Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Wiewiora0x

Mój kot miauczy każdego ranka... co mu jest?

Polecane posty

Gość Wiewiora0x

Mam problem z moim kotem. Jest to kocur, 7 miesięczny. Za każdym razem gdy mój chłopak wstaje o 6 rano do pracy to kot budzi się razem z nim, siada na środku przedpokoju i miauczy, nie daje pozostałym domownikom spać. Dopiero jak wszyscy wstaną to się ucisza. Miauczy aż chłopak nie wyjdzie z mieszkania, potem jest cisza, kot idzie sobie do okna albo kładzie się dalej spać. Z kolei kiedy ja wstaję pierwsza to kot w ogóle nie miauczy tylko za mną chodzi, towarzyszy przy szykowaniu się do wyjścia. Za to miauczy, ale krótko kiedy wyjdę z mieszkania. W tym drugim przypadku to domyślam się, że płacze za mną z tęsknoty :P O co chodzi? Co może mu być? Jeść ma, wodę też, kuweta jest czysta, więc w czym problem? Proszę o poradę co zrobić aby nie miauczał lub jaka jest przyczyna owego śpiewania? (kot wykastrowany ok. tydzień temu, przed i po kastracji jest to samo)

Gość Grand_Spamer
A dajecie mu jeść jak wstaje? Może miauczy bo jest głodny.

Gość Grand_Spamer
może świeżą wode mu daj

Gość może miauczy bo
jest kotem, gdyby był psem to pewnie by szczekał

Gość yiuyouy
wygania twojego chłopaka:p

Gość gruby glodomorek
trzeba mu dobrej,łagodnej,zadbanej, miłej, tolerancyjnej, ciepłej, uczciwej, niewinnej dupy :classic_cool:

Gość art123
a kiedy powinnaś go wykastrować bo 7 miesięcy to chyba powoli czas?

Gość wpierdol mu
:classic_cool:

Gość to ruja zdecydowanie
znajomi też mają problem z kotką, właśnie kończy 6 miesiąc i zaczyna szaleć, byli już z nią u weta dostała jakieś tabsy, wkrótce czeka ją sterylizacja

Gość antena cyfrowa
hmmmm kot miauczy bo jest kotem... po pierwsze jesli ma rano jedzenie i wode to moze niech go chlopak wezmie na rece, poglaska to moze mu przejdzie? moj kot miauczy jak: - chce jesc - chce pic - chce sie załatwic - chce wejsc gdzies gdzie sa zamkniete drzwi na klamke -chce wysokczyc na lampe ale mu nie wychodzi bo za wysoko - chce zeby go wziac na rece - chce zeby go glaskac - jak widzi ptaki za oknem - jak jest duzy wiatr i drzewa sie trzesa to tez miauczy jak nie wiem co chce to ide i sie pytam "co chcesz" i on zazwyczac mi pokazuje.... wniosek? kot miauczy bo... koty miauczą :P

Gość Wiewiora0x
to jest kot! samiec! ma już wycięte jajeczka :P moje jest po prostu pier.....ty? :D nie no, nie wiem co mu jest, te jego miauczenie jest uciazliwe :P

Gość antena cyfrowa
no to go wez i poglaskaj jak miauczy

Gość Eh mój kot też tak robi
i doszliśmy do wniosku,że po prostu domaga się jedzenia i żeby wszyscy wstali. Zawsze nas tak budzi. Jak miauczenie nic nie daje zaczyna wszystkich po kolei gryźć delikatnie w palce stóp. Zwykle(aczkolwiek nie zawsze:) ) pomaga danie mu jedzenia i pogłaskanie.

Gość Wiewiora0x
jak juz napisalam wczesniej jesc ma i wode tez, glaskanie nic nie pomaga, ucisza sie na chwile i potem dalej swoje ;p

Gość antena cyfrowa
to porozmawiaj z nim jak miauczy... ja z moim rozmawiam ;)

Gość mój kot odśpiewuje głośne
serenady zawsze przed wejściem do kuwety w celu zrobienia kupy :D

po prostu się nudzi. serio. wyspał się, teraz chce uwagi. sama napisałaś że ucisza się jak wszyscy wstaniecie - i o to chodzi. nic na to nie poradzisz, musiałabyś wstać i sięz nim bawić. moja kicia tak ma, kicia mojej mamy tak ma i pewnie wiele kotów na świecie tak ma. ciesz się że siędomaga waszego towarzystwa a nie ma was w nosie jak niektóre koty :)

Gość dopiero sobie zmarnujesz
a moja kotka zawsze zaczyna serenady jak zgasimy światło w domu i położymy się spać. Tarmosi swojego pieska- zabawkę po całym mieszkaniu i miauuuuuuuuczy :D ale tak jakby płakała. Kotka jest wysterylizowana, ma towarzystwo drugiej kotki, ale chyba lubi sobie tak popłakać :) przestałam się tym martwić.

Gość cool stright
Ciebie jakby wysterylizowali też byś płakała wieczorami :O

Gość dopiero sobie zmarnujesz
jebnij się w łeb... poczytaj sobie o zaletach sterylizacji i o tym co się dzieje z kotką, która nigdy nie zostanie dopuszczona do kota.

Gość Wiewiora0x
to jest KOT, SAMIEC! :D

Gość gizzzmo(*****)
weź go za ogon i zrób mu speeda-karuzele. Tylko zamknij okno bo jak się wyśliźnie, to wpadnie do plecaka Twojego idącego do szkoły syna :-p