Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

alayah

Ogrzewanie elektryczne w bloku

Polecane posty

Witam chciałam wynająć mieszkanie bo jest naprawdę fajne, ale nie ma wogóle gazu, tylko elektryczność, i tu mam kłopot bo nie miałam wcześniej takiego i nie wiem jak z rachunkami, fakt, że mieszkanie w bloku więc sąsiedzi dogrzeją:) ale niestety na parterze a kaloryfery wmonotowane pod podłogą. Czy może mi ktoś doradzić w tej kwestii, jak również może macie jakieś sugestie dla osoby, która 1 raz wynajmuję mieszkanie? na co zwracać szczególnie uwagę?

To zalezy w jakim budownictwie. Moi znajomi mieszkali w nowych (2 letnich) blokach, placili za ogrzewanie elektryczne grosze . Ja z kolei , sentymentalna romantyczka wynajelam sobie mieszkanie; wysoko sufity, wielkie okna (nie podwojne) w starej kamenicy z 19 wieku (listed building).Grzalam malo bo pracowalam calymi danimi, przychodzilam wieczorem wlaczalam grzanie na kilka godzin, troche czasu mi to zajmowalo aby ogrzac 2 pokoje i kuchnie a cieplo po chwili i tak ulatywalo. Jak mi rachunek przyszedl po pierwszym zimowym miesiacu to myslalam ze bede chodzic do tylu przez tydzien:-P dlatego nie polecam mieszkan tego typu gdzie nie ma nawet podwojnych okien, ogolnie starych domow, do tej pory nie wiem co mi odwallo aby je wynajac, chyba wizja widoku zachodzacego slonca ktory moglam ogladac latem siedzac na pralce w kuchni (duzej) patrzac przez olbrzymie stare okno, palac powoli papierosa, albo chyba pomysl z 'dzikim tarasem' na dachu... Wracajac do Twojego pytania, osobisce jak juz wynajmiesz mieszkanie sprawdz kto jest dostawca pradu. Jesli nPower postaraj sie zmienic. Mnie zarowno w tym mieszkaniu jak i jeszcze w starym studenckim domu nPower chcial oszukac na setki funtow. Sprawa byla absurdalna , toczyla sie ponad rok, moje mile listy i suche fakty nie wystarczaly dopiero jak maz wywalil im 3 stronicowy list z obliczeniami, jakimis algorytmami, wzorami matematycznymi itp to przyznali mi racje :-) dlatego najlepiej tez co miesiac mniej wiecej dzwonic do dostawcy i podawac liczby z licznika. Prowadz taki notes, kiedy dzwonilas, jaki byl stan licznika, jak nazywal sie agent ktory odebral tel jaki byl jego id number. Nawet jak ci powiedza na poczatku ze nie musisz tego robic bo ktos bedzie przychodzil i sprawdzal; to i tak radze robic po swojemu.

Gość hjffhjgkhjkjhjk
a mnie jak narazie nPower nie oszukalo, jestem zadowolona z ich uslug co do ogrzewania, tez u mnie nie bylo gazu, wszystko na prad i ogrzewanie, za 1 bed room flat placilismy 40 funtow miesiecznie w sezonie zimowym, grzejac 24 na dobe, bo maluch byl, zalezy od mieszkania, szczelnosci, ale z ogrzewaniem w podlodze nie mialam stycznosci w UK Co wazne, zwroc uwage na grzyba, wiem ze wszedzie tu jest, ale sprawdz lazienke i przy oknach, wszystkie rogi na scianach czy nie ma

ja mam na prad w edf. mieszkanie jest cale na prad ale grzeje tylko w livingu codziennie bo tam spedzamy czas , pokoje wlaczam kiedy wybieramy sie spac i rachunek za 3.5 miesiaca to 300f. chcialabym miec tez rachunek na 40f. co jakos nie moge sobie wyobrazic.

ja dostalam za 3.5 miesiaca rachunek na 300f. mam w edf. grzeje caly czas tylko w livingu a pokoje wlanczamy jak spac idziemy. cale mieszkanie jest na prad. tez bym chciala miec rachunek na 40f. co mi sie w glowie nie miesci.:) dodam ze mieszkam na 1 pietrze i nie mam zimne a okna sa szczelne:)

ja dostalam rachunek za 3.5 miesiaca na 300f w edf. i grzeje tylko w livingu a pokoje kiedy idziemy spac , i tez mam wszystko na prad. ojj chcialabym placic 40f za miesaic ;)

no ladnie...a pisalo mi wystapil blad...to pisalam do bolu :D:D:D sorry:)

Gość ile????
jak ty placilas 40 f za miesiac pradu majac wszystko na prad to nie wierze!!!!!!!!!!! no chyba ze w domu nie gotowalas i nie uzywalas tv ani komputera.:D:D

Gość jak to jest z tym elektr
tez jestem ciekawa waszych opinii bo wlasnie ogladalam fajny 1 bedroom house :) wszystko na prad... gosciu powiedzial, ze ma ogrzewanie wlaczone caly czas i placi ok 40-50 funtow. z kolei inne mieszkanie, open plan, dziewczyna powiedziala ze placi 25 funtow za prad podobno przy elektrycznym ogrzewaniu szybciej grzyb wylazi, ale obecnie mam gazowe i grzyb jest wszedzie! jak go traktuje sprayem to i tak wylazi po jakichs 3 tygodniach :/

ja w to nie wierze i tyle. edf jest najtansze i 100 ma na miesiac.aa i oszczednosciowy kaloryfer ktory jest wlaczony caly czas.

moim znajomi o ktorych wspomnialam wczesniej w 2008 roku (bo wtedy tam mieszkali) najwyzszy rachunek za prad dostali na 53 f

Gość Jasia1
zorientuj sie czy masz mozliwosc zmiany dystrybutora energii elektrycznej. mialam podobny przypadek i dopiero jak zmienilam dostawce na firme Axpo to rachunki spadly o kilkanascie procent miesiecznie. to bardzo duzo. zdecydowanie polecam jak szukasz oszczednosci, a na pewno ci sie przydadza przy ogrzewaniu elektrycznym.