Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MISIAAGA

STUDIA

Polecane posty

Gość MISIAAGA

Witam. Mam prośbę, czy ktoś mogółby mi objaśnić DOKŁADNIE jak to jest ze składaniem papierów na studia? Czy ja muszę jechać osobiście i się zapisać czy mogę zrobić to np poprzez internet? A później jeśli się dostanę to papiery muszę osobiście? I jaki jest orientacyjny teramin, kiedy uczelnia podaje kto się dostał a kto nie? Bardzo proszę o szybką odpowiedź osoby które wytłumaczą mi wszytsko od a do z:(

Gość fejsbooch
Rejestrujesz się w internecie, papiery składasz dopiero jak zostaniesz przyjęta. Niestety nie pamiętam jak bylo z terminami.

Gość MISIAAGA
i te papiery muszą być osobiście? w sumie bardziej chodzi mi o termin kiedy uczelnia poinformuje kto się dostał a kto nie, trafiła mi się możliwość wyjazdu ale pewnie będzie kolidować z tymi terminami :(

Sprawdź dokładnie na stronie uczelni albo zadzwoń do sekretariatu i tam się wszystkiego dowiesz.

Gość MISIAAGA
dzwoniłam do wrocławia i niezywkle ''miła'' pani powiedziała, że nie ma jeszcze żadnych terminów i mam zadzwonić w marcu to moze bedzie juz wiadomo...

najpierw rejestrujesz sie na wybranej uczelni w Internetowej rejestracji Kandydatów(IRK). Potem sprawdzasz tam swój statut i jezeli napisza ze Cie przyjeli to musisz dostarczyc dokumenty. Jezeli dana uczelnia nie prowadzi rozmów z kandydatami to dokumenty moze zawiezc ktos inny, nie musisz byc to Ty. Najczesciej o przyjeciu informuja w czerwcu--lipcu ale to zalezy od uczelni.

Gość MISIAAGA
gdzieś wyczytałam że ewentualne jest wysłanie pocztą, czy to prawda?

Gość fejsbooch
U mnie na uczelni trzeba było składać osobiscie, bo podpisywało się rózne papiery. Jak ustalą terminy to na pewno umieszczą je na str internetowej.

Gość MISIAAGA
a mogę zapytać na jakiej uczelni jesteś? :)