Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytam poowazniee

moja tesciowa notorycznie daje małej banany juz z taką czarną skórką

Polecane posty

Gość pytam poowazniee

zwracałamjej uwage ale ona i tak swoje dzisiaj w koszu na smieci znów zauwazyłam taką czarną skórke powiedzcie czy to jest niebezpieczne czy moze ja panikuje a to nie jest nic takiego

Gość banan z czarna skorka
banan z czarna skorka jest bardzo dojrzaly... Ale... jesli znajdujesz takie skorki w koszu to nic dziwnego - bo ona czarnieje jak ja wyrzucisz do kosza !

Gość banan z czarna skorka
Zreszta chyba lepiej jak skorka jest czarna niz banan ! Taki banan jest wtedy b.slodki

Gość Ja jestem Patrycja :)
Ale czarna skórka na bananie nie oznacza że jest on zepsuty. To znaczy że jest bardzo dojrzały. Wg mnie to nie jest powód do niepokoju :)

Gość ja tez uwazam
ja bardziej bym sie obawiala czy obcina te koncowki od bananow. to jest wazne.zeby je odcinac i wyrzucac

Gość fhfgh
moim zdaniem nie masz się czym przejmowac. Ja wolę takie banany niż takie żółte bo te z czarniejszą skórką są słodsze :)

Gość pytam poowazniee
mam taką tesciowaz ze ona w ogóle nie zwrACA uwagi na date do spozycia dzisiaj dała małej jogurt tydzien po terminie i te banany....

Gość kuciukuciu
sama daje dojrzale banany ale obcinam koncowki. pamietam jak moja tesciowa pod nasza nieobecnosc potarla mojemu dziecku takie troche pomarszczone jablko na starej, brudnej tarce... i jaka dumna, ze dziecko zjadlo. Myslalam ze mnie krew zaleje...

Gość mama zuzanny
Mysle,ze troche przesadzasz, po banannie nic sie nie stanie,on jest poprostu dojrzaly,a z jogurtem,no coz kto trzyma taki jogurt w lodowce...no chyba ze to ona go przyniosla

Gość odpowiedzcie mi na pytanie
Czy to przyszle matki sa coraz glupsze, czy te forum coraz bardziej schodzi na psy i przyciaga samych tlukow? :o Normalnie ze swieczka szukaj tu normalnych i loginiczie myslacych (przyszlych)matek, a te wyrozumiale odpowiedzi i slodkie posty na tak glupie tematy wywoluja u mnie mdlosci :o

Gość przyrodni nie gorszy
Czego wy jeszcze nie wymyślicie na te teściowe? Zarzuty już nieraz tak absurdalne że nie wiadomo, śmiać się czy płakać. Dziecko ma alergię na banany? Nie, bo nic nie pisałaś. Nie lubi bananów? Też nie wspominałaś, więc pewnie nie w tym rzecz. Czarna skórka nie oznacza, że banan jest zepsutym więc o co chodzi? A jeszcze jakaś dziunia dziwna pisze, że "twoje dziecko, twoje zasady." Jasne, ustal mamunia jedna z drugą, że babci absolutnie nie wolno dziecku podawać kanapek z szynką, na przykład... To nic, że brak argumentów "przeciw", to nic, że dziecko to lubi.. ale " twoje zasady bo dziecko twoje" ... Niedojrzałe panieny które w taki sposób muszą sobie udowadniać, że to "one tu rządzą" Dojrzała, pewna siebie kobieta tak histerycznie na byle pierdołę nie zareaguje.

Ta dziunia to ja:P Napisałam tak ponieważ autorka zaznaczyła że zwracała teściowej uwagę, prosiła. a teściowa nie posłuchała, zignorowała. Rozumiem babcia chce dziecku kupić owoce, ale kupić owoc obok, taki który odpowiada mamie to chyba nie takie trudne. Od owoców się zaczyna a potem babcia mówi jedno mama drugie a dziecko nie wie co zrobić i wiadomo posłucha tej co mówi na jego korzyść. Raczej bym obstawiała ze nie chodzi tu o tego banana tylko o poszanowanie zasad i ustanowienie hierarchii rządzącej tym domem.

Gość i takie cos ma dziecko
to sobie najmij opiekunke, bardzo dobrze teściowa robi, moze odpieprzysz się od niej i sama zajmiesz sie swoim dzieckiem. Chore dziecko to twój problem a nie teściowej. A co do banana to on bardzo szybko czarnieje, ponieważ zawiera dużoooo żelaza.

Gość Potasu
nie żelaza

Gość a tak w ogole to
twoja tesciowa zajmuje sie dzieckiem u ciebie w domu czy u siebie. Bo jezeli zawozisz malą do tesciowej to po prostu sama kup owoce i warzywa dla malej i inne rzeczy. tak samo jesli sa u Ciebie w domu to sama kup te banany i inne owoce

Gość autorko sama kup te banany
i bedzie po sprawie

Gość rwwerer
Hmmm... normalnie lubie żółte banany, jeszcze lekko zielonkawe i takie dają malej córci. Jednak już do przecierów wolę dać bardzo dojrzały, z czerniejącą skórką, bo dobrze dosładza. A wartość jednych i drugich jest taka sama, różnią się tylko smakiem. Radzilabym więc nie przesadzać. Zwróć tylko uwagę na to czy teściowa ogólnie nie przesadza ze słodzeniem. Może uważa że co bardzo słodkie, to lepsze a w przypadku dawek cukru to by się nie sprawdzało. :D

Gość strzyga__
dobre :D a skąd wiesz czy skórka zczerniała przed czy po wyrzuceniu? a nawet jeśli to czarny banan jest db w środku - to tylko skórka.

Gość jougurty tydzin po terminie
mozna jesc. Wlasciwie mozna jesc jogurty dotad az im sie denko nie wybrzuszy albo nie ma plesni w srodku. Banany zczerniale tez sa ok,. To s apo prostu bardzo dojrzale banany. Przewrazliwiona jestes.

Gość takie banany bardzo dojrzałe
od tych mniej dojrzałych różnia się tylko smakiem i kalorycznością te dojrzałe są słodsze i maja wiecej kalorii od tych zielonkawych jeszcze tyle

Gość blankaaaeee
Lekko niedojrzałe hamują biegunkę,a mocno dojrzałe wspomagają przemianę materii, że tak to ujmę. Ja wolę te przejrzałe:))