Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pomidorowamama

czy to mozliwa jest alergia uczulenie na pomidora?

Polecane posty

Gość pomidorowamama

moje dziecko zjadlo 2 dni temu pomidora od tamtego czasu skora na brzuszku jest szorstka wysypana miejscami skupiskiem plamek takich jakby kasza manna... Co moge jej zrobic zeby to zeszlo..?

Gość jołjołjoł
możliwa, a w jakim wieku jest dziecko?

Gość pomidorowamama
ma 23 mc Nie wiem co mam robic.Moze ma ktos dziecko z podobnym problemem albo sam ma taka alergir? Mala przyjmuje Flonidal...

Gość jołjołjoł
a kąpiesz ją w emolientach? to powinno trochę złagodzić objawy, a jutro bym szła do lekarza na Twoim miejscu

Gość pomidorowamama
nie. kapie jej w tym nawet za bardzo nie wiem co to jest...a czy to mozliwe ze jest jeszcze na cos uczulona i czy to juz alergia?

Gość jołjołjoł
emolienty-to oillan,oilatum,emolium czy balneum, tutaj masz artykuł- http://www.poradnikmedyczny.pl/mod/archiwum/1211_piel%C4%99gnacja_sk%C3%B3ry_dziecka.html; skoro Twoje dziecko przyjmuje syrop przeciwalergiczny tzn,że ma alergię- na jakiejś podstawie musiała mieć przepisane

Gość pomidorowamama
ten Flonidal dostala po zapaleniu oskrzeli nie wiem czy ma to jakis zwiazek? Myslisz ze to pomoze ?w takim razie wysle babcie do sklepu.

Gość jołjołjoł
aha, no to nie wiem w takim razie, wiesz nie jestem lekarzem; jak moje dziecko miało atopowe zapalenie skóry to lekarka kazała kąpać w oilatum, oczywiście możesz wybrać najtańsze z nich-to bez różnicy,tyle,że do kupienia w aptece; ale może w tej sytuacji lepiej do lekarza najpierw pójdź?

Gość pomidorowamama
niestety lekarz dopiero jutro a dzis tylko czynna izba przyjec na dzieciecym...a mozesz mi opisac jak to azs u was wygladalo?wlasnie widze ze na buzce tez ma .

Gość jołjołjoł
no właśnie tak jak piszesz, skóra była szorstka jak tarka, okazało się,że moje dziecko miało uczulenie na białko mleka krowiego; po odstawieniu mleka i kąpielach w w emolientach zeszło; teraz tylko raz na jakiś czas kąpiemy w tym,a tak to normalne kosmetyki; na pewno taka skóra jest objawem uczulenia, pytanie tylko czy po zjedzeniu pomidora tyle by się to utrzymywało? wcześniej nie miała problemów jak jadła pomidory czy to pierwszy raz?

Gość ja jestem uczulona na pomidory
więc jak najbarziej możliwe