Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość stalens

Bardzo proszę o pomoc. Chemiotarapia i ...

Polecane posty

Gość stalens

... powrót chorego do domu. Moja babcia jest po pierwszej dawce chemioterapii, jutro ma wrócić do domu. Dowiedzieliśmy się już, że nie będzie mogła spać z dziadkiem w jednym łózku, że będzie musiała mieć swoje własne środki czystości, czy tez inne. Usłyszałam nawet, że gdy w domu znajduje się osoba po chmioterapii nie można używać kuchenki gazowej... Czy to prawda ? Czego jeszcze należy przestrzegać ? Co robić, a czego unikać ? Bardzo proszę o pomoc osoby, które miały już do czynienia z osobami chorymi na raka, a być może mają też taką samą sytuację jak moja rodzina. Z góry dziękuję .

Gość doloressa
a co myślisz , że po chemioterapii babcia wybuchnie przy gazei

Gość wątpliwości
A Babcia musi się truć chemią?

Gość stalens
Tak doloressa myślę, że babcia wybuchnie przy gazie i wysadzi nam cały dom. Następnym razem napisze, że prosze o wypowiedź osoby inteligentne to może nie napiszesz czegoś równie głupiego. Do zaproponuje123456789: Tak czytałam już wszystkie artykuły znalezione w internecie włącznie z tym i niestety nie ma tam opisanych jakichś szczególnych rad, które mnie interesują. ;( Niestety babcia musi stosować chemioterapię, ponieważ rak jest już w takim stadium rozwoju, że inne metody leczenia nie są w stanie pomóc.

chemioterapia jest konieczna i często daje bardzo dobre rezultaty, zmniejsza guzy, hamuje rozwój choroby. Moja mama jest po chemii i radioterapii, po chemii czuła się dobrze,a le ilu ludzi tyle samopoczuć.

Gość stalens
Babcia wróciła dzisiaj i czuje się dobrze, nawet bardzo dobrze, bo z tego co mówiła moja ciocia (jest pielęgniarką) ludzie zazwyczaj bardzo źle reagują na chemię. Oczywiście musimy poczekać jeszcze kilka dni, bo objawy mogą pojawić się później, ale narazie dzięki Bogu jest dobzre :)