Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość oooo ulala

WYCHOWAWCZY WLICZA SIE DO LAT PRACY/?

Polecane posty

Gość oooo ulala

Wlicz sie ale jest bezskładkowy podobno , czyli mi to nic tak naprawde nie daje.. bo co z tego z e dalej jestem pracownikiem , jak składkowo mi tego nie wylicza, t po co ten cyrk/? zeby miec tylko ubezpieczenie??

Gość whats going!
wap

Gość no nie moge hahah
kurwa umiesz pisac tępoto? to napisz jeszcze raz, bo wkurwiaja mnie takie bladzie co nawet nie zwroca uwagi przed wysłaniem posta czy ich tekst ma rece i nogi!!!!!!!

Gość whats going!
ja tam zrozumiałm-autorka pyta, co jej z wychowawczego jaki tak niewlicza sie do emerytury.:)

wg moich wiadomości lata wychowawczego wliczają się do stażu pracy ale są to okresy nieskładkowe czyli z nich nie policzą emerytury

Gość bo tak i już
Jeśli chodzi o emeryture to nie wlicza się ponieważ nie ma czegoś takiego jak lata pracy. Przechodzisz na emeryture w odpowiednim wieku, z kasą odłozona na indywidualnym koncie. Chyba że urodziłaś się przed 48, 62 lub masz uprzywilejowany zawód.

Gość bo tak i już
Jeśli chodzi o emeryture to nie wlicza się ponieważ nie ma już czegoś takiego jak lata pracy. Przechodzisz na emeryture w odpowiednim wieku, z kasą odłozona na indywidualnym koncie. Chyba że urodziłaś się przed 48, lub masz uprzywilejowany zawód.

Gość ula ,jans
tzn?? mam 65l a tylko 10l pracy?? dostane emeryture?? tylko dlatego ze mam lata?? bzdura

Gość bo tak i już
jak masz 65 lat to chyba logiczne ze urodziłas się przed 48r - wtedy masz inny tryb obliczania emerytury. Osoby urodzone po dniu 31 grudnia 1948r. mogą nabyć prawo do emerytury w powszechnym wieku emerytalnym(60 lat dla kobiet i 65 lat dla mężczyzn), bez względu na liczbę udowodnionych okresów składkowych i nieskładkowych.