Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ccccjeeeekjaaawaaa

Jak byśxcie zareagowali, że wasze dziecko, dziewczyna ma bulimie?

Polecane posty

Gość ccccjeeeekjaaawaaa

jw

Gość ccccjeeeekjaaawaaa
moja córka ma:o nie wiem co robić!

Gość a jak miałabym zareagować
to jej jest ciężko a ty robisz z siebie ofiarę, ja mamm bulimię od 8 lat a moja matka o tym nigdy nie wiedziała i nigdy sie nie dowie

Gość Dziabotyllo
Powiedzmy, ze miałam stan podbulimiczny (coś w tym stylu), bo wymiotowałam przez jakiś czas. Nikt o tym nie wiedział, ale powiem Ci, czego oczekiwałabym ze strony matki - chyba szczerej rozmowy, dlaczego to robię, w czym tkwi mój problem, nie tylko samoakceptacja. Musisz wiedzieć, czy chodzi o to, że jest trochę grubsza i chce schudnąć, bo się sobie nie podoba, czy ma problemy w szkole lub z rówieśnikami albo może chodzi o problemy w domu. Jeśli nie umiesz z nią tak porozmawiać, przekonaj, żeby odwiedziła psychologa.

Gość bulimiczka na zawsze
umów ją na wizytę do psychiatry, leki na początek musi dostać i dodatkowo terapia z psychologiem, ty jej nic nie pomożesz daj jej spokój i nie próbuj z nią rozmawiać bo nie masz pojęcia co ona czuje

a nie czulibyscie do takiej osoby wstretu? odpowiedzcie szczerze, to nie jest zaden atak, tak sobie wyobrazam, ze zdrowa osoba moglaby pomyslec "obzera sie i wymiotuje, obrzydliwe..."

Gość pseudonim dla siebie
Chorowałam na bu;imie 9 lat. Od mamy oczekiwałabym, że mnie wesprze w ciężkich chwilach. Ona mnie wyśmiała, nie uwierzyła. Dopiero mój chłopak pomógł mi rzucić to świństwo. Po prostu prosił bym nie wymiotowała. Miałam to dla kogo zrobić, zależało mi i od roku jestem zdrowa.

Gość ccccjeeeekjaaawaaa
:/ ciężkie to jest:(