Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość paptkind

Niemowlę bojące sie o wlasne raczki

Polecane posty

Gość paptkind

Moja 1,5 miesieczna córeczka od narodzin miala zakladane niedrapki. gdy obcieliśmy jej wreszcie paznokcie chcielismy przestac jej je zakladac ale wtedy okazalo sie ze mala okropnie boi sie o raczki i wpada w panike. Chwyta sie czego sie da a gdy niczego nie zlapie strasznie placze. Nawet do kapeli musi miec zalozone niedrapki. Nie wiem co robic. Ściagam jej na dzien jedna niedrapke potem druga zeby odzwyczaic,ale gdy zdejme obydwie powtarza sie sytuacja. Czy któraś z was tak miala? Słyszalam ze dzieci boja sie o glowe i chowaja sie kurczowo, ale o raczkach nigdy jeszcze nie slyszalam. Dodam ze mala rodzila sie z reka przy glowie i bylam przez to cieta, ale czy ma to jakies znaczenie??

Gość treser
COOO??? Niedrapki zakłada się dziciacvzkom do max 3ciego miesiąca... nie wiem co to znaczy "kiedy w końcu obcielismy jej paznokcie" WTF?! dziciakom obcina sie paznokcie jak tylko troche urosną... przez swoją wygodę zrobiliście dużą krzywdę swojemu dziecku

Gość jak nie przejdzie
radze sie przesjsc do specjalisty. Watpie czy tutaj akurat znajdziesz odpowiedz.

Gość treser
i co to znaczy "rodzila sie z reka przy glowie"?

Gość po cholere jej
to zakladalas?moj maly nigdy nie mial zalozonych niedrapek i nie mialam problemow.paznokcie mial obciete zaraz w szpitalu,potem w domu co 2-3 dni

Gość jak nie przejdzie
Przeciez napisala ze jej coreczka ma 5-6 tygodni! Czytaj

Gość a po co jej tak dlugo trymalas
niedrapki?? sprobuj na razie ja zawijac w rozej lub kocyk, zeby miala raczki sciesniete. Pwoli sie przywyczai do swoich raczek. A niedrapki zaklada sie glownie na prodowce i kilka dni po porodzie, az paznokietnki stwardnieja i bedzie mozna je obciac.

Gość jak nie przejdzie
my tez obcielismy rpawie od razu. Pozniej od poloznej dowiedzialam sie, ze powinno sie obciac po 2-3 tygodniach jak sie wzmocnią...... Niedrapki nosil moze z tydzien i tyle. Ma 3,5 miesiaca.

Gość treser
a sorry, przeczytalem ze 1,5 roku

Gość paptkind
treser tzn ze glowka szla razem raczka rownolegle - jak mozna tego nie rozumiec?? paznokcie obcielismy po 3 tyg tak jak kazala polozna wiec do teg czasu miala w niedrapkach bo miala dugie i ostre paznokcie i potrafila mocno sie podrapac wiec to tylko dla bezpieczenstwa w koncu do tego sluza.

Gość paptkind
tak treser 1,5 roku. Pierwsze czytaj dokladnie pozniej sie zastanow co przeczytales i co masz zamiar odpisac, a dopiero na koncu pisz te swoje moraly i naskakuj na ludzi. Jak w ogole mozna bylo pomysle c ze dziecku przez 1,5 roku nikt nie obcinal paznokci. WTF :P

Gość treser
nie wiem, moze lubicie długie.

Gość treser
tą rączką napisałaś to tak, jakby miała zrośniete :)

Gość to jest jakas bzdura co piszes
z a jak ja rozbierasz do kapieli, to tez sie drze???? poza tym co to za glupota nie obcinac dziecku przez 3 tygodnie paznokci, zwlaszcza ze byly dlugie i ostre :-O zdejmij jej te rekawiczki, podrze sie z godzine i zapomni, to jest malenkie dziecko jeszcze, nie ma takiej pamieci, kurcze....

wydaje mi ise ze dziecko bardziej się boi własnych rąk niż o nie;) mój syn też tak miał!! to sie nazywa odruch moro. poczytaj o nim!! ja synowi dosłownie wiązałam ręce!! kupiłam "magiczny kocyk" i do 3 mies życia zawijałam go w niego!! w tej chwili syn ma prawie 9 mies, i świetnie isę rozwija!!

Gość hahahahahahahahahaha......
Tezz mnie zastanawia ze dziecko boi sie O wlasne rece :O Jak to? Boi sie ze tym rekom cos sie stanie? Czy boi sie wlasnych rak? Ale tak czy owak jakies to dziwaczne. Tez mi sie wydaje ze zdejmij jej to z rak i juz, poryczy i sie przyzwyczai.

