Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

saleminkaa8

płaskostopie...miało Wasze dziecko

Polecane posty

My jeździliśmy z synem na rehabilitację jak miał 2,5 miesiaca bo miał naderwany jakiś mięsień i miał asymetrię...jak usiadł mając 5,5 miesiąca musieliśmy jeździć na kontrolę co jakiś czas,bardzo szybko te wstał,bo jak miał 7 miesięcy i zaczął dreptać przy meblach,niedawno byliśmy na "ostatniej" kontroli.Na sprawdzeniu czy syn dobrze chodzi i czy ma prawidłową postawę. Fizjoterapeutka powiedziała,że ma płaskostopie raczej spowodowane wagą i tym,że szybko wstał.Syn jest zbity i wagi po nim nie widać,ale ma 13,400 i 14 miesięcy. Czytałam potem na necie i podobno to normalne,że dziecko ma płaskostopie w tym wieku... CZY WASZE DZIECI TEŻ MIAŁY PŁASKOSTOPIE,ZANIKŁO?

Gość ja się urodziłam z płaskostopi
em i "nie zanikło";) pomimo ćwiczeń zaraz będę mieć 33 lata;)

Gość ja się urodziłam z płaskostopi
dodam jeszcze, że w niczym mi to płaskostopie nie przeszkadza;)

Gość Elwira 32
Wkładaj mu ołówek pod wszystkie paluszki i niech go ściska z całej siły.To bardzo dobre ćwiczenie.I buty z wkładką ortopedyczną. Mojej córce to pomogło.

Gość a skąd wy wiecie
miałam kiedyś, ale to w podstawówce. cwiczenia korekcyjne pomogły ;)

my mamy ćwiczenia polegające na gładzeniu kciukiem w miejscu gdzie ta stopa nie jest prawidłowa a innym przyciska się z boku pięty...dawanie piłeczki w nóżki-ale to u Nas nie jest możliwe,syn nawet nie pokapuje o co chodzi i wątpie by to robił...