Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zmartwiona mamaamamama

nie mam siły do tego wszystkiego...........

Polecane posty

Gość zmartwiona mamaamamama

witajcie! mam wielki problem, glownym problemem jest mąż, bo: jego opieka nad dzieckiem polega tylko na tym że jjak dziecko jest grzeczne to mąż ją trzyma na rączkach, buja w bujaczku, cos do niej pogada, pozagaduje itd... nie kąpie małej (ma 6 miesiecy i mowi tata:) nie robi jej mleka, nie podaje jej mleka, nie opiekuje sie nią, nigdy nie był z nią na spacerze!!!!! jest śmierdzącym leniem, bo : -nie pracuje codziennie, a jak siedzi w domu to leży na kanapie, ogląda tv i siedzi na internecie, -jak dziecko płacze, a ja w tym momencie robie dziecku mleko grzeje wode itd... on nie podejdzie do dziecka nie podniesie nie uspokoi tylko np. dalej siedzi na necie lub je kanapki spokojnie!!!!! -ok, uznajmy że nie chce kąpać dziecka, bo sie boi czy cos, to niech do cholery robi cos innego, np,. niech w tym czasie zrobi mleko bym po kąpaniu mogla dac małej, niech naleje wody do wanienki i wyleje, n iech cokolwiek zrobi sam z siebie!!!!! a jak mu powiem grzecznie:" nalej wody do wanienki, wylej, albo jak wylejesz wode to zrob mleko" to on krzyczy:" teraz jem!" albo:" daj spokoj, znow mi cos karzesz!" porazka;( .... dzisiaj mała miala kolkę, nosiłam ją na rekach, masowalam brzuch, robilam okłady itd.... a on tylko poszedl do apteki po lek i wrocil i lezał na kanapie, gdy ja sie denerwowalam, nie mam sił , bolał mne brzuch, mowilam mu ze jestem zmęczona, a on nic, jadł obiadek w najlepsze!!!!!!!!!!!!! DZIECKO BYLO CHCIANE , MĄŻ TWIERDZI ZE KOCHA CORKE, ALE JEST SMIERDZĄCYM LENIEM , NIC NIE ROBI PRZY NIEJ!!!!!!!!!! MOWIŁAM MU WPRPOST WIELE RAZY ŻE JEST MI CIEZKO SAMEJ, ZE NIE WYMAGAM BY WSTAWAL DO NIEJ W NOCY, CHCE TYLKO ZEBYW DZIEN OKAZAL JAKIES UCZUCIA DO NIEJ, ZE SIE STARA I WOGOLE.... JEST MI PRZYKRO JAK SLUCHAM OD KOLEZANEK O ICH MEZACH I FACETACHJ ZE POMAGAJĄ. ZE COS ROBIĄ....... OK, NIE CZEPIALABYM SIE GDYBY CIEZKO PRACOWAL,A ON W ZASADZIE NIC NIE ROBI!

Gość ale ale ale ale ..........
ma 6 miesiecy i mowi tata????????!!!!!!!!!!!!!!

Gość pewnie, ze mowi
moja bratanica ma 6mcy mowi baba, tata, mniam, nie, am. podasz jej palce gdy siedzi to myk i juz stoi, nawet nie wiadomo kiedy :) a jesli chodzi o meza to nie gotuj, nie pierz jego rzeczy, nie sprzataj po nim. rob tylko dla siebie i corki. jak zobaczy, ze serwis w domu nawala to moze sie wezmie. jesli nie - coz - zyj dla siebie!

Gość buahahhaa
dobre pierwsze slysze zeby dziecko 6 miesaczne umialo mówic:/

Gość pewnie, ze mowi
no widzisz - a jednak! moze twoje jakies opoznione lekko jest? moja bratanica jak miala 4,5 mca to juz sztywniutko siedziala. teraz o siedzeniu nie chce slyszec - woli stac i probowac chodzic!

Gość SPADAJJJJ
.....

Gość polsata
no więc tak: Mimo wszystko wymagaj od niego - i jeszcze raz WYMAGAJ. Nie dawaj za wygraną, proś go codziennie, czasem wjedź na ambicję. Ja musiałam już tylko perswadować krzykiem (kontrolowanym), żeby coś zrobił (albo czegoś nie robił), dzień w dzień nawet jak miał dość moich nerwów. Jak gdzieś wyszedł to mu napisałam sma "leniu śmierdzący w domu też masz obowiązki, podłoga nieumyta czeka", wrócił dość późno (bo myślał że zrobię to za niego), ale nie - musiał umyć jak wrócił. Nie wyręczaj go, cały czas powtarzałam mu że i dom i dziecko jest nasze i oboje musimy się tym wszystkim zajmować. Nigdy nie dałam za wygraną. Dziś po 5 latach w końcu się udało :) Mąż sam od siebie myje naczynia, ugotuje obiad, chodzi na zakupy, sprząta tylko jak mu coś każę. Dzieckiem też się zajmie jak mu powiem bez problemu i sam od siebie też czasem. Zrobi coś ZAWSZE jak mu powiem, bez zbędnych pretensji, żalów itp. Wie że musi zrobić. Nigdy się nie obrażaj, tylko wymagaj i bądź konsekwentna. Da się da, droga do tego jest dłuuuga, ale spoko z czasem dasz radę. :)

Musisz stanowczo mu powiedzieć ,że obowiązki dzielicie na pół.I zrób to lepiej teraz,bo później będzie coraz gorzej.