Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość snobka_07

Były pracodawca nie chce zapłacić

Polecane posty

Gość snobka_07

Pracowałam w pubie prawie miesiąc, kiedy dowiedziałam się od byłych pracowników, że szef nie wypłaca wynagrodzenia. Postanowiłam nie ryzykować i od razu zwolniłam się z pracy. Poprosiłam szefa, by zapłacił mi za ten miesiąc pracy, ale on strasznie się miga. Obiecywał kilkakrotnie, że zapłaci mi przelewem, jednak pieniędzy nie dostałam. Podpisałam dwa egzemplarze umowy, jednak oba zostały u niego w biurze. Czy mam jeszcze szansę, by odzyskać należne mi wynagrodzenie? Może ktoś z Was był w podobnej sytuacji?

Gość GLOOOODNA
oczywiscie zadzwon i powiedz ze do jutra chcesz kase a pozniej to naslesz mu wszystkie kontrole od skarbowki po sanepid :)

Gość szkoda,że
Dlaczego oba egzemplarze u niego ? Jeden miałas zabrać.Celowo Ci nie dał,bo juz z góry zakładał,że nie wypłaci ci kasy.

Gość lorenza
ja miałam taką sytuacje ,mój prawnik napisał do niego pismo o zapłatę ,nie poskutkowało ,teraz złożyłam pozew do sądu pracy .

Gość snobka_07
Właśnie, gdy zapytałam o tej drugi egzemplarz dla mnie, to mi powiedział, że jeden gdzieś wysyła (do jakiegoś urzędu), a ten drugi zostaje u niega na stanie.

Gość snobka_07
I wiem, że jedna z byłych pracownic też złożyła wniosek do sądu.

Gość szkoda,że
No to Ci kit wcisnął.To pierwsza Twoja praca ,że nie wiedziałaś ,że jeden dla pracodawcy drugi dla Ciebie ? Takiemu dziadowi nie daruj do sądu pracy złóż i napisz o sytuacji .Ja złożyłam jak pewna pizdruta nie chciała mi wydać świadectwa pracy.

Gość snobka_07
No nie pierwsza to moja praca, ale bardzo mi zależało żeby coś znaleźć, bo studiuję i utrzymuję się sama, a z kasą u mnie ostatnio krucho, więc się ucieszyłam jak w końcu coś znalazłam.