Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Vinette

Włochy

Polecane posty

Chciałabym w tegoroczne wakacje się tam wybrać. Był ktoś, jeśli tak- jak wrażenia? ;>

Gość włochy są przepiękne
polecam Rzym- coś cudownego, niezapomniane wrażenia :) Warto też oczywiście zobaczyć Wenecję i Neapol.

Gość błekitnnnnnnnieeeeeeeeeeee
różnie mówią, że w wenecji śmierdzi... jedynie na czas turystów nie.. a włosi to brudasy i brudno jest tam.. mam koleżankę we włoszech. I tak odbieram ten kraj

Właśnie ja też dość sprzeczne opinie od znajomych słyszałam, dlategóż pytam. ;]

Gość azdajica
bleeetkitnieee ty to niezla wiesniara jestes, nic dziwnego jak patrzysz przez przyzmat jakiejs emigrantki Wlochy to piekny kraj, pelen smakow.. polecam Sycylie i Rzym- przepiekne miasto, piekniejsze (wg mnie) niz Paryz

Gość Bingos
W Wenecji proszę pływać gondolą, bo tubylcy cenią sobie ciszę i ubolewają nad tym, że silniki motorówek psują wenecki spokój. Włochy są pięknym krajem, mają wspaniały krajobraz. Llubię nawet obskurne, stare włoskie domy - to coś lepszego niż polskie dresiarskie blokowiska czy polska bieda. Chyba tam osiądę na starość. :D

Gość błekitnnnnnnnieeeeeeeeeeee
kiedys film oglądałam jak angielka wyjechała jako au pair do italy. Na faktach Kamera jej towarzyszyła non stop I niestety to brudne panstwo..widac było.. wioska jak wioska..jedynie w domu w środku ładnie. Ale to co jest na ulicy kurz..kamienie jakies papiery... nic ciekawego

pracowalam dawno temu we wloszech ni niestety to prawda ze miasta sa najczysciejsze. zdechly psiak lezal tydzien na ulicy zanim to sprzatneli..wiec proste ze nie sprzataja tam ulic. poza tym smieci duzo jest na ulicach.

Gość 90866ty
To nie wiem gdzie ty mieszkałaś bo ja się z czymś takim poza południem nie spotkałam. Bywam we Włoszech od najmłodszych lat. Jeszcze nie miałam wieloletniej przerwy w odwiedzaniu tego kraju.

dodam ze bylam tez w Neapolu i piekne miasto ale..niestey. to samo.zwiedzilam pompeje piekne miejsce i bylam tez na wezuwiuszu;) moim zadaniem wlochy sa pieknym krajem ale niestery nie da sie ukryc pewnych faktow. nie przeszkadzalo mi to tak bardzo i dlatego dobrze wspominam czas tam spedzony

Gość Włochy kraj
naciągaczy ,oszustów ,złodziejaszków , poczytaj relacje na forach turystycznych np. camperteam jak fajnie jest w Italii

Gość Włochy kraj
np. w Grecji

Gość troche zycia
tam spedzilam:) Opinie? To interesujacy kraj pod wzgledem zabytkow ikultury (bo nie da sie ukryc,ze Wlosi sa cieplo nastawieni do cudzoziemcow). warte zwiedzenia to Rzym,Naepol,Kalabria,Sycylia.Ale na odpoczynek i ujrzenie przepieknych widokow polecam Sardynie..Raj na Ziemi:)

Gość kocichrupekkk24
Byłem we Włoszech i Grecji w przeciągu roku. Turystycznie. Dla mnie Grecja ma sto razy więcej uroku - mimo że Włochy są bardzo ładne.

Gość kocichrupekkk24
Portugalia jest trochę monotonna:D Taka prowincjonalna hiszpania jak dla mnie;) Swego czasu można było poleciec do Lizbony za grosze i teraz też warto bo jest dwa razy taniej niż w hiszpanii. Jedzenie pycha, ocean wypas i plaże nieziemskie:)

Gość Włochy kraj
w Portugalii byłem trzy razy samochodem na wakacjach i uważam że obok Grecji ,Albanii jest to najciekawszy dla turystyki kraj w europie zach.

bylam w hiszpani i sie zkochalam w tym kraju;) napewno tam wroce ale chce tez zoabczyc wlasnie portugalie, bo do wloch napewno w lecie nie pojade. jesli juz to zima i alpy;)

Gość kocichrupekkk24
Włochy polecam zwiedzać wczesną wiosną. Jeśli lubicie podróżować to północna Holandia na przełomie kwietnia i maja jest cała w kwiatach. Kilometrowe pola kolorów. A dla mnie najpiękniejszym krajem w którym każdy znajdzie coś dla siebie jest ... Słowenia. Ja się zakochałem w ich górach. Jaskinie są niesamowite.

Gość kocichrupekkk24
Poza tym Irlandia... dojazd bardzo tani. Kraj jest mały i łatwo się przemieszczać. Tylko z dala od dużych miast zwłaszcza śmierdzącego hindusami Dublina.

na sam mysl jaskini dostaje ciarki, moze po ogladnieciu tego durnego horrou :D:D ale wracajac do tematu i wakacji to marze o Mauritusie.

Gość kocichrupekkk24
Ale to nie są takie jaskinie jak w Zejściu hihihi:D Osa chodzi o udostępnione dla turystów jaskinie krasowe w południowych Alpach. Chodzisz jak po muzeum oświetlonym. Nikt Cię nie zje. Ja marzę o wyjeździe do Meksyku.

Bylam w ubieglym roku z mezem na objazdówce po Wloszech. Wiadomo, sa lepsze i gorsze miejsca, jak wszedzie, ale bylo swietnie. Spotkalismy mnostwo francuzow, ktorym tylko jedno w glowie i maz byl wsciekly bo wlosi maja slabosc do blondynek, ale ogolnie milo wspominam :)

Cancun fajna bajka ale duzo ludzi , ja wole na wakacje spokojne klimaty ale w dojazdowej odleglosci do miasta;). Z tymi jaskianiami to nie tak ze sie boje czegos co mnie zje ale mam dostaje dreszcze na sama mysl tej ciemnosi, i ciszy i tajemnicy. brrrr.

Gość kocichrupekkk24
Osa naprawdę nie żartuję przełam się i spróbuj - nawet na Słowacji, albo na Węgrzech są świetne jaskinie. Nigdzie nie trzeba się przeciskać, ani nie jest ciemno i duszno. A był ktoś na Cyprze?

wlochy sa przepiekne!! a ich kuchnia to niebo w gebie ja zwiedzilam wschodnie i poludniowe wlochy wenecja ech:) im bardziej na poludnie tym cieplej(a bylam w grudniu) za super cene mozna wynajac domem blisko morza nic tylko pakowac sie i jechac!:)