afryki. Co za logika?

Gość Zadowolona...
Zcoolgany w coolke cool taka prawda ze sytuacja finansowa moja czy mojej rodziny nie zmieniła się praktycznie wcale jesli chodzi o te lata gdy zmieniał się rząd. czy sld, czy pis czy po. różnica praktycznie żadna. a jesli komuś było lepiej teraz gorzej albo wtedy gorzej a teraz lepiej to nie zasluga polityków. w znikomym znaczeniu. zmiany jakie robią politycy, reformy itd są widoczne po latach . nie z dnia na dzień. Ale ja jestem zadowolony bo: za rządów pisu było mi po prostu wstyd. a głosowałem na pis wtedy liczać na koalicję po-pis i wywalenie lub zmarginalizowanie lewicy. i żałowałem. czułem sie oczukany. może gdyby pis nie miał koalicji z samoobroną i lpr to nie byłoby takiego obciachu. ale obciach był. i w polsce i za granicą" To prawda, ale aby to wiedzieć, to trzeba trochę wiedzieć o ekonomii, gospodarce itd. A jak wiadomo analfabeta z pewnością nie czyta.. Co najwyżej chodzi z pochodnią..

nie ważne czy chińczyk, cygan czy murzyn.......jeśli pracuje uczciwie, płaci podatki, posyła dzieci do polskich szkół to co to przeszkadza? nikt mu polakiem czuć się nie każe. byleby prawa nie łamał i przestrzegał zasad panujących w PL. w sensie dostosował i przystosował.

Gość wyższe niż 6 klasa
"no tak z domu nie wychodzisz to musisz sie jakos komunikowac z cywilizacja, chocby przedluzajac taki bezsensowny temat jak ten" Zabawa jest przednia jak się czyta te wypociny. Robię w tym czasie też inne rzeczy. Przewijam dzieciaka, słucham muzyki i palę faję (w przerwach).

Gość allllle
Czytam i czytam,ale sandrusia ma racje,państwo powinno zapewnić rodzinie warunki,bez naszych podatków poprostu by nie istnieli,nie wiem dlaczego masz takie myślenie,chyba zle wszystko pojmujesz.

Gość wyższe niż 6 klasa
I cytuję: " Marcin Dubieniecki odnosząc się do zaproponowanej kwoty powiedział: " W ogóle nie będę tego komentował. Kwota 250 tys. zł jest, według mnie, jako pełnomocnika, w ogóle nie do przyjęcia.". Sprawdza się stare powiedzenie, które mówi, że apetyt rośnie w miarę jedzenia."

Gość jak to ma państwo
i Chińczyk stwierdzi że fajnie mu się w Polsce pracowało ale dzieci nie ma więc frajerzy Polacy teraz zapierdalajcie na emeryturę Chińczyka.

Gość wyższe niż 6 klasa
jak to ma państwo - myślisz choć trochę czasami? Znasz historię Niemiec?

Gość Zadowolona...
Niektórzy rano muszą wcześnie wstać... Aby inni mogli spać i myśleć, jak by tutaj jeszcze wykraść więcej ... strajk, czy co tam jeszcze wymyślicie.. Jutro skromne 15 h... ale co tam ... jest na kogo pracować... Zatem dobranoc..

Gość sandrusia 23
a czy ja nie płace podatków??? nie place vatu chyba jesc musze i to nie tylko ja ale cała moja rodzina,nie płace za prad za działkę która mam,za mieszkanie wszelkie opłaty ,,kazdy płaci i ja tez wiec zadowolona nie wymądrzaj sie

