Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MadamDeKarina

LOXON - wypadanie włosów

Polecane posty

Gość MadamDeKarina

Witam, biorę go już od miesiąca i bardziej wypadają mi włosy i to z cebulkami... Całe garście. Wcześniej mniej mi wypadały. Doradźcie coś błagam ludziska ;(

Odstaw to koniecznie, natychmiast!!! LOXON moze spalac cebulki. Bedziesz łysa.

Gość MadamDeKarina
Jejku, co ja mam zrobić?? Więcej tego nie wezmę. A co brać aby zaradzić temu wypadaniu?? Bo lecą mi całe garście. Najbardziej na czubku głowy

Też tak miałam i tez przerabialam Loxon. Przede wszystkim sprawdź hormony, morfologię i poziom żelaza. Jeśli wykluczysz te sprawy to mozesz pomyslec o innych kuracjach. Dieta - warzywa i owoce. Mi osobiscie pomaga inneov ale to bardzo osobnicze.

Gość MadamDeKarina
Biorę już SILICĘ ale nic nie pomaga. Ten LOXON dermatolog mi zapisała, ale jest gorzej!! A SĄ jakieś napary na włosy?? Może jakieś okłady ze skrzypu ?? Ktos coś wie?? Jeszcze za 5 dni mam 100dniówkę, boję się, że wyłysieję do tego czasu.

Gość MadamDeKarina
iftar - bardzo dziękuję za info ;-) A odrosły Ci te włosy co po LOXONIE wypadły?? Inneov- to tabletki, prawda?? Kiedyś widziałam jakieś ampułki vichy w reklamie...

Silica jest średnia. A przez 5 dni niczego nie zmienisz.

Ja Loxon odstawiłam juz po 3 dniach. Garsciami zdejmowałam włosy z głowy, z tych miejsc ktore spryskałam. Wszystko wróciło do normy. Mam długie i mocne włosy. Nie martw się :)

Gość MadamDeKarina
Spróbuję ten inneov ;-) I odstawiam LOXON raz na zawszę! 100 krotnie Ci dziękuję. Dobrze, że odrosną ;-) A prócz inneov stosujesz coś jeszcze??

Teraz nie. Ale robilam sobie np maseczkę na wlosy z żółtka, oliwy i cytryny. Czasem dodawalam do tego tran - ale uwaga to smierdzi :D

Gość MadamDeKarina
Pamiętam maseczkę z żółtkiem hehe :D Śmierdzi jak cholera :P Ale całkiem pomocna jest ;-) Byłam już u 2 dermatologów i żaden mi nie pomógł, a 150 zł za wizytę wyciągneli... I teraz loxon jeszcze. Porażka. A znasz szampony klorane może?? Teraz jestem w bojowym nastroju i szukam wszystkiego co może mi pomóc.

Nie znam. Dermatolog Ci przepisze bo ma uklad z firma. Sama doszukalam się w necie skudków ubocznych Loxonu i sie zjezyłam :)

Gość Włochaczzzz
Kup sobie Polskie produkty Dermena. Szampon , odżywka firmy polskiej Dermena !

Gość jak na moje oko
ja po loxonie tez miałam taka pierwsza fazę wypadania włosów ale później zaczęły mi odrastać i przy bardzo długich włosach miałam przy skórze króciutkie włosy:) takiego jeżyka.Pamiętaj żeby nie stosować za dużo tego loxonu. Na całą głowę dziesięć aplikacji.Pozdrawiam:)

Gość Włochaczzzz
i po pierwsze zadbaj o diete a w szczegolnosci zaprzestan jedzenia chemicznego zarcia typu fastfood i odrzuc wszelkie produkty z chemią gdzie jest E ... Wywal Vegete

Gość MadamDeKarina
Witam! Już trochę czasu uciekło od kąd przestałam używać loxonu. Ale włosy nadal lecą garściami. Codziennie wypijam 1 lub 2 soki BOBOFRUT dla niemowlaków :P i dbam o dietę. Niestety włosy dalej lecą garściami. Od tygodnia biorę inneov i kapsułki vichy dercos do wcierania. Co robić?

Gość MadamDeKarina
Boję się, że wyłysieję. Przecież to straszne! :(

Gość lox on
czy wypadaja ci wlosy z tej przyczyny na która jest loxon? czyli głównie na łysienie androgenowe.. przy stosowaniu loxonu faza wzmozonego wypadania jest normalna, a pozniej powinny odrastac

Gość MadamDeKarina
Włosy wypadały mi przed loxonem. Po jego zastosowaniu przy samym myciu wypadało mi około 250... 2 tygodnie temu przerwałam kurację (stosowałam loxon miesiąc) i nadal lecą. Czy może być to związane z hormonami?

Gość MadamDeKarina
Podnoszę

ja wcieram to już miesiąc i efektow zero, włosy po nim wyglądają jak niedomyte, dośc juz tego mam

Gość włosy rujnują moje życie!
witam! madam i jak wygląda sytuaja u Ciebie? ja odstawiłam loxon po 2 tygodniach. od tamtej pory moje włosy wypadają garściami! niedługo będę łysa. Czy u Ciebie już ustało? Ja już nie mam siły. Boję się wychodzić do ludzi... coś strasznego. Przed zastosowaniem miałam mało włosów.. jestem załamana. Pozdrawiam

Gość xcvcdf
Jak juz tak panikujesz z tymi wlosami to polecam Revita szampon przeciw wypadaniu włosów najgenialniejszy na rynku produkt wg mnie ^.^

Gość Siuup
Jeśli tak się dzieje to znaczy że jest on źle dobrany i zamiast pomagać bardziej szkodzi ;/ Odstaw to i idź na badania aby określić jaka jest przyczyna wypadania włosów a później coś dobierz :) https://www.youtube.com/watch?v=dxU4g21YEuI

Gość gość
I co tam z Waszymi włosami? Może po latach zajrzy tu któraś z osób które się udzielały?

Gość gość
Mi odrasta mnostwo wlosow. Uzywam loconu juz 8 miesiecy odkad po porodzie strasznie lysialam wlosy i tak rzadkie bardzo lecialy PASMAMI. mialam juz iles lat przed ciaza bardzo szeroki przedzialek i rzadzizne. Teraz moj maz mowi ze nigdy nie widzial zebym miala tyle wlosow. Ale uzywalam twardo nawet przez te 3 miesiace wypadania po porodzie one nie lecialy od loxonu. Uzywam 2 % teraz tylko na noc a wtedy 2x dziennie.

Mi kiedyś bardzo wypadały bardzo włosy, koniec końców użyłam specyfiku z tej strony: 

wlosomaniaczkapl.wordpress.com moje włosy wróciły do normy