Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie wiem jak sie za to zabrac

BITKI WOŁOWE.. HELP!

Polecane posty

hej obiecałam mężowi, że zrobię na obiad bitki, ale nie mam pojęcia jak się za to zabrać, bo nigdy nie robiłam jeszcze.. może mi pomożecie? wiem, że trzeba pokroić i rozbić tłuczkiem i to by było na tyle ;) a jak je smażyć i ile?

up

Gość maturks4
Hej, pójdem w las... Zamiast tu "hejać" wklep sobie w google te bitki

dzieki :) ale prosilam o wolowe :P

Gość aaaaa.llllll
ja to robię bitki w sosie :p podobnie jak gulasz tylko męsko jest większe takie jak kotlety :) i można zrobić w w inie np

Gość kmlwi
rozbijam porzadnie tluczkiem, przyprawiam, ma postac min godzone obsmazam moment na smalcu, potem wrzucam do wody z jakimis jarzynami *(ew. rosolkiem) i dusze godzine na koniec sos zarabiam maka ziemniaczana, jak jest za malo wyrazisty to ratuje sie dodatkiem sosu pieczeniowego ciemnego z torebki (tak 1/3 do 1/4 go tylko biore)

ja mocno rozbijam panieruje tylko w mace przyprawiam mnostwem ziol przypraw np sol ziolowa papryka ostra troszke ziol czubryca przyprawa do miesa wolowego tymianek. obsmazam na patelni. Do garnka daje troszke smalcu rozgrzewam mocno i w to klade mieso. Daodaje tez alewam niewielka iloscia bulionu ale nie z kostki :) mieszam uwazajac aby sie nie przypalilo. Nastepnie dodaje przyprawy mysliwskiej i przyprawy do dosow. Zageszczam maka rozrobiona ze smietana wiejska lub maka ze smietana laciata do sosow/ Dadaje tez cebule drobno pokrojona i patent mojego kochanie drobniutko pokrojonego w kosteczke pomidora. Pomidor ma sie calkowicie rozpasc daje sosikowi rewelacyjny smak. Ostatnio dalam tez dla ostrosci papryczke chilli drobniutko posiekana Bitki wyszly the best :)

Gość reterwtw
przepisy oki ale pamietaj by nie solic miesa na poczatku tylko jak sie juz podgotuje w garnku bo wtedy bedzie trwarde!!!

Gość reterwtw
do kaciaa. o matko jak ty tlusto gotujesz?!!!!!!!!!!!!!!!!!! jak ty wygladasz? tlusto i niezdrowow!

zaskocze cie :D 168 52 kg zywej wagi :D przeciez nie daje kostki smalcu tylko niewiele zeby obsmazyc :D

Gość reterwtw
no oki ale i tak zaplusowalas "daodaje tez alewam niewielka iloscia bulionu ale nie z kostki" ja tez nie gotuje z kostek. nie znosze. sa,ma chemia i tluscz:)

retrwt>>>> :) odeszlam calkowicie od kostek bulionetek itp rzeczy nie sa zdrowe i w ogole :) po co na co :) sie truc ta chemia :)

Gość kacia poczekaj jak zaraz ktora
zazdrosnica przyleci i zacznie Cie gnoić że jeszcze mąką zagęszczasz :o Tutaj się wszystkiego czepiają debilki :o Przepisów im się w googlach szukać nie chce a jak ktoś poda jakiś to od razu krytykują :o

KACIA POCZEKAJ >>>>> :) WIEM SLONKO ALE MAM TO GDZIES gotuje jak lubie jk mi smakuje i jak je moja rodzinka idac tokim myslenia niektorych to czlowiek wody nawet z kranu pic nie powinien chleba nie jesc bo spulchniacze warzyw nie bo kropione itd itp a bitki wychodza mi pyszne do tego surowka z pora z duza iloscia smietany multum smietany :D pozdrawiam serdecznie :)