Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pomocy!iiggoo

Jak przekonać mame że obwód w pasie 93 jest bardzo niezdrowy?POMOCY!

Polecane posty

Gość Pomocy!iiggoo

Moja mama ma 50 lat i obwód w pasie 93 cm jest niska (157) a waży okolo 68kg... No mi juz brak słów. Nie jest gruba, tylko na tym brzuchu ma dużą falde tłuszczu. Mowilam ze to bardzo niezdrowe, zwiększa ryzyko miażdżycy itd a ona twierdzi że to nie prawda bo niedawno taka znajoma zmarła na zawał a była z niej straszna chudzina a nie jedna grubsza pani (powyżej 100kg) nadal żyje i ma się dobrze. Poza tym lekarz nie zwrócił jej na to uwagi więc wyssalam to sobie z palca... Tak mowi mama... Pomocy, ja juz nie wiem co mam robić żeby jej do schudniecia nie wystraszyć... Nie wierzy mi to mowi że grubi żyją i mają się dobrze, a chudziny bez tłuszczu nie raz na zawał umierają. BLAGAM O POMOC NIE WIEM JAK JĄ PRZEKONAĆ ŻE NIE MA RACJI...

Gość nie panikuj az tak
68 kg w tym wieku i przy tym wzroscie to jeszcze nie otyłosc, tylko nadwaga i to nie taka wielka - popatrz w normy. Zobacz sobie w poczekalni u kardiologa -czy sa tam same grubasy? Nie wpedzaj jej w stres, bo to o wiele bardziej grozne dla serca. Jesli ma falde nisko brzucha, to tylko defekt urody. Niezdrowa jest otyłosc btrzucja wysoiko - nad pepkiem. Mysle,ze mamie starczy, gdy bedzie miala wiecej ruchu, zwlaszcza gimnastyki, niech chodzi z wciagnietym brzuchem ( najlpepsza motywacja jest to,zeby miala sie komu pokazac. namow ja na fajny ciuch, wtedy sama do niego dochudnie w brzuchu. Idzcie na fajny spacer, do fryzjera, kosmetyczki - to ja zmobilizuje . Pewnie ma zwiotczale miesnie brzucha, jesli piszesz o faldzie.

Gość mi sie podobaja
Przede wszytkim dużo warzyw,mięso jedynie drobiowe i ryby. Odstawić słodycze,soki i owoce,ograniczyc do minimum pieczywo,makarony,ryz i ziemniaki.Zamisat tego kasza,otręby. Porcje małe ,ale częsciej.