Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przegrane życie!!!!

Błagam o pomoc prawnika

Polecane posty

Gość przegrane życie!!!!

2 tyg. temu gdy mnie nie było w domu mąż przyprowadził do domu pośrednika nierucomości (powiedziała mi o tym sąsiadka bo akurat weszła jak mąż z nim rozmawiał,usłyszała ,że rozmawiają o sprzedaży) Wczoraj mąż mi napisał smsa ,że mam się pakować bo on sprzedał mieszkanie!!!!! Mamy rozdzielność , miezkanie jest po mojej mamie , ale wykupione na mojego męża ( wiem największa głupota ) ale zmusiła mnie do tego sytuacja. Rozwodu nie mamy , on ma kochanke od roku, ja nie pracuje. Pytanie, czy może mnie wyrzucić z mieszkania, czy moge iść do opieki spoecznej i uzyskać jakieśśrodki na życie . Mamy 3 dzieci 15,12,7 lat. Odcioł mnie od wszelkiej kasy, nigdy nie pracowałam . Grozi mi że odbierze mi dzieci i ,że mam miesiąc na wyprowadzke, on wynajmuje sobie mieszkanie ale beze mnie ,zabiera tam dzieci. prosze o rade. Jemu naprawde odbiło

Gość gizzzela
odcioł?

Gość przegrane życie!!!!
Robi sam zakupy jakie uważa, pozabierał mi karty , nie daje grosza, nie pracowałam bo zajmowałam się domem i dziećmi , on nie chciał abym pracowała. Zawsze miałam karte i dysponowałam kasą, ale jak złapałam go na zdradzie to się mści.

Mam podobny problem. Rodzice chcą mnie wyjebać z domu, bo uważają że powinienem się usamodzielnić. Pracuję od dwóch miesięcy. Wypłata - 1300 PLN. Jest raczej oczywiste że nie dam rady wynająć mieszkania i się utrzymać. Co robić ? Przeprowadzić się do schroniska dla bezdomnych ?

Gość sylweskrin
wątpię, żeby odebrał Ci wszystkie dzieci, no ale nie możesz siedzieć z założonymi rękami i płakać tylko działać - a co robić to lepiej niech się wypowiedzą kompretentne osoby

nie mogą cię wyrzucić z dziećmi na bruk tym bardziej teraz trwa okres ochronny jest zima!!!! mąż se może pomarzyć

Gość przegrane życie!!!!
Ale on chce zabrać dzieci z sobą.

Mieszkanie jest po Twojej mamie :) Wiec kija Ci moze zrobic wystarczy dobry prawnik sprobuj np na uniwersyteteach i w osrodkach obok mopru poza tym jest zima eksmitowac Cie nie moze

Gość przegrane życie!!!!
tak ,mieszkanie należało do mojej rodziny ,ale teraz jest tylko jego własnością, jest przepisane na niego . Jestem tu zameldowana.

a co to znaczy chce ci zabrać dzieci ot tak sobie ? no co ty musi udowodnić że ty się dziecmi nie zajmujesz albo pijesz albo ćpasz nie może ci ot tak zabrać dzieci

Dopóki jesteście małżeństwem masz prawo do korzystania (w ramach zaspokojenia potrzeb rodziny) z każdego mieszkania, do którego Twój mąż ma prawo (czyli aktualnie do tego, w którym jesteś zameldowana. Problem eksmisji do czasu rozwodu więc nie istnieje. Odnośnie miejsca zamieszkania dzieci i Ciebie - są to tzw. istotne sprawy rodziny (wciąż jesteście rodziną), a o nich decyduje się wspólnie. Nikt z Was nie może sam zadecydować o takich sprawach. Jak nie ma porozumienia, pozostaje wystąpić do sądu opiekuńczego (sąd rejonowy), by to on zadecydował.