Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Katarzyna Z Opola

Podwyżka wynagrodzenia-proszę o pomoc.

Polecane posty

Gość Katarzyna Z Opola

Chciałabym porozmawiać z szefem na temat mojego wynagrodzenia. Nie chodzi o przysłowiową "podwyżkę" ale o całkowitą zmianę wynagrodzenia. uważam że moja obecna pensja jest niesprawiedliwa i moja praca jest warta więcej. Pracuje prawie już 8 rok w firmie handlowej-jestem jej jedynym pracownikiem. Moja pensja netto to 1500 zł Po prostu żałosna-głodowa pensja-ledwo starcza mi na poł miesiąca. Obsłguje klientów, wystawiam faktury, wydaje towar z magazynu, przyjmuje dostawy, piszę oferty, zamówienia + pozyskuje klientów. Początkowo jeździłam w teren, dzwoniłam a le teraz brak mi motywacji i już mi się nie chce-nawet nie mam za co kupić koszuli i żakietu zeby jakoś konkretnie wyglądać. Jeśli chodzi o efekty w ostatnim roku to nic się rewelacyjnego nie wydarzyło, ale pozyskałam 2-3 klientów. Moi drodzy powiedzcie, poradźcie jak mam zagadać do mojego chytrego szefa żeby dal mi 1000 zł podwyżki.

Gość Katarzyna Z Opola
Zapomniałam dodać że mam wykształcenie wyższe.

Gość taki mały blef
daj mu wymówienie, zapyta czemu, to powiedz, że dostałaś pracę za lepszą kasę, że lubisz swoją dotychczasową pracę, ale nie możesz za tyle pracować. Jak jesteś jedyna, i tyloma sprawami się zajmujesz, to ci ją podniesie.

Gość Katarzyna Z Opola
Proszę poradźcie, czy mam jakieś szanse. Może ktoś z Was prowadził taką rozmoawę.

Gość Katarzyna Z Opola
Ale nie moge ryzykować bo mam kredyt:(

Gość Katarzyna Z Opola
Z tym wymówieniem to byłoby może dobre podejście ale boję się że kolokwialnie powie mi "droga wolna"

Gość ja cie dobrze rozumiem
taka pensja to gówno ale z drugiej strony jak żyję nie słyszałam otakim przypadku żeby szef - prywaciarz podniósł komuś pensję o 1000 zł , sto , dwieście , trzysta to góra

Gość każdy ma to na co się godzi
a kto ci dał kredyt przy takich zarobkach? Jeśli faktycznie tyle zarabiasz to faktycznie jesteś nieźle wykorzystywana

Gość Katarzyna Z Opola
Nie jest to duży kredyt 10000 zł dostałam go w SKOK-u. Ale poradźcie jakich argumentów użyć. Zdaje sobie sprawę że 1000zl w porownaniu do 1500 wydaje sie byc kosmiczną kwotą. Ale fakty sa takie że tyle mi potrzeba aby normalnie, bez szaleństw żyć

Gość to sem ja jjjj
to znajdz inna prace. potem szefowi powiedz ze odchodzisz bo tam dostajesz wiecej.... moze bedzie chcial Cie zatrzymac co do opola to rynek pracy jest chujowy! imozesz byc pewna ze na Twoje miejsce jest masa ludzi... i tez z wyzszym... :O