Gość sandrusia 23
i proponuje rezonans magnetyczny głowy

zalezy o jakim państwie mówisz. powinno być państwo socjalne, w jakiejś formie , to pewne. ale tak by reszta społeczeństwa to akceptowała. jeśli ktoś patrzy na państwo jak na firmę to logiczne że raczej firma szybko oleje kogoś kto nie dość że nie pracuje, nie pomaga to jeszcze za nic ciągnie kase i jest obciążeniem ale państwo to nie firma. a co do zapewnienia ludziom ubogim, biednym, w trudnej sytuacji materialne czy osobistej pomocy to prędzej czy później się to zwraca. im mniejsza bieda tym mniejsza przestępczość. im większy poziom życia tym dłużej ludzie dłużej są zdrowi i dłużej zyją. a tym samym dłużej pracują, mniej rent zapomóg. im więcej zarabiają tym więcej wydawają i tak w kółko. dobre i mądre i WYMAGAJĄCE państwo socjalne szybko się zwraca. tylko socjal na ogół traktowany jest jako "masz nie truj dupy". nie jako rozwiązanie problemu tylko zamaiatanie go pod dywan.

Gość wyższe niż 6 klasa
kto proponuje i komu?

Gość Zadowolona...
Sandrusia - biedactwo nawet za prąd płaci. A nie ma jakiegoś sąsiada, który pracuje i któremu mogłabyś kraść prąd, wodę i na co tam jeszcze masz ochotę?

Gość anananananannaaaa
mam nadzieje ze nie przy dziecku, bawcie sie dalej. ide bo jutro trzeba wstac i na chleb zapracowac, a na emeryture przy okazji tez :-O

Gość wyższe niż 6 klasa
Faja jest wirtualna bo palenie w zasadzie rzuciłem.

Gość Zadowolona...
Zcoolgany w coolke cool - oczywiście dajmy im ryb... a oni z pewnością pobiegną po wędki.. Bo jak widać wolą zapracować... Taaaa.. Spróbuj kogoś biednego poprosić o pomoc, to taką stawkę Ci rzuci, jakbyś firmę zatrudniał. Nikt Ci nie przyjdzie!! Bo po co? Skoro kasę dostanie za darmo.. Sąsiadka wdowa, pół roku szukała chętnego do malowania płotu. Zapłaciła w końcu bardzo słono, za marną usługę.. I jeszcze menel uważał, że wielką przysługę jej robi.. Oczywiście nie pogardził oprócz zapłaty i jej mieniem.. :D

Gość jak to ma państwo
@Zcoolgany w coolke cool Dobrze prawisz i dyskusja powinna przebiegać właśnie co można upierdolić a co nie warto... Bo chyba w jakims celu 1 tys lat temu zaczęliśmy budować coś co sie tożsamościowy narodowa zwie.

Gość Zadowolona...
Sąsiadka raczej nie liczy na zwrot własnego mienia.. :D Ale kto wie, skoro twierdzisz, że zawsze się zwraca ... :D

Dlaczego wiekszosc mlodych kobiet to nadal takie typowe, zasciankowe klacze rozplodowe, ktorych jedynym celem zyciowym jest zlapanie na brzucha byle palanta? Cholera, przeciez mamy XXIw niech kazdy zyje tak jak chce, co Wam to ludzie przeszkadza.

Gość upie**olić
a co to za słowo? upier­dolić co? komu? dlaczego? i jak?

Gość Zadowolona...
Ale ponieważ ja bezrobotna nie jestem, to tej jakże rozwijającej dyskusji prowadzić nie mogę dłużej ... Podgatunek musi pracować.. A reszta pomyśli co dalej z moją kasą.. :D Bosko..

Zadowolona... to nie jest ważne. bo sa tacy co ci pomogą odśnieżyć za free a i tacy co nie mają pracy ale za 10zł za godzine szufli do reki nie wezmą. tylko nie o to tu chodzi. mądrze wydawany socjal, fakt obciążenie dla budżetu , ale mądrze rozdysponowany i wymagający, mobilizujący zmniejsza np przestepstwa, podnosi poziom zycia, poziom zdrowia tym samym zmniejszając koszty publicznej służby zdrowia. tylko powtarzam, mądry socjal. nie "masz i wróc za miesiąc jak się zkończy"