Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość MartuŚkaUŚka

własny biznes co i jak??

Polecane posty

Gość MartuŚkaUŚka

Witam, straciłam pracę niecały rok temu. Początkowo było mi smutno ponieważ lubiłam swoją biurowo-handlową pracę i zarobki też nie były złe. Nie rozpaczałam z powodu straty pracy gdyż uważałam się za osobę może nie ąż tak śmiałą ale kreatywną lubiącą wyzwania z jakimś tam już doświadczeniem głównie biurowo-handlowym (lubię to). Niestety gdy wysyłanie i roznoszenie cv zawiodło zaczeły się u mnie poważne wątpliwości i brak wiary we własne możliwości;-( JEST CORAZ GORZEJ!! Zwłąszcza, że zobaczyłąm, że mojemu chłopakowi udało się znależć pracę...Miałam trochę oszczędności koło 10 tyś zł. próbowałam nawet je stopniowo pomnażać hanlując na pobliskim bazarku i wśrud znajomych sztucznymi kwiatami i ciuszkami- początkowo ok ale nie wszystko schodziło i powoli na strychu robiła się sterta niesprzedanych rzeczy i niewycofanych pieniędzy!!!!!Podłamało mnie to jewszcze bardziej... z oszczędności zostało nie całe 4 tyś;-( mam dużo pomysłów na własny interes i wiem, że zawsze są trudności, ale kiedy dzielę się moimi pomysłami z bliskimi, to odrazu mnie gaszą wymieniając różne powody. Co jakiś czas kiedy ozdzyskuje wiare na znalezienie pracy rozsyłam cv ale potem znowu tracę wiarę. Byłam na kilku rozmowach ale zostałam odrzucona kilka razy np dlatego, że studiuję zaocznie. Podpowiedzcie mi coś, dodajcie może troche otuchy, wiary...wiedzy, jak wystartować... Uważam, że mam też zdolności plastyczno-artystyczne. Mieszkam w centrum Polski- w mieście ok 50 tyś mieszkańców. Miałam pomysły takie jak: siłownia dla kobiet, organizacja wesel, galeria(prezenty, ciekawe rzeczy do wystroju domu), sklep odzieżowy, sprzedaż na allegro( próbowałam nawet z ciuszkami, ale kiepsko wyszło), sklep z ekologicznymi papierosami, club rozrywkowy( bilard, piłkarzyki...), sklep mięsno-wędliniarski( z dobrymi i tańszymi rzeczami niż w moim mieście, odkryłam takiego producenta). Oczywiście w moim mieście już takie rzeczy są jednych jest mniej innych więcej, ale ja na każdą mam inny pomysł na ulepszenie i wyróżnienie. Podpowiedzcie może w co zainwestować , ile i jak zacząć.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować