Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mamamałegochlopca

Imię dla synka Mieczysław, ładne ?

Polecane posty

Gość a to dlaczego?
trzeba wiedzieć co dane imię znaczy :classic_cool:

Gość Lucy1309
Ze staropolskich imion, za którymi jakoś niezmiernie nie przepadam, ale Mieczysław jeszcze daje radę, tym bardziej że raz tak miał na imię mój Dziadek a dwa uwielbiam Mietka Szcześniaka :D No i na pewno to lepsze niż Kewin, zgadzam się. Czekam aż wrócą do staropolskich imion szczerze mówiąc, może wtedy moje imię nie będzie mnie tak doprowadzało do szału.

Gość mam na imię Marzena oooooooo
o właśnie. Bardzo mnie ciekawi skąd to imię, no i się doczytałam i dowiedziałam, że "Marzenka" to tak Słowacy dawniej nazywali córki. Wiem to od mojego kolegi Słowaka. A wyczytałam, że w Polsce mogło to być zdrobnienie od "Małgorzata" albo od "Maria". Ostatnio też przeczytałam, że zdrobnienie to może być od imienia "Mara" czyli słowiańskiej boginii śmierci (leżeć na marach, czyli na katafalku).

Gość szizaaa
Z góry gratuluję zniszczenia dziecku życia. Mieczysław ? No daj spokój. To są czasy imion na miarę naszego wieku a nie wygrzebujesz imiona pradziadków. Niestety rodzice wolą dać dziecku imię które je ośmieszy niż takie którym nie będzie wstydziło się przedstawiać.

Gość NIE POWINNO BYĆ
BIEDNE DZIECKO, WSPÓŁCZUJE, JAK BYM MIAŁA MIETKA NA ROKU TO PEWNIE BYŁBY ODLUDKIEM

Gość kalasanty lub Teodor byłyby
cool :D :classic_cool:

Gość odewalcie sie od Mietka
mój syn ma 6 lat i ma na imie Józef a siostra nazwała swojego Eustachy i jakoś żyją :O

Co z tego, ze mamy inne czasy. To równie dobrze możemy przestać uznawać narodowe symbole (godło i flaga), bo jesteśmy w unii europejskiej :-/ Dzięki takim ludziom, którzy nadaja imiona dzieciom po dziadkach i pradziadkach zostaje jeszcze troche tej polskości w Polsce.

Gość Zgadzam się z powyższą wypowie
dzią ! Na prawdę nie wiem, co uwłaczającego jest w tradycyjnym polskim imieniu. A z cudzych imion nabijają się tylko buraki. I nie wiem, Bagdad czy to Ty pisałaś na innym topiku, w każdym razie ktoś trafnie zauważył, że to nie dzieci się śmieją same z siebie, tylko ich rodzice, a dzieci tylko podchwytują i powtarzają. Mi się za chiny ludowe nie podobają wszelkie nowoczesne, na czasie imiona. Mam 2 córeczki, Mariannę i Antoninę i decyzji o nadaniu im tych imion bym nie zmieniła. Tośka chodzi już do szkoły podstawowej i nikt nigdy nie nabijał się z jej imienia. Natomiast dla ewentualnego synka mam w zanadrzu imię Szczepan,Leon lub Roch.

Gość Do tej wyżej.
Biedne te Twoje dzieci, skoro tak je pokarałaś !! ;]

Gość Pustkaaaa
Nie rozumiem piszący ' gratuluje zniszczenia dziecku życia ' a co niby ma imię do życia. Tylko dzieci bardzo prostych ludzi śmieją się z dzieci o polskich imionach. Mieczysław jest bardzo ładnym imieniem, oczywiście wszystko jest kwestią gustu, ale nie można mówić , że imię ośmieszy dziecko. Ja już mam wybrane imiona dla moich dzieci Władek , Witek i Helenka :)

Gość gość
Mieczysław - bardzo ładne imię. Gdybym miała synka, na pewno tak bym go nazwała. Dosyć już Dawidów, Brajanów i innych pokraczności. Nie wahaj się! Pozdrawiam, Elka

Gość gość
ale to się nawet brzydko wymawia. Jak go będziesz wołać? Miecio? Jak jakieś gówno brzmi. Miecio śmiecio.

Gość gość
Miecio bardzo ładnie brzmi. Lepiej niz Brajanek Natanek albo inny dziwolag

Gość gość
Jak już chcesz dać dzieciakowi obciachowe imię, wykaż się przynajmniej kreatywnością! Co to tam Mietek, taki dziadek ze wsi... Daj mu na imię Bożydar, Mściwoj, albo Zych! Będzie oryginalnie, a nie jakiś pierwszy lepszy Wiktorek czy Pier*olek...

Gość Mieczysław brzmi ok

Bardzo ładne imię z tradycją jak większość sławów , byle nie Brajan , Alan czy Olivier .

Gość gość

Przecież to jest prawdziwe polskie imię , tak samo jak Stanisław Bolesław czy Mirosław , ludzie którzy tak nazywają swe dzieci są inteligentni patryjotyczni i nie wstydzą się swego pochodzenia.

Gość gość

Lepiej Miecio niż Alanek, Oskarek czy Wiktorek.