Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 100000kocichwędekczeka

dlaczego w polskich szkołach nie ma prawdziwej edukacji seksualnej?????

Polecane posty

Gość 100000kocichwędekczeka

tylko jakieś wychowanie do życia w rodzinie, nie do zycia w rodzinie itd, tak pomyślałam, jak chodziłam do gimnazjum to dziewczyny miały 'lekcje' z takimi konsultantkami z Always i Tampaxu, i wiecie, dostawałyśmy darmowe próbki podpasek i tamponów, ksiązeczki uświadamiajace nas o miesiączce(dzięki temu nie spanikowałam gdy 1 raz dostałam okres i miałam podpaski) i 'tych sprawach', więc czemu nie mozna zorganizować takich lekcji dla dziewcząt i chłopców z reprezentantem np Durex'a gdzie młodzież dostałaby darmowe prezerwatywy i uświadomiono by ich, pozwolono zadawać pytania i w ogóle, rodzice bnie rozmawiaja z dziećmi o takich sprawach, moi rodzice nigdy w życiu nic mi nie pwoeidzieli o seksie, jak się zabezpieczać itd NIGDY, o miesiączce mama też mnie uświadomić nie potrafiła więc czemu by tak nie zrobić, bo póki co lekcje WDŻWR prowadzą katecheci i totalnie nieprzygotowani nauczyciele....

Gość precz z czarną sotnią
kler rządzi,kraj wyznaniowy i tak to wygląda

Gość Jelcz342
Żyjemy jeszcze w czasach średniowiecznych.

Gość harsh is dead
w Katolandzie nie ma i nie będzie edukacji seksualnej. Proponuję zacząć palić kościoły, to może czarni się zorientują że mamy ich dosyć :o

Gość przecież prezerwatywa
to grzech śmiertelny, seks przed ślubem też, a co w każdej polskiej klasie, w każdej polskiej szkole jest najważniejszym elementem wystroju???? Ważniejszym nawet niż tablica? KRZYŻ. I tu masz odpowiedź na swoje pytanie. Najpierw trzeba ze szkół wynieść krzyże, lekcje religii przenieść do sal przykościelnych, a księżom zakazać wstępu do ŚWIECKICH placówek (może z wyjątkiem jakichś wybitnych jednostek - działaczy, literatów itp.), a dopiero można zacząć myśleć o rzetelnym nauczaniu o sprawach płci i seksu.

Gość Pytanie brzmiało-
Nawet gdyby wprowadzono to i tak nic nie da.W UK mają naukę o seksie,antykoncepcji,chorobach przenoszonych droga płciowa a co się tam dzieje?Ile nastolatek jest w ciąży pomimo darmowej antykoncepcji,nie wspomnę o chorobach wenerycznych.

Gość dlaczego? to proste
tam brakuje łóżek :classic_cool: