Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tyyylkotyyyle

ile dni w miesiacu staracie sie o dziecko?

Polecane posty

Gość tyyylkotyyyle

od zakonczenia miesiaczki??? tzn, ja np 2 dni po zakonczeniu zaczynam starania i tak codziennie przez 8 dni. a jak jest u was?

Gość tyylktyyyle
?

Gość biała magnolia
A później przez drugą połowę cyklu już nie współżyjecie? Ja co drugi dzień wpółżyję z mężem, po co po miesiączce 8 dni z rzędu, a potem wcale. Przecież owulacja może się przesunąć i jak kochacie sie co drugi dzień, to powinniście trafić.

ja starałam się kilka razy w miesiącu,aż zmieniłam taktykę i staralismy się 1 dzień w miesiącu i się udało odrazu :P oczywiściu w dniu gdy temperatura skoczyła

Gość GABA NA
ja co drugi dzien ale sie nie udaje póki co

GABA NA bo co 2 dzien nawet plemniki się nie "zregenerują" że tak to określę :P i dlatego sie nie udaje

Gość GABA NA
my juz prubolwalismy wszystkie obecnie sie lecze nawet tydzien nieraz czekalismy

Gość GABA NA
nie kazdemu jest dane szybko miec dziecko

Gość biała magnolia
Ale wy jak staracie się o dziecko, to współżyjecie ze sobą tylko kilka razy w miesiącu, czy może normalnie, ale np w te kilka dni coś robicie szczególnego, bo nie rozumiem. My starając się o dziecko normalnie się ze sobą kochaliśmy i w 3 cyklu po zaprzestaniu używania prezerwatyw zaszłam w ciążę.

2 dni przed planowana owulacja, potem za kolejne 2 dni czyli w dzien owulacji i po kolejnych 2 dniach a przed i po to hulaj dusza :D

Gość GABA NA
sa i tacy co staraja sie tylko miesac pól roku rok a nawet i dluzej ja sie zalizac to tych ostatnich bedzie co ma byc

Gość GABA NA
zaliczam sie mialo być

Gość tyyylkotyyle
mi moj ginekolog powiedzial, ze mamy wspolzyc codziennie. nie wiem, skad to przekonanie o "regeneracji plemnikow"? sama o tym slyszalam oczywiscie, ale to tylko plotki chyba. inaczej by bylo, gdyby mi lekarz powiedzial, a nie kolezanki albo forum

Gość tyyylkotyyle
kto jeszcze sie wypowie? raczej przy cyklach 25-28 dni nie ma co po 14 dniach od okresu

Mi lekarz powiedział, ze jak mamy ochote to mozemy codziennie, ale powiedzial tez, ze dobrze jest co trzy dni, zeby plemniki silniejsze były

Gość współczuję
Ja się kocham z mężem jak mamy ochotę, czasem po kilka razy dziennie... Podchodzicie do tego, jakby seks miał sens tylko w celu poczęcia. A gdzie radość ze współżycia??? Radzę słuchać swoich uczuć i potrzeb, a nie kalendarzy, które doprowadzają was do frustracji.

ja się nie stosuję do porady lekarza i ostatnio raczej codziennie. Najgorsze co może być, to myślenie podczas seksu o poczęciu...Bo przyjemność gdzieś ucieka:)

Gość b1eata
wspolczuje- podoba mi sie twoja wypowiedz wedlug mnie uprawianie sexu ze wzgledu na poczecie nie ma sensu bo wtedy czlowiek blokuje sie psychicznie zero radosci i czesto zero poczecia.moze tak kaledarz do kosza cofnac sie w czasie do lat beztroskich i zdac sie na los, przynajmniej nie bedzie placzu jak sie nie uda

Gość sikkorska2
U nas tez tak to mniej wiecej wychodzi. Codziennie na pewno. Mąz zaczał teraz przyjmowac Fertimen, to jest suplement, który wpływa na produkcję oraz dojrzewania plemników.

Gość gość
współżyliśmy wlascie codziennie, czasem nawet więcej niż raz dziennie. Zaszłam w ciąze w 2 cyklu po odstawieniu tabletek-mamy po 33 i 39 lat.

Gość gość
Ja jak starałam się to nie byłam w stanie zliczyć w trakcie cyklu ile razy się kochaliśmy, bo bywało i tak że 2-3 razy dziennie to było. I tak trwało długo, i wszystko na nic. Dopiero jak olaliśmy starania to kochaliśmy się tylko wtedy kiedy mieliśmy na to ochotę, nie z przymusu, oczywiście staraliśmy się nie omijać dni płodnych, także wtedy może góra 5 razy kochaliśmy się i bęc... ciąża :).

Gość assskaw
JA kupiłam mężowi Fertimen. Sama pół roku temu odstawiłam tabletki. Wiec teraz czas właśnie zeby mąz wziął sprawy w swoje ręce :)

Gość gość
wiem, że to może śmieszne ale jak sie staracie to kochajcie się od 3-4 dni płodnych żeby nasionka były dojrzałe nam sie udało za pierwszym razem jak sie nie staracie to codziennie a nawet cześciej próbójcie:)

Gość gość
wcale się nie staramy - mój mąz ma tak niskie libido, że dziękuję za każdy seks ;D

Gość gość
Owszem, plemniki muszą dojrzeć ale dzieje się to wewnątrz jąder, kiedy są gotowe do wytrysku są już dojrzałe... Może ich być co najwyżej mniej jeśli kochacie się często, ale i tak biorąc te miliony pod uwagę ciężko mówić że "mało". Sama zaszłam w ciążę kochając się z mężem raz, czasami więcej dziennie. Zwłaszcza że po odstawieniu tabletek libido było naprawdę wysokie :)

Gość gość
jakiej płci macie dzieci? Ja kochalam sie czesto i mam 2 synkow, a teraz chce sprobować zaplanować corkę . Chce raz współżyc w 10 dc. przy cyklach 28 dniowych. Dobry sposób? jakie są Wasze doswiadczenia?

Gość kimmskowa
Jesli chodzi o libido i ogólne wzmocnienie organizmu u mężczyzn polecam suplement ManForte. Od razu zauwazycie efekty.

Gość manuuusska
Całkowicie sie zgadzam. Tutaj na pewno kazdy sposób w tym odpowiednia suplementacja jest ważna zwłaszcza jesli checemy postarać sie o nasze dziecko.

Gość passiowa
My od pół roku staramy się o dziecko, zaczęliśmy w końcu robić badania. Ja jestem zdrowa, ale maż po raz pierwszy robił sobie badanie nasienia i...okazało się ze wynik jest poniżej normy - 12 mln/ml. Lekarz mówi, że to jeszcze nie tragedia. Mąż ma powtórzyć badania za 2 miesiące. Do tego czasu ma brać preparat witaminowy Fertimen, zadbać o formę, zmienić dietę na bogatą w warzywa. Jestem trochę podłamana ale może nie ma się co martwić. Najważniejsze to mieć pozytywne nastawienie.Bo w psychice jest 50% tego co odpowiada za nas stan. I trzeba z tym walczyć.