Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rozchorowana

Coś skutecznego na silne przeziębienie??!! pomocy

Polecane posty

Gość rozchorowana

od piatku choruje a jest coraz gorzej.. stosowałam już wszystko co jest mi znane i zero poprawy...pije gripex max, krople do nosa, strepsils do ssania, jakies psikadlo do gardla i nic:( z domowych sposob moczylam juz nogi w wodzie z sola, pije non stop herbatke z malinami, mleko z miodem i czosnkiem i nic:( ciagle chora, mam okropny katar, bol glowy, bol gardla i ogolnie bol calej jamy ustnej:( czy ktos z was zna cos skutecznego??? musze byc zdrowa do jutra bo sesja:( do lekarza nie pojde bo dzis niedziela wiec moge liczyc tylko na was

Gość moze masz zapalenie oskrzeli
nie są to żarty musisz do lekarza moze antybiotyk ...czasami trzeba A jeśli nie trzeba to przecież wiesz ,że to musi potrwać i nie wyleczysz sie w 2 dni ...

ja mam 1 lekarstwo, ktore mnie nie zawodzi, a odkrylam tez po tygodniowym leczeniu sie lekami bez recepty. goraca herbata z rumem i troche soku zageszczonego (aby nie bylo czuc takich %ow). rewelacyjnie rozgrzewa i przeziebienie odchodzi

Gość fejsbooch
Jeśli chodi o leki bez recepty to mi najbardziej pomaga fervex.

Gość fejsbooch
Alkohol tez dobrze robi, przynajmniej w moim przypadku :P

Gość rozchorowana
no od piatku nie wychodze z domu ale nic to nie daje:( a jutrto naparwde musze byc juz na nogach.. raczej nie mam zapalenia oskrzeli bo nie mam temperatury (chyba ze to efekt zazywania gripexu) ale watpie...mam w domu fervex to wyprobuje jeszcze to tylko nie wiem czy mozna tak mieszac...rumu niestety brak:(

Gość dot.przeziębienia
do gorącej herbaty wlej kieliszek spirytusu,wciśnij jedną cytrynę i 1 łyżkę miodu,wypij to w miarę szybko i do łóżeczka po kołderkę wcześniej przygotuj sobie piżamkę na zmianę w nocy jutro powtórz i sama się zdiwisz,że to masz za sobą życzę zdrówka:)

Gość rozchorowana
dzieki! wyprobuje z tym spirytusem co mi szkodzi...

Gość taa niedobra pupaa
powinnaś jeść czosnek zawsze.... Jest bakteriobójczy. Ale do jutra nie przejdzie...

Gość ejeska2
Jeśli chodzi o przeziębienie i katar to na pewno pomocny moze być tutaj płyn do nosa Xylorin. I naprawde szczerze mówiąc jest bardzo dobry i skuteczny na katar.

Czosnek i mleko stanowczo! I dużo witaminy C. A jak masz kaszel to na odkrztuszanie dobrze robi Bronchosol. No i łatwiej się po nim oddycha.

Gość gość
nie ma skutecznych metod na przeziębienie. Cokolwiek się bierze, to nic nie daje, trzeba swoje odchorować. Wiem, bo wiele razy byłam przeziębiona i wiele specyfików wypróbowałam. A już te reklamy, jak to cudowne specyfiki uzdrowią cię w jeden dzień są po prostu żenujące.

Gość alakoalaaaaa
Dlaczego po Bronchosolu się lepiej oddycha?

Bo ma w składzie takie cuda jak tymianek, pierwiosnek i tymol. Zwłaszcza ten ostatni poprawia jakość oddychania.

Gość KatiszaKi
Dokładnie, natomiast pierwiosnek rozrzedza wydzielinę i ułatwia jej odkrztuszanie. Również polecam, bo od pewnego czasu stosuję tylko ten syrop, jakoś ufam naturalnym metodom leczenia.

Gość Emii3
A czy dzieciakom też go można podawać, czy to tylko lek dla dorosłych? I jak smak, tradycyjnie gorzki i cierpki, czy do przełknięcia? A u dorosłych czy są jakieś przeciwwskazania do prowadzenia później samochodu?

od 4 roku życia jest, smak pomarańczowy, zdecydowanie do przełknięcia, więc możesz spokojnie podawać :)

Gość lepiej zapobiegać niż leczyć
Dzięki wizytom w saunie gruczoły łojowe odblokowują się, a organizm pozbywa się nadmiaru sebum - dlatego sauna sprzyja osobom odchudzającym się, pomaga również w walce z cellulitem i niedoskonałościami skóry. Z organizmu wraz z potem wydalana jest nadmierna ilość soli, co zapobiega zatrzymywaniu wody i puchnięciu, tkanki są lepiej ukrwione, a cera- dotleniona, skóra staje się gładka, organizm wolniej się starzeje. Podczas wizyty w saunie wydalamy nieczystości, metale ciężkie i toksyn. Dzięki wytwarzanej w saunie większej ilości endorfin jesteśmy bardziej zrelaksowane zastosowane po wyjściu z sauny kosmetyki lepiej się wchłaniają.

Gość Małgorzatta79
Słuchajcie, a o co chodzi z tymi syropami wykrztuśnymi i przerwą przed snem? Czy one działają pobudzająco? To znaczy że nie wolno też po nich prowadzić samochodu?

nie, kiedyś pediatra nam tłumaczyła, że po prostu działają wykrztuśnie, więc kaszel po pierwsze może utrudniać zasypianie i meczyć, a po drugie w pozycji leżącej zamiast odkrztusić wydzielinę poza drogi oddechowe, może ona jeszcze bardziej spływać.

Gość gość
Najskuteczniejsze to jest srebro nanokoloidalne

Gość kurkawodna2
A czy jest coś co zmniejsza uczucie duszności i takiego ucisku w klatce piersiowej? Myślicie że jakiś syrop jest w stanie złagodzić takie dolegliwości?

Gość gość
Są dwa rodzaje syropów na kaszel. Jedne hamują kaszel - dobre na kaszel suchy, a inne ułatwiają upłynnianie zalegającej wydzieliny - na tzw.kaszel mokry.

dokładnie, z doświadczenia wiem, że z mokrym łatwiej sobie poradzić, u nas bronchosol działa, ale z suchym zwykle chodzę do lekarza, bo u nas niestety pojawia się głównie przy infekcjach krtani :/

Gość gość
Najskuteczniejsze jest srebro nanokoloidalne,nie potrzeba chodzic do lekarza,

Gość gość
ty gosciu wyzej jestes placebo,bo pleciesz głupoty

Gość gość
ten od srebra na wszystkich topikach reklamuje