Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

OlciaCK

JAK ZAWEKOWAĆ OBIADKI?

Polecane posty

MAM PYTANKO, NIE WIEM JAK ZAWEKOWAĆ OBIADKI, ZOSTAWILAM SOBIE SPECJALNIE PARE SŁOICZKÓW I CHCIAŁABYM TERAZ ZAWEKOWAĆ JE.

Gość NIC W TYM TRUDNEGO
WŁÓŻ obiadek w słoiczki i od zagotowania pogotuj ok 5 min albo je zomroz bez gotowania.

Gość mamma 7777
Ja gotowałam większą ilość zupki codziennie przez tydzień(co dzień inną),a nadwyżki wkładałam do jednorazowych kubeczków i zamrażałam-miałam spokój na dwa tygodnie!Czytałam że lepiej mrozić niż nawet przechowywać w lodówce do następnego dnia,lub wekować bo w czasie gotowania ucieka więcej witamin niż w czasie zamrażania.Weki też nigdy nie są 100% pewne bakteriologicznie no i zależy jak je potem przechowujesz.

Gość mamadomina
ja mrozilam tak chyba jest najbezpieczniej

Ja również mroziłam. Kupowałam czasem córce jedzenie hipp w tych takich zamykanych pojemniczkach i w tym jej później mroziłam zupki

Gość ja wekuje
zupy tylko,ale nie w tych słoiczkach po obiadkach np hippa,bo zakrętki sa do kitu i obiad moze się zepsuc.Mam zwykłe słoiki po np majonezie itp,wlewam do słoika goraca zupę i zakręcam mocno,jak wystygnie wstawiam do lodowki-spokojnie postoi kilka dni.Nie dodawaj tylko żółtka do wekowanego obiadu,bo się zepsuje.