Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Klaudynka111

ciąża 23 tydz

Polecane posty

Gość Klaudynka111

Witam wszystkie Panie, mam pytanie byłam wczoraj u gin jestem w 23 tyg ciąży i mam takie wyniki na zdjęciu : BPD:23w+3d, FL:21w+5d, CRL: 13w+6d. Bardzo proszę żeby któraś z Pań powiedziała Mi czy wszystko jest ok? Gin twierdzi że tak ale ja i tak się boję. Pierwsze dziecko straciłam w 20tyg dlatego teraz bardzo sie boję i radzę każdego kto może Mi coś powiedzieć na ten temat. Pozdrawiam

Gość a reszta pomiarów
? to wszystko z usg połówkowego?

Gość karolina198777
Fl i CRL masz nieprawidłowe gdyż dziecko według tych pomiarów jest rozwinięte na 21 tydz i 13 tydz co może być niepokojące. Czyli kość udowa Fl jest rozwinięta na 21 tydzień a długość ciemieniowa siedzeniowa na 13 tydzień to już wo gule niepokojące.

Gość MamaZuziIMaksia
BPD wymiar dwuciemieniowy odpowiada wiekowi ciazy, fl długość kości udowej tak samo a crl wymiar ciemieniowo-siedzeniowy Jest najbardziej miarodajny między 7 a 14 tygodniem ciąży. Po 14. tygodniu ciąży precyzja staje się mniejsza z powodu możliwości zgięcia lub wyprostowania się płodu.. Wiec twój dzidzius musiał byc skulony wszystko jest oki :)

Gość Malutkaaaaaa
jak się niepokoisz to idż na konsultację do innego lekarza!!!!każda ciąża jest inna ...nie sugeruj się wypowiedziami na forum!!!!!gdyby lekarz stwierdził jakieś nieprawidłowości to napewno zaleciłby jakieś specjalistyczne badania!!!Spokojnie!!!

Gość MamaZuziIMaksia
Rzadko zdarza sie zeby wszystkie wymiary odpowiadały wiekowi ciazy. Przeciez wszyscy nie sa identycznego wzrostu :)

Gość Klaudynka111
Aha dziękuję, mam nadzieję że wszystko będzie dobrze :) ruchy czuję dosyć silne więc dzidziuś się chyba dobrze rozwija bo w poprzedniej ciąży nie czułam ruchów w ogóle. W 13 tyg miałam badania prenatalne i wszystko było dobrze wczoraj lekarz też powiedział że jest ok, ale nie ufam im już tak do końca bo tamten też mówił że było dobrze a potem rodziłam martwe dziecko :(