Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

TheOleska

PYTANIE O WYNIKI NASIENIA

Polecane posty

Objętość 4,3ml.(n.>2,0ml) pH -7.5(n.7,2-7,8) kolor -szaro-białe Lepkość -prawidłowa Homogenizacja-10min(n.10-45min.) okres abstynencji płćiowej>4 dni ilość plemników (spermatozoa /1ml)-98 400 000(n.20x10 -250x10/ml.) ilość plemników (spermatozoa/ ejakult)-423 120 000(n.>40x10 ) KLASYFIKACJA RUCHU PLEMNIKÓW: ILOŚC PLEMNIKÓW RUCHOMYCH PO 1 GODZ-31%(N.PONAD 50%) RUCHLIOWOSC POSTĘPOWA SZYBKA LINEARNA -4%(N.PONAD 25%) ruchliwosc postępowa wolna linearna 11% rychliowsc postepowa nielinearna-7% ruch nie postępowy 9% TEST PRZEZYWALNOSCI PLEMNIKÓW W PLAŻMIE NASIENIA ilośc plemników ruchomych po 24 godz-pojed.w preparacie (n.>5%) o rychu postępowym 0% BADANIAE MORFOLOGICZNE NASIENIA BADANIAE MORFOLOGICZNE NASIENIA ilosc plemników p prawidłowej budowie-42%( n.ponad 30%) komórki spermatogenezy -8%(n.1-2%) komórki okragle 5% leukocyty -400 000.(n.0,5x10/ml.) Ertrocyty-o Nabłonki -o pojedyńcze egregacje ruchomych plemników w preparacie moj ma ma znakomita budowe plemników i ma juz bardzo duzo nawet ponad norme tylko ruchliowsc jest bardzo slaba i dlatego szybko umieraja jest szansa ze po paru miesiącha ruchliwosc sie poprawi? bo braniu witamin które poprawiaja ruchliowsc ? czy zostaje inseminacja bądz in vitro? mial którys mąż tak z was

Witaj The Oleska, Słuchaj, bardzo interesuje mnie temat wyników analizy nasienia, ponieważ dziś mój mąż odebrał swoje. Przyznam, ze początkowo próbowałam porównywać z netem, bo myślałam, że to jakiś standard tych badań. Na wynikach są normy WHO, ale nijak nie mogłam przyrównać tych wyników do odnalezionych, podawanych przez dziewczyny. Sprawdziłam i faktycznie to badanie męża jest robione wg norm WHO z 2010 roku. Zastanawiam się, dlaczego część badanych rzeczy jest innych i normy też inne, niż np. na badaniu Twojego męża. Co do słabej ruchliwości, to myślę, ze inseminacja mogłaby pomóc, ale spejalistą nie jestem.... Napisz też jakie jest rozpoznanie na końcu. Ja najpierw niektórych parametrów się przestraszyłam, a później dopiero zobaczyłam, ze rozpoznanie to normozoospermia, czyli ok, a normy WHO są inne, czyli np. ruchliwość >32 mln a+b, gdzie nie podają w wynikach samych A itp., Prawidłowa budowa to ma być >4% tylko. Sprawdziłam i taka jets norma. Było to badanie komputerowe. Pozdrawiam Cię ciepło.

Wiesz, zerknęłam jeszcze na wyniki Twojego męża. Wydaje mi się, że ma bardzo przekroczone leukocyty. To może świadczyć o jakimś stanie zapalnym. Być może on upośledza ruchomość. Pozdrawiam Ciepło.