Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość koralik zielonkawy

Dwie osobowości faceta ...

Polecane posty

Gość koralik zielonkawy

Na Kafe pełno jest tematów, w których dziewczyny żalą się na swoich facetów, jednocześnie nie potrafiąc zdecydowanie zadziałać - np. rozstać się lub zmienić zasady obowiązujące w związku. Przyznam szczerze, że potrafię zrozumieć te dziewczyny (oczywiście - poza skrajnymi przypadkami, typu zachowania przemocowe partnera), ponieważ mam podobną sytuację... Jestem zaręczona z facetem, z którym jestem już prawie 5 lat. Z natury - jako osoba mocno ekspresyjna - często podczas kłótni stawiam sprawę na ostrzu noża, przez co nasze kłótnie bywają naprawdę "wojenne". Milion razy zastanawiałam się nad odejściem i to, co mnie powstrzymuje to fakt, że poza "obszarami naszych spięć", kiedy mój facet wkurwia mnie tak, że wręcz go nienawidzę - to normalnie ma świetne cechy, które uwielbiam. To jakieś takie dziwne zjawisko, które nazywam "dwoma osobowościami" - bo np. z jednej strony mój facet jest bardzo pracowity, jak zacznie coś robić, to nie spocznie, zanim nie skończy, w pracy jest bardzo chwalony i nawet szybko udało mu się awansować, w domu - złota rączka - i wydawało by się - IDEAŁ. A z drugiej strony - ma napady "głupoty", kiedy nagle z czymś zawali i leci wtedy całościowo po bandzie, doprowadza mnie do szału i zatłuc go to mało. Tak właśnie było na przykład wczoraj: byliśmy umówieni na wieczór, że mamy gdzieś jechać coś załatwić, a później usiąść razem i omówić czekające nas wkrótce formalności ślubne. I co? Olał wszystko, bo siedział do 21 na komputerze, oczywiście tłumacząc, że zrobimy to innym razem. Tak się wkurwiłam, że nie odzywamy się do siebie od wczoraj, a ja oczywiście w gniewie powiedziałam mu, że "żadnego ślubu nie będzie i że mam wszystko w dupie". Obawiam sie, że "ten typ tak ma" i to już się nie zmieni i że po ślubie będziemy się "rozwodzić" co najmniej 3 razy w miesiącu.... Ehhhhhhhhh......

Gość arabeshka;
wydaje mi sie ze bedziecie udanym małżeństwem; nigdy sie bedziecie nudzić;); a tak z ciekawości spod jakiego znaku zodiaku jest Twój ukochany?:)

moze powinniscie przelozyc date slubu i skupic sie na waszym zwiazku.. czy warto pchac sie w takie zycie,skoro tyle w was sprzecznosci?

Gość koralik zielonkawy
Jest spod znaku lwa :D No właśnie - na chwilę obecną myślę, że nie warto pchać się w takie życie i oczywiście jestem za tym, żeby wszystko odwołać. Tylko, że niestety zdaję sobie sprawę, że mi przejdzie i pewnie jutro będzie już super, ale na razie kipię nienawiścią i rozerwałabym go na strzępy!!!!!!! Mam też jeszcze jedno spostrzeżenie - on jest potwornie rozpuszczony przez swoją mamuśkę - mimo, że to już stary chłop, ona do niego ciągle "tiu tiu tiu" i na wszystko by mu pozwalała (naocznie się o tym przekonuję, bo chwilowo zamieszkujemy razem). Kurwa, jak pomyślę, że później całe życie czeka mnie zabawa w "Supernianię" - to mi się wszystkiego odechciewa...

