Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cooleżanka.

Rosół, pomocy !

Polecane posty

Gość idź rosołu nagotuj
napisałem że tłuszcz należy usunąć na drugi dzień bo to cholerstwo jest i nawet jak dolewasz wody to ten tłuszcz zostaje lemingu kochany:D:D

idz rosołu nagotuj-moja tesciowa tak robi i wszystko jest ochydne ja nie wsypuje do rosołu makaronu!naucz sie czytac!

to za przeproszeniem jak ty kurwa gotujesz rosół?dzien wczesniej zeby dzien odczekac i tłuszcz usunac?no nie moge hehe

Gość idź rosołu nagotuj
no co jestem kucharzem:D makaron należy bardzo dobrze opłukać po ugotowaniu zimną wodą i oczywiście należy użyć oliwy w czasie bądź na zimno polecam z białym jasiem dużym spróbować my podajemy też z pulpetami z jagnięciny i młodymi ziemniakami;)

Gość Jo--------annnaaa
Przepraszam, ze wcinam sie w temat. Mam indyka, pokrojonego niestety w kostkę. Wrzuciłam go do marynaty Tyriaki. Mam mieszankę chińską z Hortexu. mam jakąs paprykę, ogórki, pomidory,k wszelkie ryże, kasze. Mam też 10 letnire porto. Mrożone brokuły, szpinak itp. Wszelkie przyprawy , w tym "Pomysl na kuczaka po chinsku". Co można fajnego z tego zrobić? Jak przygotować to mięsko?

Gość idź rosołu nagotuj
tak rosół zawsze jeden dzień odstaje w lodówce:D kapuśniak również na świeżo robimy jarzynową fasolową grochową ziemniaczaną - o takie zupy bez konieczności przeżerania się składników:)

idz rosołu nagotuj-kazdy inaczej gotuje i kazdy ma swoje upodobania ja robie po swojemu ty po swojemu i ciach temat ide mezowi obiad odgrzac;p

Gość CCC ...
ja gotuje rosol z kurczaka kupionego w markecie bo mieszkam w miescie i tu mam blisko. dodaje kilka watrobek drobiowych lub wolowinke w zaleznosci co jest. warzywka takie jak wszyscy + przyprawy. ugotowane mieso i warzywa wykladam na talerz a wywar przecedzam i wtedy jest rosolek czysciutki klarowny. mieso oddzielam od kosteczek, warzywka tre na grubej tarce i kazdy sam doklada sobie do talerza z rosolem to co lubi najbardziej. makaron zawsze nitki.

Gość cooleżanka.
gotuje sie :D zrobilam jak ktos napisal, zamrozonego wstawilam z woda na gaz, zagotowalam wyjelam, odkleila złaczone nogaski, wyplukalam i gotuje sie. pewnie wyjdzie metny, byleby był zjadliwy ;)

Gość bffdga
nienawidze odgrzewanego rosolu od razu wiem, ze nie jest swiezy... odgrzewany to jest dobry bigos (najlepiej gotowany kilak dni) a nie ROSOL!

Gość CCC ...
roslo nie bedzie metny jezeli bedzie gotowany pod przykrywka.