Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Letni koszmar

Paniczcie boję się 2 ciąży i 2 porodu - pomocy!

Polecane posty

Gość Letni koszmar

Moja 1 ciąża była dość łatwa i dość przyjemna. Miałam ogólnie dobry humor, niezłe wyniki badań. Zakończyła się po 11h akcji porodowej cesarką ze względu na brak postępu porodu. Mimo, że dość długo dochodziłam do siebie - nie było tak źle i wspomnienia też do traumatycznych nie należą. Wczoraj dowiedziałam się, że jestem w ciąży (5 tydzień) i wpadłam w panikę. Przypomniała mi się cała ciąża (a raczej jej dolegliwości), a także wszystkie dolegliwości związane z porodem i powrotem do formy. Od wczoraj chodzę rozdygotana, nie mogę się na niczym skupić i ciągle płaczę. W marcu miną 2 lata od poprzedniego porodu, a ja przypomniałam sobie dokładnie każdą chwilę tak, jakby wydarzyła się tydzień temu. Wiem, że powinnam się cieszyć, uspokoić i myśleć pozytywnie. Wydaje mi sie jednak, że jak wiem czego się spodziewać, to strach jest większy. Jak ja przeżyję jeszcze te 8 miesięcy, kiedy strach mnie tak paraliżuje, że nawet po 6 szklankach melisy i po kroplach walerianowych nie spałam całą noc, dygotałam ze strachu... Mam przecież prawie 2 letnie dziecko, którym trzeba się zająć, a ja z nerwów już wymiotuję, mam biegunkę i nie mogę nic jeść, nie mówiąc już o lęku, który paraliżuje mnie tak, że nie jestem w stanie wykonać prostych czynności przy dziecku bez ziół uspokajających. Może któraś z Was była w podobnej sytuacji? Jak sobie radziła?

Gość o antykoncepcji nie słyszałaś
jak rozumiem? :O

Gość dr Skrob Skrobalski
po co panikowac,zbieraj szybko kaske i skrobnik się i po kłopocie

Gość 13lat to trwało
Nie panikuj bo zaszkodzisz temu nie narodzonemu i wtedy dopiero dopadną cię wyrzuty sumienia.Wiesz już jak wygląda poród a z opieką nad dwójką sobie poradzisz tym bardziej,że starsze bedzie miało już ponad trzy lata.

- 2-gie będzie miało 2,5 roku - ciąża zwykle trwa 9 miesięcy, a nie 1,5 roku - dr Skrob Skrobalski - szkoda, że Ciebie matka nie wyskrobała - o antykoncepcji słyszałam (mam 32 lata, a to będzie moje 2-gie dziecko). Antykoncepcja nie daje 100% pewności (nawet tabletki) Nie wypowiadajcie się, jeśli nie macie nic mądrego do powiedzenia

Gość wez ty z tym
WYPIERDALAJ TRZEBA SIE ZABEZPIRCZAC A NIE NOGI ROZKLADASZ A POTEM PLACZ MASZ JEDNEGO BACHORA TO SIE WYSKROB

nic się nie bój jakoś będziesz musiała to przeżyć im bliżej porodu tym mniejszy strach będzie będziesz myślała żeby było po wszystkim

Gość skrzatka
nie boj się!!! dałas rade urodzic jedno dziecko , więc z drugim tez się uda to wszystko przejsc. glowa do góry!!! narazie to napewno szok dla ciebie jak się dowiedzialas, a potem to pójdzie wszystko z górki. masz męza to ci pomoże psychicznie. powodzenia