Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość te co sie powtarzają to

dziewczyny w małzenstwie-macie wspolne

Polecane posty

Gość te co sie powtarzają to

pieniadze czy osobne?jak z dostepnościa do kasy?

Gość kasia198777
Ja obecnie kończę studia i za parę miesięcy będę mamą więc mąż tylko pracuje. Konto mamy wspólne i oboje mamy taki sam dostęp do pieniędzy. Wydajemy na co chcemy i się nikt nikomu nie tłumaczy.

mamy swoje konta ale każdy ma dostęp i jak potrzebuje to wyciąga, obojętne z czyjego. Ale pewnej kwoty na rachunki itd nie ruszamy. Tzn tyle a tyle musi zostać w sumie na tych kontach miesiecznie bo potem netem sie spłaca. A z jakichś dodatkowych zajeć kasę mam swoją zwykle przy sobie i mąż też, na tzw jakieś pierdoły dla siebie na co dzień.

Gość misia1111111111111111111111
pieniądze mamy wspólne mąż oddaje mi całą wypłatę jak chce na coś to mówi że chce tyle i tyle.nie ma problemu

jaka dostepnosc do kasy?:D pracujemy oboje, wiec mamy dwa konta - zdecydowanie uwazam to za lepsze rozwiazanie. na koncie meza jest lokata, i na moim jest lokata, na ktore odkladamy pieniadze na wlasne mieszkanie. z konta meza ida tez pieniadze na rachunki i biezace wydatki, wiec ja na mojej lokacie oszczedzam automatycznie wiecej - zostawiam sobie na koncie biezacym tylko kase na wlasne prywatne wydatki i zakupy. oczywiscie wszystko wspolne, jestesmy upowaznieni, znamy swoje piny, hasła itd.

Gość olllllloni
siedze w domu z dziecmi, konta osobne, maz przelewa mi co tydzien kwote jaka chce na wydatki

Gość osobne konta
ja robię wszystkie opłaty część ze swojego konta część z konta męża, on robi zakupy żywnościowe, ja ubraniowe dla dzieci, jak gotuję, sprzątam , piorę - bo mam więcej czasu.... obecnie zarabiam mniej od męża - bo mam tylko kasę z wynajmu mojego panieńskiego mieszkania i 1,5 roczne dziecko które nie dostało żłobka :O

Gość mama tez dwójeczki:)
mamy dwa konta jedno wspólne a jedno tylko moje gdzie mam dostęp tylko ja i tam mam swoje zaskórniaki na moje potrzeby :)

Gość mamamama26
mamy konto wspólne i dwie karty - jak potrzeba to wydajemy i się nie tłumaczymy - a oszczędzamy na rate za dom więc nie wywalamy na byle co

mamy dwa konta, a kasa jest wspólna. co to ma znaczyc - "dostępność do kasy"?? to tak samo moja kasa jak i mojego meża, zadne z nas nie musi prosić drugiego o "dostępnosc" do niej.

Gość niektóre z was
to niezłe "pasożyty":O

wszystko mamy wspólne. Jak chcę sobie coś kupić to kupuję, maż podobnie......i przez tyle lat jakoś nikt problemów nie robił:) nie widzę opcji innej:)

Gość mamadominabo
wspolne konto i dwie karty do niego niewazne kto wiecej zarabia, kasa wspolna przed ciaza zarabialam wiecej ,teraz maz wiecej zarabia, ja pracuje na pol etatu dzielimy zycie to i pieniadze tez

Od zawsze mamy dwa konta, ale kasa jest wspólna, nie ma tłumaczenia sie i proszenia, co prawda rachunki płacimy z konta męża ale tylko dlatego, bo dostaje wypłate około 10-go, co pokrywa sie w termiami płatności.

Gość ja nie bylam szczepiona
mąż zarabia, kasa wspólna, taki sam dostęp.

u nas pieniądzmi zarządzam ja. mąż wypłatę dostaje w gotówce i oddaje mi ją do ręki, ja z tego opłacam rachunki, cześć wpłacam na kato na lokatę a część zostawiam w domu na kupce z której każdy może sobie wziąć ile potrzeb. Moja wypłata przed wychowawczym cala londowala na koncie i do tej pory jest nie ruszona teraz dzieje się to samo z zas. wychowawczym i rodzinnym .

ja pracuję on pracuje, zatem konta osobne, ale wydatki wspólne.

u nas pieniądzmi zarządzam ja. mąż wypłatę dostaje w gotówce i oddaje mi ją do ręki, ja z tego opłacam rachunki, cześć wpłacam na kato na lokatę a część zostawiam w domu na kupce z której każdy może sobie wziąć ile potrzeb. Moja wypłata przed wychowawczym cala londowala na koncie i do tej pory jest nie ruszona teraz dzieje się to samo z zas. wychowawczym i rodzinnym .

Gość hnjdgh
londowala????? :O chyba LĄDOWAŁA! Bój się Boga lelaku :O

Gość Beatka34256
Kiedyś, gdy byłam na wychowawczym- z kasą był problem, kłóciłam się z mężem o pieniądze, ciągle ich brakowało. Potem gdy poszłam do pracy, córeczka miała wtedy 1,5 roku a ja jeszcze studiowałam, problem też był. A teraz gdy mała ma 2,5 roku, studia skończone a praca zmieniona na inną lepiej płatną, problem zniknął. Mamy 2 konta, on płaci rachunki, ja kupuję jedzenie i inne fajne rzeczy, to dzięki mnie spędzamy fajnie czas, ja mogę sobie w końcu coś kupić. Z tamtego okresu pozostało mi coś takiego, że gdy coś kupię to tłumaczę się z tego mężowi. Gdy kasy brakuje, nawet gdy ma się skończone studia, męża na wysokim stanowisku i ładne mieszkanie, to gdy zostaje ci 300 zł na jedzenie na cały miesiąc, zawsze będą kłótnie. Ja uwielbiam pracować, mieć swoje pieniądze i niezależność, więc nie miałam z tym nigdy problemu, był on tylko z miejscem w żłobku i brakiem niani. Wg mnie każda kobieta powinna pracować, bo ma to same plusy, no chyba że jest leniwa a znam takie.

hehe głupie pytanie trochę :D ja nie jestem z małżeństwie,ale kasę mamy w domu i bierzemy jak tylko potrzebujemy,ja głównie rozporządzam kasą,bo to ja zajmuje się domem itp. a pracuje tylko mój facet

Gość żenada com
czyli "rozporządzacie" CZYIMIŚ pieniędzmi, które KTOŚ zarobił:) świetnie, gratuluję ambicji:)