Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość madzialinkaa35

Co zrobić z bratową?

Polecane posty

Gość madzialinkaa35

Mamy w rodzinie dziwną sytuację. Mój brat rozwodnik związał się z 15 lat młodszą kobietą. Ona ma 25 lat a on 40. Był to dla nas szok. Najpierw przeprowadził się do innego miasta i kupił tam dom, a potem się z nią ożenił. Jak się później okazało dla niej. Brat jest dobrze sytuowany, więc ona pewnie poleciała na jego kasę. W rodzinie chyba nikt za nią nie przepada, ale nikt jej tego nie okazywał. Do czasu gdy podczas rodzinnej uroczystości dziecko mojej kuzynki, rezolutny 6-latek powiedział na głos przy wszystkich (przy niej też) co jego mama o niej mówi. Ona oczywiście się obraziła na całą naszą rodzinę. Mój brat także. Odzywa się jedynie do mamy. I tu zaczyna się problem. W maju mój syn ma komunie a brat jest jego chrzestnym. Boje się, że w ogóle się nie pojawi. Nie był na świętach. Każdy z rodziny będzie znać powód jego nieobecności. Taki wstyd i jak dziecku wytłumaczyć?

Gość blowwww
No wstyd wstyd .. tylko,że Wam powinno być wstyd i głupio .. dzieci są zawsze szczere i bardzo dobrze to dziecko zrobiło. Wcale bym sie nie zdziwiła jakby się nie pojawił i dobrze by zrobił. Każdy ma prawo ułozyc sobie życie z kim chce.. :O

Gość kajmra kaśkoja
Jak chcą być razem to ich sprawa! Różnica wieku nie jest drużgocąca wcale. Dzieciaczek się przejął tylko wszystkim i powiedział co mu na wątrobie leżało! Widocznie mu nie pasuje ta rodzina w której się dzieją takie rzeczy! Najmłodszy, a najmądrzejszy z nich wszystkich!

Na komunii powinien się pojawić bo Twoje dziecko nie jest niczemu winne. Wyślij zaproszenie i tyle.

Gość madzialinkaa35
Dla wszystkich to był szok. Taka młoda. Chyba dlatego nikt jej w rodzinie nie lubi. Zadziera nosa. Męża trzyma na smyczy, a jemu widać to pasuje. Mógł sobie znaleźć bardziej stateczną kobietę. Na nas wszystkie (tzn. mnie, moją siostrę i kuzynki - wszystkie mężatki z dziećmi) patrzy z pogardą. A Tłumaczę bratu, że to nie jest żona dla niego, że dla niej liczy się tylko kasa, a on nadal swoje. I przez nią mamy same problemy w rodzinie. Jest nas dużo i mamy zes obą bardzo doby kontakt. Tylko brat stałs ie przez nią takim odludkiem. Na komunii spotka się cała rodzina, kilka pokoleń, tylko jego będzie brakowac.

Gość madzialinkaa35
Co z tego, że wyślę, jak się nie pojawi. Na gwiazdkę wykorzystał monet, gdy mały był u mamy i tam mu dał prezent.

Jak się nie pojawi to będzie tylko świadczyć o nim. Powinnaś do niego zadzwonić i szczerze porozmawiać. Chyba rozumie, że bycie chrzesnym zobowiązuje.

Jestescie banda zazdrosnikow!!! Ja na miejscu tej dziewczyny, nie chciala bym z wami , burakami miec nic!! do czynienia!!!

Gość madzialinkaa35
On nie chce ze mną rozmawiać. Już wyjaśnił swoje stanowisko w tej sprawie i nie zamierza go zmienić. Chyba, że zmienimy nastawienie do jego żony. On stanął za nią murem i nie chce ustąpić. A pojednanie z nią raczej nie nastąpi.Ona traktuje nas jak powietrze i koło się zamyka.

Gość madzialinkaa35
Niczego nie zazdrościmy. Po prostu to jest żona dla niego. Zobaczyła kasę i się zakochała na zabój, w kasie, nie w nim.

aha! i jeszcze !! chciala bym miec meza 15 lat starszego, moze mialby poukladane pod sufitem! tak jak nalezy ha ha...wstydzili byscie sie!!!

