Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość adaśkoo

wino do obiadu

Polecane posty

Gość adaśkoo

hej. na niedziele umowilem sie z kolezanka na wspolny obiad... u niej... razem mamy go przygotowac... i ja mam przyniesc wino.... wiecie zalezy mi na tej dziewczynie ale za winami wogole nie przepadam i mozecie mi doradzic jakie wino kupic?

Czerwone do miesa biale do ryb. Generalnie im lzejsza potrawa, tym bardziej lzejsze wino (az do bialego). Chyba ze musujace na deser.

Tak na wszelki wypadek kup czerwone i biale, popros sprzedawce w sklepie zeby doradzil. Zapytaj dziewczyne co przygotowuje i jakie Ona wina preferuje, to podstawa.

Gość Zapytaj się jakie lubi
półsłodkie ? wytrawne ?

Od musujacego mozna tez zaczac, jako toast, na tzw. przelamanie lodow ;) Pamietaj, ze biale podaje sie mocno oziebione, czerwone w temp. pokojowej, warto otworzyc pol godziny przed podaniem, zeby poddychalo.

własnie najlepiej spytaj dziewczyny co planuję zrobić na obiad, albo jakie wino lubi i wtedy zrób dany zakup :)

Gość adaśkoo
aale to tak wypada kupic takie jakie ona lubi?

Gość Zapytaj się jakie lubi
Tak, wypadałoby się podpytać jakie by jej smakowało.

Gość synek s Bytomia
jo lubia te owocowe , majom witaminy i som tanie

Gość adaśkoo
hmm najgorsze ze ja nie znam sie na winach... wogole za nimi nie przepadam

Gość synek s Bytomia
idziesz do sklepu i godosz ze chcesz takie dobre owocowe wino to ci do , ino nie zawsze som pokozane na wjerchu bo majom schowane pod ladom

Gość hfgufggfgh
"to znajdz sobie dziewczyne z pod budki z piwem, zycie bedzie mniej skomplikowanie " Wyjdź za mnie!

Gość aha i achhhh
ryby drób i cielęcina lubią tylko białe wina zaś pod woły sarny wieprze jest czerwone wino lepsze a szampana, wie to kiep, można w trakcie, po i przed. ten wierszyk był dłuższy, ale ja zapamietałam to co mi potrzebne jest :D

Gość aha i achhhh
operetka "Gasparone", znalazłam całość :D "Ryby, drób i cielęcina lubią tylko białe wina zaś pod woły, sarny wieprze jest czerwone wino lepsze. Frukty, deser i łakotki lubią tylko wina słodkie. A szampana - wie i kiep można podczas, po i przed."

Gość alojzy8.
moze sprobuj kupic michell z biedronki... wiekszosc dziewczyn to lubi..... albo igrastoje

Gość adaśkoo
a co sadzicie o rozowym carlo rossim?

Gość dfjalj
Najlepiej spytaj sie dziewczyny jakie lubi wina...ja np. lubie tylko wytrwane i jakies tam polslodkie wina by mnie wcale nie ucieszyly. A po co masz marnowac butelke wina, ktore nie zostanie wypite. A tak to szybko nauczysz sie co lubi i juz zawsze masz jakis prezent w razie potrzeby. Takie pytanie pokazuje, ze Ci zalezy i sie starasz. Gdyby mnie tak chlopak zapytal, przyjelabym to za bardzo mily gest i mialby u mnie plusa:)

Gość michaś:)
hmm czy ja wiem czy powinienes spytac... niektore dziewczyny smieja sie jak je sie pyta o niektore sprawy i moze tez sie o to smiac jesli ona spod ciemnej gwiazdy... np niedawno bylem na randce i sie spotkalismy na rynku w naszym miescie i spytalem o jej ulubione miejsce gdzie lubi chodzic na piwko i spytalem czy nie chce tam pojsc to mnie wysmiala ze idziemy tam a nie tam gdzie ja chce...

Gość adaśkoo
a co sadzicie o rozowym carlo rossi?

Gość sadna
wg mnie takie sobie... choc nie polecam

Również proponuję spytać się, co będziecie gotować, to na pewno ułatwi wybór. Zawsze możesz też skorzystać z wyszukiwarek w internecie. Jedną z moich ulubionych jest ta na stronie winezji, tam po kolei wybierasz składniki dania, a stronka już sama wybiera odpowiednie wino. sprawdz sobie: http://winezja.pl/dopasuj-wino/dopasuj-wino-do-dania

JA jestem zachwycona nowym winem jakie sporóbowałam wino Frizzante perlisto musujące idealne do wszystkiego. Cena rowneiz przyzwoita okolo 24 zl za butelke kupilam do domu wszystkie 4 smaki ( rozowe, czerwone, biale i chardonnay) polecam pasuja do wszystkiego www.vinofrizzante.pl

Gość 344444444444
jak chcesz brac w ciemno to wez biale albo rozowe pol slodkie wiekszosc chyba takie lubi- nie zdarzylo sie zeby ktos u nas nie wypil;]

wszystkie moje koleżanki uwielbiają różowe wina, trochę mniej przepada za czerwonymi półsłodkimi. Wybierz między tymi dwoma. Jeśli nie wiesz, które wino przypadnie jej do gustu, po prostu zapytaj ją o to:)

zależy jaką potrawę będziecie przydządzać. Najlepiej sprawdzi się czerowne wyrawne wino. Polecam chilisjkie lub włoskie.

Gość ela2312
Wino do obiadu to podstawa jeśli chodzi o u nas w domu. Przeważnie wina kupujemy online np na http://wineavenue24.pl są dużo tańsze i jakościowo również dużo lepsze od sklepowych

Gość gość
Pierwszy raz zobaczyłem autoreklamę, która ma ręce i nogi. Fajne te wina. Nie są „tańsze niż w sklepie”, bo primitivo można kupić spokojnie za 30pln, ale kilka, które przejrzałem nie zabijają ceną. Myślę, że skorzystam.