Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Cynamonowa dama

Kto nosi szkła kontaktowe - mam mały problem...

Polecane posty

Gość Cynamonowa dama

Otóż nosze szkła od 1,5 roku, a od pół roku zauważyłam że po założeniu szczypiąmnie oczy tak przez 5 sekund, lecą łzy.. i to się powtarza co jakieś 10 minut.. To sie zaczeło we wrześniu i myslałam ze jest spowdowane upływem ważności soczewek które miałam, mysłałam że są stare, zamówiłam , zgodnie z wyznaczoną datą kolejną parę szkieł , tym razem innej firmy, a oczy nadal szczypią :( Powiedzcie mi co jest nie tak , bo ja naprawde nie iwem , myje dokładnie soczewki, sterylizuje, trzymam w roztworze, zawsze świeżym.. Czym to piecznie jest spowodowane? To bardzo męcżace, nie moge sie malować , ani nic, bo od razu cała sie rozmazuje., wszystko spływa po twarzy, każdy tusz, każda kredka.. Boje sie iść do okulisty , bo boje sie ze powie ,że nie moge nosić szkieł, bo mam coś z oczami itd.. A ja napraawdę źle wyglądam w okularach, jestem młoda,a szkła zapewniają mi pewność siebie, są ostatnim ratunkiem.Proszę pomóżcie mi.

Gość Sukaaaaaaaaaaaa
a masz spuchniete powieki? bo ja tak mialam na 1 oko, tez nosze soczewski, krople Świetlik mi pomogły

Też tak miałam. Moim zdaniem powinnaś zrobić sobie przerwę w noszeniu soczewek na jakiś tydzień. Jak na to nie patrzeć to soczewka jest jednak ciałem obcym dla oka i musiałaś je podrażnić. I może jak zakładasz wyczyszczoną już soczewkę to wpuszczaj na nią trochę kropli nawilżających do oczu :)