Gość gwiazdeczka555
Myślę, że do tego czasu bratu przejdzie, a zpewnością przyjdzie, bo jest chrzestnym i nawet jak Wy nie lubicie bratowej, to przeciez nie może gniewać sie na dziecko. POMYSL

Facet bylby frajerem gdyby przyjal zaproszenie!! podoba mi sie to, ze stoi w obronie zony... murem!! a was ta " kasa" najbardziej boli ha ha...

Gość a ja powiem Ci...
a co ona am takiego zorbila ze jej nie lubiecie? wyszla za amz za Twojego brata i to wszystko? moze naprawde go kocha i nie polecala na kase...w koncu nie ma 80 lat zeby leciec na majtek i spadek...wspolczuje tej dziewczynie i bratu tez...

Gość kn;n
skąd wiesz, że chodzi jej o kasę? powiedziała to?

Gość a ja powiem Ci...
podaj rozsadne argumenty rpzemawiajace za tym, ze ona poleciala tylko na kase....

Gość wariatka imie dla kotki
I co autorko w szoku jesteś?Miał już jedną żonę,stateczną ale widocznie coś było nie tak,że się z nią rozwiódł.Może wybrał pierwszą bo tak wy chciałyście,co?I wyszedł na tym jak Zabłocki na mydle.Teraz wybrał sam i jak widac jest szczęśliwy i nie potrzebuje innych harpi z rodziny.Brawo gla gościa.

Gość fgddgd
ja pierdole. jaka s*** z ciebie. wstyd? to wam powinno byc wstyd. jak wy go i jego zone potraktowaliscie!!!!!!!!!!! wcale bym sie nie zdzwilia gdyby nie przyjechal na chrzciny. CZY WY CHOCIAZ ZADZWONILISCIE PO TEJ AKCJI I PRZEPROSILISCIE GO? czy on sie wam wpieprza w zycie ze wy sie tak wpieprzacie. czy ty kurwa liczysz na kase po nim ze tak ci jest zal? widocznie jemu jest z nia dobrze co z ciebie na siotra, wspolczuje twojemu bratu!!!!!!!!!!!! skoro sie z nia ozenil to juz klamka zapadla. NIE MOGE UWIERZYC ZE JESTESCIE TAK OGRANICZENI ZE NIKT Z WAS NIE PRZEPROSIL GO ZA TO CALE ZACHOWANIE WASZE. MAM NADZIEJE ZE ON NIE PRZYJEDZIE NA TE CHRZCINY CZY TAM KOMUNIE. TU NIE CHODZI TYLKO O DZIECKO ALE O CALE SPOTKANIE BO WIADOMO ZE RODZINNE JEST TO SPOKTANIE. POWINNIESCIE SIE WRESZCIE POGODZIC Z JEGO DECYZJA I GO PRZEPROSIC I ZAPROSIC NA TĄ IMPREZE. glupi ejstescie. a najbardziej BEZNADZIEJNE jest to ze jestescie na tyle jebnieci ze strasznie ZAPATRZENI W SIEBIE I MYSLICIE ZE MACIE RACJE W MOMENCIE GDY JEJ NIE MACIE. jejlu jaka pieprzenieta rodzinka!!!! to nie on SIE OD WAS ODSUNAL TYLKO WY GO ODSUNELISCIE OD SIEBIE. JAK MOGLISCIE TAK POSTAPIC!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość a może Helga?
jak co zrobić?:O PRZEPROSIĆ!!!

Gość madzialinkaa35
Za co mam przepraszać? Ja jej nie obraziłam. Weszła w naszą rodzinę tak nagle i w dodatku taka młoda. Córka mojej kuzynki jest niewiele młodsza od niej. Wiadomo, że tylko dla kasy się związała. A bratu widać to się podoba bo ma młodą żonę przy boku i każdy mu jej zazdrości. A zapatrzony w nią jak w obrazek. A ona to wykorzystuje na każdym kroku. Zrobiła z niego parobka na własne zachcianki.

Gość do madzialinka
zal d u p e sciska co? haha jedynym zarzutem wobec niej jest ze jest taka młoda... och biedne stare baby zmarszczki sie wam na mozg rzucily zal mi was, a brat na oczy przejrzał ze w rodzinie ma same s u k i i dobrze ze sie nie odzywa! tez bym wam pokazala gdzie wasze miejsce z-dziry!

