Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czy możliwe jest nie mieć

jak nie mieć depresji żyjąc w polsce?

Polecane posty

piszmy w punktach bo zwariujemy : 1.

Gość dooo dododoo
no jest cięzko ale trzeba jakos zyc

1 codziennie wpierdalać tabliczke czeko :classic_cool:

Gość taki Włoch czy Hiszpan
padłby od razu...no po kilku miesiącach. A my zapewne mamy niezmierzone pokłady optymizmu niepopełniając zbiorowych samobójstw :)

Gość asasss2
będziesz mieć depresję. Jak jej nie mieć? Paliwo wzrośnie do 6,50 za benzyne, w górę pójdzie oc o 400% na samochód, chleb bedzie za 5 zł. ??? Tylko zarobki się nie zmienią. Ofiara jest przestępcą, przestępcy są niewinni, psychopaci chodzą na wolności, bo przecież są niepoczytalni więc nie można ich zamknąć, sądy wydają absurdalne wyroki. Sama mam depresję.

Gość dooo dododoo
nie no az tak to moze nie jakbym miala dziennie jesc tabliczke czekolady to byla ze stłoka sie nie podniosla hehe trzeba przywyknąc do tego co sie ma i nauczyc sie z tym zyc

Gość dooo dododoo
w tym kraju to sie nigdy nic nie zmieni to rząd to zlodzieje zabiaraja ludziom i oszczędzaja na ludziach a kazdy z posłow powiniem najpier sobie odjac a potem ludziom a tu wszystko jest likwidowane nie mjuz nic polskiego tej kraj chory schodzi na psy

Gość asasss2
Aina24 uważam, że to nie jest tak jak piszesz. Oczywiście, że są gorsze kraje, ale nie oznacza to, że z naszego musimy być zadowoleni na 100% i nic nie można powiedzieć. I jak tak dalej pójdzie to u nas też będzie coraz więcej ludzi żyjących na granicy ubóstwa.

Gość dooo dododoo
ja nie zyje w tych krajach tylko w polsce i mam prawo do wyrazanie swoich opini na dany teamt wiec sie nie wypowiadaj

za to oszczedzaja na solarium, i na zaybiestej kietce od prady zeby moc sie nia pochwalic przed kolezanką , w tych krajach są chore rzady, ale w gruncie rzeczy czyja to wina? nie mieszkajacych tam ludzi ? a może klimatu ? ja nie wiem :O ludzie koczowali w jakieś normalne dla życia miejsca a Ci sobie zostali na środku pustyni , no i czyja to jest wina no czyja ? :O:O ja piertole a może by tak Niemcy ? Finladnia? Szwecja? Dania ?

zarabiam gdzieś około 7000 mąż pracuje za granicą i do domu przysyła około 5000 , mamy drogi samochód, 80 metrowe mieszkanie , córkę która dobrze się uczy , nie chorujemy ....wszystko jest ok a ja i tak mam depresję

Gość bo inni mają swoje życie i
to nie depresja tylko malkontenctwo. Co robisz, żeby ci się lepiej żyło poza narzekaniem na wszystko w koło, i wyglądania wroga za każdym rogiem? Jak sobie pościelisz tak się wyśpisz. Weź się za naukę, szukaj dobrej pracy i porównaj swoje życie z życiem swoich rodziców. Oni to dopiero mieli... A ty chciałabyś wszystko mieć nic nie robiąc :(

Gość paschalina
ja mam wspaniały sposób- codziennie sobie myślę, jak będzie cudownie, kiedy za niecałe 2 lata skończę studia i wyjadę z tego kraju :classic_cool:

tylko że pogoda zawsze jest choojowa jeśli trzeba pracowac :O zima- zimno i brak slońca, nic sie nie chce lato - za goraco upalnie , nie sie nie chce jesień szaro buro i ponuro , nic sie nie chce wiosna noo może chociaz przez chwile wtedy? :>

pragne równiez zauważyć że celem tematu nie było pisanie o tym jak jest choojowo , tylko pare lużnych pomysłów jak sobie nastrój poprawić :classic_cool: oczywiscie musiała sie zleciec taka Aina24 zeby nawrzeszczec wykrzyczeć zwyzywać i poleciec .. .:O🖐️

kiedy zima jest zajebiscie biala :D można ulebić bałwana, można sie rzucić gimnazjaliste śniezką ? można sie wybrać ze znajomymi na kulig ? :classic_cool:

Gość ja mam taką sugestię
Zainteresować się innymi: np. poczytać o strasznych warunkach życia w Indiach, w niektórych częściach Afryki, a nawet i w Polsce zamiast psioczyć na menelstwo, które żyje z naszych podatków iść do tych ludzi i zobaczyć, jakie to zajebiste "życie" im fundujemy. Może poszerzmy zakres naszej działalności charytatywnej od 10 zł wrzuconej do puszki WOŚP do realnego zainteresowania problemami biednych ludzi?

realnym problem biednych ludzi jest brak miejsc pracy tudzież alkoholizm tudzież skrajne lenistwo, tudzież niewpółmierne zarobki do rodzaju, ciezkości wykonywanej pracy :O realnie to ja moge raz na rok wrzucic da dyche na owsiaka bo mnie na stalą pomoc ubogim nie stać

Gość asasss2
Aina24 Co ty piszesz dziewczyno? To nie jest tak , że masz zapał do pracy i bedziesz dobrze życ. Potrzeba też trochę szczęścia, znajomości, czasem trzeba się znaleźć w odpowiednim czasie w odpowiednim miejscu. Jak jest tak dobrze w Polsce to powiedz mi dlaczego czekamy po kilka lat w kolejce do operacji? Dlaczego po kilka miesiecy w kolejce do lekarza specjalisty? Gdzie są nasze pieniadze, które co miesiąc płacimy na zus, podatek??? ciągle jest ich za mało. Teraz zabierają się za III filar, i my już w ogóle nie zobaczymy emerytury. Jechałam autostradą polską ze znajomym Niemcem, a on się pyta kiedy wjedziemy na autostradę? Ja na to, że już dawno wjechaliśmy... Oto nasza wspaniała Polska ze wspaniałymi drogami i NFZ na czele!

Gość fojerMEJKERnull
W Polsce nic już nie ma! Zostali tylko chorzy i uzależnieni od alkoholu albo cwaniaki! Państwo z długu nie wyjdzie i będzie plajta jak w Grecji . . .

Gość Kobiety
W polsce maja prace jak urodzily sie w odpowiedniej rodzinie lub dobrze za maz wyszly.znajomosci tylko to sie liczy.nie umiejetnosci.a pani co ma meza za granica.gdźie pracujesz ze zarabiasz 7000 zl?tez tak chce.wydajemy 30000 na studia a prace dostaja panie po liceum i kiepskim studium.teraz panie ktore za 5 lat maja isc na emeryture juz maja kandydatki na swoje miejsce.i dyrekcja sie na to zgadza

Gość 42345325
czy dzis jest światowy dzien depresji? Bo pamiętam że dwudziestego któregoś stycznia... a właśnie dlatego, ze końcówka stycznia to największy odsetek samobójstw. i nie z powodu poiktyki, tylko KLIMATU. Moim zdaniem to najgorsza sprawa, te miesiace szarzyzny.

Gość pieprzny jak słód
błękitny poniedziałek już był.

Gość w tym kraju każdy ma albo
będzie miał depresję