Gość odruch moro
to zupełnie co innego, nie ma nic wspólnego z jakimś dziwnym strachem przed własnymi rękami.

No jest coś takiego, nie pamiętam, do którego miesiąca, że dziecko reaguje przestrachem na widok własnych rąk, bo nie wie, co to :) i między innymi po to ciasno się brzdąca w coś zawija, żeby nie osiwiał ze strachu ;)

Gość paptkind
nie boi sie wlasnych rak. Po prostu gdy czegos nie trzyma w raczkach zaczyna sie bac i plakac. Nawet jak ma zalozone niedrapki trzyma je mocno, albo gdy da sie jej palec. Nie wiem czy w ten sposob czuje sie wtedy bezpieczniej i pewniej

Gość paptkind
Do bzdury to Ty wypisujesz! Jak można zostawić placzące dziecko przez przysłowiową godzinę ?? Nie wiesz ze nie które dzieci tak mocno placza ze mogą w każdej chwili przestać oddychac?? Nigdy bym takie czegos nie zrobila. Gdy dziecko bedzie mocno plakac zapamieta ze wiaze sie to z czyms zlym i bedzie jeszcze gorzej reagowac na zdejmowanie niedapek. Nie którzy tutaj wypowiadający się albo w ogóle nie mysla co wypisują albo w ogole nie myslą.

Gość Matko! a cóż to
za wynalazek te "niedrapki"/???

Gość rumoro e przed raczkami
to niekontrolowny odrzut raczek , nozek i glowy do tylu

Gość paptkind
głupotą nie jest nie obcinanie paznokci, bo co z tego ze byly ostre i dlugie jak jeszcze pod paznokietkami była jeszcze blonka i latwo ja uszkodzic. Chyba położna ma wieksza wiedze niz ja wiec nie chcialam robic krzywdy dziecku. Wiec prosze sobie darowac uwagi ze dlaczego tak dlugo nie obcinalam paznokci.

Gość Majka34,.,.
Witaj. Mam wrażenie ,że Twoje dziecko po prostu się przyzwyczaiło do tych niedrapek. Przez 1,5 miesiąca miało cos na rączkach i teraz gdy to zdejmujesz ono czuje ,że cos jest inaczej i byc może dlatego tak reaguje. Sądzę,że powinnaś zdejmowac te niedrapki na coraz dłuższy okres,najpierw na chwileczke a z czasem ten okres wydłużac. Poza tym w czasie kiedy ma zdjete niedrapki prosze dziecko czyms zając,nosic na rękach ,zagadywac,cos pokazywac,mówic do niego,dotykac rączek,całowac. Myśle ,że z czasem będzie coraz lepiej. Zycze powodzenia.

Gość ja podaje dicoflor 30
gdzieś tu czytałam o dziecku któremu musieli bandażować rączki bo tak się ich bało - poszukaj może znajdziesz a co do obcinania paznokci to mnie też położna kazała dopiero po miesiącu najwcześniej a w niedrapkach też długo chodził bo się strasznie drapał po twarzy i wkładał palce do oczów - potem zdejmowaliśmy nachwile po jednej bo jedną rękę byliśmy w stanie opanować jak zaczął nią machać i się drapać - potem zakładaliśmy tylko na noc a potem zrezygnowaliśmy - ale nosił napewno do skończonego 2 miesiąca

Gość ___rodzice____
Pomoce naukowe do stymulacji dzieci w wieku przedszkolnym i wczesnoszkolnym Produkty naszej firmy wspomagają wszechstronny rozwój dziecka, przygotowując do poznania i pojmowania wiedzy. Sprawią, że Wasze pociechy szybciej i pełniej rozwiną się poprzez zabawę. Wykonane są z najwyższej jakości miękkiej samoprzylepnej folii. Zestawy od 10 do 55 złotych . Zapraszam do zakupów http://allegro.pl/alfabet-duzy-literki-naklejki-polskie-litery-i1427276399.html http://allegro.pl/alfabet-litery-literki-naklejki-zestw-nr-1-i1427276444.html http://allegro.pl/cyferki-naklejki-zestaw-edukacyjny-i1427276592.html http://allegro.pl/cyferki-naklejki-zestaw-edukacyjny-nr2-i1427276606.html http://allegro.pl/literki-do-nauki-alfabetu-czytnia-zestw-3-i1427276428.html Nowość etykiety/naklejki na pudełka od 3,50zł za sztukę http://allegro.pl/etykiety-naklejki-na-pudelka-do-8-liter-i1414217263.html http://allegro.pl/etykiety-naklejki-na-pudelka-do-16-lier-i1414217531.html