Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

elizaczeq

wyjeżdżam do UK ! (PORADY !)

Polecane posty

no tak to jest, nigdy nie wiadomo na kogo się trafi na początek wezmę niedużo rzeczy, zobaczymy po mc jak bedzie. bo mam też opcję wyjechać jako au pair, ale wolałabym jednak londyn na ten rok i normalna praca:) jeżeli rzeczywiscie mi się nie uda z pracą, to zdecyduję się na pracę jako operka

Gość wybralabym kelnerke
z gumtree to odradzam: z polakami z azjatami ( zwlaszcza rodzina) z para z landlordem w tym samym domu

Gość wybralabym kelnerke
woooow -ale o co ci chodzi,? przeciez pomagamy :O

Wow- dzięki. Dziękuję tez za radę dotyczącą czarnego ubrania i balerinek:) muszę to zapisać. ile kosztuje internet w uk? w kafejce godzina np.? czy są jakieś miejsca z bezpłatnym internetem?

Gość wybralabym kelnerke
godzina w kafe 0.50 - 2f zalezy od strefy

Gość wybralabym kelnerke
mozesz sie jeszcze przejsc do jobcentre- direct.gov.uk

ok dziekuje, na pewno wszystko przepatrzę i jeszcze przeanalizuję ale trzeba byc optymistą! zawsze mogę wrócić, zawsze można iść jako au pair, i szukać sobie "normalnej" pracy takze, nie ebdzie tak żle. a jak tam z Wami? gdzie pracujecie? jak długo w londynie?

Gość Pare rad odemnie
Hej tak najlepiej szukaj przez neta pracy ale najlepiej pare dni tylko prized przyjazdem oferty musza byc swierze tydzien wczesniej niz tu przyjedziesz max. Ale zeby bylo jak najwiecej nr telefonow na poczatek kelnerka albo barmanka mozesz patrzec tez na sprzatania opieke nad dziecmi duzo zalezy tez od pozimu twojego angielskiego. Co do mieszkania szkoda ze nikogo nie znasz zeby przynajmiej miec gdzie zaczepic sie na dwie trzy noce. Najlepiej znajdz adresy paru hosteli albo b& b to jakies 25 za noc. A co do agencji pracy lepiej szukaj angielskich niz polskich.

Dzieki bede miala na pewno gdzie się zaczepić myslę, że na tydzień max na pewno znajdę:)

z tymi agencjami też zapoamiętam:)) czyli mam tak: a) unikać Polaków i polskich agencji:) B) mieć jak najwiecej funtów:P c) unikać azjatów hihi.... a mnie się marzy Azja w tym roku:) d) czarne balerinki i ciuchy ile mniej wiecej się zarabia jako: - kelnerka - sprzedawca Czy daja umowe o pracę? czy zlecenia?jak to tam wygląda?

Gość wybralabym kelnerke
jako kelnerka czy sp[rzedawca masz platne minimum: 5.93 f na h, ale kelnerka ma napiwki wiec -kelnerka. praca jest najczesciej full-time- 40godzin (najczesciej) albo part-time 20 godzin.

a dlaczego akurat londyn? Koszty utrzymania nieziemskie, a praca jesli nie masz kwalifikacji lub super angielskiego to i tak zazwyczaj najnizsza krajowa, wiec jesli chcesz cos odlozyc w rok, to cienko to widze:) Zdesperowana ty malpo gdzie sie podziewasz hehe tulasz sie po innych forach:)

To takie minimum widzę no nic, zobaczymy jak to będzie:) Ale mówie Wam po prostu ten londyn tak za mną chodził jak niedawno jeszcze warszawa. wciaz o tym myslalam:) mam nadzieje, ze sobie wychodzę to uk:) troszkę się cykam, sama ... ale jakoś to będzie

Gość wybralabym kelnerke
wziac mozesz sobie leki ,bo tutaj sa slabe ja kupuje w pl. cholinex, krople mietowe, ibupromy max i te inne, ale oczywscie tutaj tez mozesz kupic tylko nie zawsze dzialaja tak efektownie jak polskie.poza tym ''rzeczy'' sa tanie, uslugi sa drogie.

Gość wybralabym kelnerke
Ale mówie Wam po prostu ten londyn tak za mną chodził - rozczarujesz sie ,tyle ci powiem.....

Gość tak_tak
kamecha co ty taka zakompleksiona bidulka?

No na pewno coś w tym jest, rozcarowanie zreszta nie liczę na cuda. chcę tam pobyć tylko rok i przenieść się do hiszpanii na studia. teraz nie mogę, bo nie znam hiszpańskiego:))

Gość Londek odradzam
High wycombe, hemel heampstead, st.albans , watford, amersham, tu szukaj. Praca jest np. W hotelach.

Gość wybralabym kelnerke
nie znasz hiszpanskiego i chcesz tam isc na studia? rozumiem studia sa po angielsku............

studia za rok, w hiszpanii, do tego czasu juz opanuje hiszpanski w stopniu pozwalajacym na komunikacje, reszta korki itp. wszystko da sie zrobić ktoś zapytał o odkladanie. byłoby miło około 200 funtów odłożyć. zobaczę najwazniejsze to tam byćććć:))) jakie sa wasze doświadczenia ??

Gość wybralabym kelnerke
wydaje mi sie ,ze ty nie jestes optymistka,ale marzycielka ,ale Buena suerte! 🖐️

Szkoda ze nie chcesz z nikim wyjechac wspolnie. Ja szukam od 2 miechow kogos na wyjazd wlasciwie na juz do Londynu ale ablo ludzie $ nie maja albo sami nie wiedza czego chca. Jesli bedziesz szukac mieszkania to raczej ci nie wynajma bez referencji albo poswiadczenia o pracy tam.

no to raczej nie jest ujma, po prostu mam swoje plany i je realizuje w przeciwieństwie do niektórych ludzi. pytam was o rady dotyczące Londynu a nie opinie w sprawie mojego życia.

On z Wawki, wybacz ale wolę być sama:) Później same dziwne nieprzyjemności wychodzą, a ja sigielka z wyboru:))

Gość praca_ubogaca
ile masz lat i jak z językiem?

Jakbys zmienila zdanie to pisz na gg w profilu .Chodz ja to juz w lutym chce smignac o ile sie da. pozdr