K**wa, jak pomyślę, że później całe życie czeka mnie zabawa w "Supernianię" - to mi się wszystkiego odechciewa... wreszcie jakis fajny tekst :-)

Gość arabeshka;
o matko!!! przysiegam to pierwsze co przyszło mi do głowy:D Faceci spod tego znaku sa właśnie tacy jak piszesz, wszystko im w zyciu wychodzi i nie załamuja sie; znam paru i na prawde imponuja mi swoja siła; nie moge uwierzyc że te znaki az tak sie sprawdzają; życze Wam powodzenia:) facet-lew jest na prawde na wage złota!

Gość koralik zielonkawy
arabeshka ----> taaaaa, na wagę złota... chyba o tombak ci chodziło! :D

Gość arabeshka;
serio mówię; niegdy się nie będziesz z nim nudzić, on nie popadnie w depresję i w ogóle bedziecie sie dobrze bawić;) Wasz związek jest taki ognisty;)

Gość koralik zielonkawy
Aż za bardzo ognisty .... Nudzić to się może nie będę, ale nerwy stracę. Nie rozumiem, jak to może być, że ktoś składa się z takich dwóch sprzeczności... Rozdwojenie jaźni po prostu! Raz ideał, raz - dupa wołowa... Najgorzej, że naprawdę obawiam się, że to typ niereformowalny.

Gość koralik zielonkawy
A dziś z zemsty ja nie zamierzam kiwnąć palcem w związku z koniecznością załatwienia jeszcze wielu spraw! Wracam do domu, kładę się z książką i mam wszystko w dupie - zobaczymy jak mu z tym będzie!

Gość arabeshka;
Zainspirowana dzisiejszym przedpołudniowym postem "Koralika Zielonkawego" chciałbym zapytać kto z Was jest spod znaku lwa(płeć też jeśli możecie podajcie;))i powiedzcie tak szczerze czy zadowoleni(może nawet spełnieni) jesteście ze swojego życia, osiągnięć i czy jesteście silni w sensie- przeciwności czy to losu czy tkwiące w Was absolutnie was nie zrażają; a i czy macie poczucie ze jesteście bardzo dobrzy, a może najlepsi w tym co robicie(praca, dom itd.) nie jestem fanka horoskopów nie czytam ich; zauważyłam tylko że lwy mają wiele wspólnych cech, które wymieniłam powyżej:)

Gość arabeshka;
omg ! to miał być nowy temat przepraszam Was za to:)🌼

Gość moj kochany danielek tez jest
taki,lwy tak maja:) ciesz sie i doceniaj:)

Gość moj kochany danielek tez jest
on lew ja waga -nieraz drzemy koty,bo mam temperament a on ze stoickim spokojem czeka sobie jak mi przejdzie,co mnie doprowadza do szalu:D ale wiem ze z nikim nie bylabym tak szczesliwa,kto by mi dal tyle oparcia,bezpieczenstwa,ciepla i milosci.kazdy ma wady nie ma zwiazkow idealnych:)

Gość John__
Co ma wiatrak do piernika? Jakby ludzie patrzyli na znaki zodiaku, to 1/3 ludzkości byłaby singlami..takie restrykcje. Związek to konfrontacja dwóch charakterów, a żeby był udany to trzeba utrzymać balans tych charakterów. Przykre, ale prawda.

Gość Jasiaaa
nie martw się ja też tak mam :) Wszędzie tak jest :) każdy się kłóci,tylko to kwestia temperamentów,my oboje podchodzimy do sprawy emocjonalnie,pokłócimy się jak we włoskiej rodzinie,a potem sielanka,przeprosiny i za każdym razem obiecujemy się nie kłócić,a najgorsze jest to,że zawsze kłótnia jest o głupoty ! pierdoły,których aż wstyd powtarzać.Nikt Ci nie powie,czy masz z nim byc,czy się rozstać.To już Twoja decyzja,ale nie rób nic pod wplywem emocji,bo dużo się mówi,ale kiedy go choć na dzień zabraknie,nie potrafimy sobie miejsca znaleźć ;P przemyśl to :) trzeba się dotrzeć,a trwa to czasem pół życia,ale może w końcu się uda :)