Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Asiula1234

Reklamacja

Polecane posty

Gość Asiula1234

Witam Was:) Mam kłopot z reklamacją obuwia... Pomyślałam że może tu znajdę kogoś kto mi pomoże. Mianowicie kupiłam zimowe kozaczki w firmie "Bata", za ok 300 zł. Po niespełna 2 miesiącach buty już nie nadają się do chodzenie. Wszystko było ok dopóki nie spadł śnieg... Potem on zamarzł i chodząc w tych bytach, obcasy się zapadały, a skora przykleja do obcasa zaczęła się potwornie zdzierać. Zgłosiłam buty do reklamacji... odrzucono, bo niby to wina mechaniczna, ja zdarłam obcasy.. Odpisałam...ze jest nieuniknione nie chodzić zimą po zamarzniętym śniegu... napisałam odwołanie.. Właśnie po 6 dniach otrzymałam sms-em odpowiedź o kolejnym odrzuceniu. Strasznie się wkurzyłam... Co mogę zrobić?

Gość Asiula1234
Dzięki... Myslisz ze to moja faktycznie wina?

Gość kasienia ......
Idź do rzecznika praw konsumenta, w każdym mieście jest. Ja też tak miałam kiedyś odrzucili mi reklamacje więc poszłam do rzecznika, musiałam popsutego buta wysłać na własny koszt do analizy (zapłaciłam jakieś 40 zł z przesyłką) na drugi dzień dostałam buta i cały odpis ze to z winy producenta. Poszłam z tym znowu do rzecznika on po paru miesiącach złożył wniosek do sądu w moim imieniu i dostałam kasę wraz z odsetkami.

Gość co tym razem misiu?
myślę, że oni (BATA) sprzedaja barachło za dużą kasę i z sasady tej kasy nie chcą oddac co z tego że but skórzany i ładnie wygląda jak się do chodzenia nie nadaje? buty nie sa po to aby w kartoniku stały tylko powinny byc dostosowane do celów do jakich się je produkuje! Moje rozkleiły się po pierwszym deszczu

Gość co tym razem misiu?
w reklamacji możesz im napisać, że tzw trumniaki są na targu po 10 zł i one faktycznie służą tylko do tego aby je założyć nieboszczykowi do trumny, bo od chodzenia się rozwalają... ALE NA TYCH Z TARGU PRODUCENT O TYM FAKCIE INFORMUJE PRZED ZAKUPEM :p

Gość Asiula1234
Własnie najgorsze jest to jaki jest ich feler.... Chodzi mi o to ze kobiety na ogół maja skłonn0ść do zdzierania obcasow... Mi w pantofelkach też sie czasem zdarzy... ale jest lekkie obtarcie i tyle..a tu... Napewno nie wpadłam w dziure czy kratke... skóra(ciemny brąz) zdarta i to z dwóch obcasów...a pod spodem kiczowaty biały plastik... Masakra... i to mi zarzucaja...ze ja tak poździerałam obcasy:(

Gość Asiula1234
Znalazłam adres Powiatowego Rzecznika Konsunentów. Teraz mam pytanie... Czy najpierw napisać do niego maila, który jest podany, czy pofatygowac się osobiście... Kolejne pytanie..z butami, czy bez... Nie wiem czy odbierac te buty czy niech one tam w sklepie będą..