Gość do madzialinka
a pewnie problem z ta komunia polega na tym ze brat dziany jest i prezentu nie bedzie co? pier-dolone materialistki!

Gość madzialinkaa35
Proszę mnie nie obrażać. Nie jestem ani materialistką, ani zazdrośnicą, tym bardziej zdzirą!!!

To okropne!Sama jestem młodą żoną i czuła bym się strasznie gdyby takie siostrunie miał mój mąż!!!Na szczęście rodzeństwo uszanowało wole mojego męża i w nic się nie wtrąca.Z tego co widzę to najbardziej boli Was ta kasa! A na kogo do cholery ma wydawać jak nie na własną żone,dzieci?Może ma wspomagać Wasze bahory? Widzę tutaj tylko kupę zazdrości,jadu i żalu.Zero troski o dobro brata.Sekutnice pie*****one!

Gość ja ostatnio ogladalem
tak czytam ten watek autorka i stwierdzam ze nie masz zadnych argumentow ;/ ze mloda co z tego ? leci na kase, w ktorym miejscu ? piszesz o tym caly czas, a nie podajesz konkretow ...

A tak na marginesie to każde z Was powinno brata przeprosić bo jak by nie było dziecko powtórzyło "WASZE ZASŁYSZANE SŁOWA!",bratowa powinna również usłyszeć przeprosiny bo nie zrobiła niczego aby zasłużyć na takie zachowanie z Waszej strony.Jest młoda,pewnie atrakcyjna,ma łatwiejsze życie i fajnego faceta...tylko pozazdrościć jej szczęścia!Ja bym im kibicowała a nie gnoiła za chęć układania sobie życia.To tylko i wyłącznie sprawa brata,jeśli się przejedzie to też jego jeśli nie to super,przecież i tak podziału majątku nie zrobi dla WAS!

Gość kkkkkiiiiikkkkaaaa
Moja siostra zakochała się i związała z facetem starszym od niej o 13 lat i gdyby ktokolwiek z rodziny tego faceta ją tak potraktował jak wy potraktowaliście żonę brata, to chyba facet by zerwał z nimi kontakty. Co to znaczy "to nie jest żona dla niego"?? A może ty nie jesteś "żoną dla swojego męża:? Jakim prawem włazisz z buciorami w cudze życie i jak śmiesz decydowac o tym, z kim ziwązał się twój brat! Tobie nikt nie kazałsię z nią ożenić, to jego decyzja A cała ta wasza rodzinka to niezła banda buraków z tego co piszesz i ja bym na miejscu brata olała twoje dziecko (skoro ty źle traktujesz członka jego rodziny, to on powinien zrobić to samo). A w ogóle to już współczuję twojemu synowi, a jeszcze bardziej jego przyszłej żonie, bo wyglądasz na jedną z tym nawiedzonych mamusiek, dla których każda synowa jest "nie taka". Oby syn się kiedyś od ciebie przez takie debilne zachowanie nie odwrócił.

Gość prawdziwowieczkaboza
witam 🌼 Z PUNKTU WIDZENIA WIARY mogę jedynie pocieszyć autorke wątku, że WAŻNIEJSZE OD PIERWSZEJ KOMUNI BYŁY...CHRZCINY. I tyle. No a dziecku trzeba było wytłumaczyć, że miało z chrzestnym nie zaczynać jak chciało dostać prezent na komunię. Tak prezentu nie ma i tyle :( Swoją drogą pięknie wychowane mają te dzieci w tej rodzinie - już 6 latek mówi co myśli , a co to będzie za ...10 latek? Ale kogo to obchodzi. :(

Gość madzialinkaa35
Bo to jest mój brat. Jest zapatrzony w nią, na wszelkie rady jest głuchy i po raz drugi pakuje się w bagno. Dużo młodsza żona nie jest dobra dla niego. Za kilka lat pewnie go rzuci dla młodszego, jak tylko brat się jej znudzi. To tylko dla jego dobra. Nie możemy patrzeć jak ona nim poniewiera. On tego nie widzi. Ale jak ktoś się przygląda związkowi z boku to wtedy wszystko widać jak na dłoni.