Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gargamella

Cy można zmniejszyć rozbudowane mięśnie ?

Polecane posty

Gość gargamella

Dwie ciąże-obciążające kręgosłup w odcinku lędźwiowym,2 razy po roku karmienia big- cycami(podskoczyły o dwa rozmiary )-obciążające kręgosłup na odcinku piersiowym(co za ból!!).Na koniec-kulturystyka-naprzemienne noszenie,podnoszenie,huśtanie 15 kg dwulatka i 25 kg pięciolatka.Efekt-nadmiernie rozbudowane ramiona,kark(jak paker:[),wrażenie garba,i znów ból kręgosłupa.Nawet te wszystkie bicepsy tricepsy i inne cepsy których myślałam,że nie posiadam-są!Brzydkie to,babochłopa widzę w lustrze i cierpię.Chciałabym"" wyciągnąć "szyję z ramion,wyszczuplić je ale z masy mięśniowej,wzmocnić kręgosłup żeby nie bolał i mógł się swobodnie prostować.Serio proszę o pomoc.(jakieś ćwiczenia?)

Gość MŻ pojecie względne
mięśnie "nie ćwiczone" same szybko wracają do poprzedniej postaci

Gość gargamella
podnoszę

Gość MŻ pojecie względne
kulturyści zeby utrzymać muskulature trenują kilka razy dziennie, mięsień nieużywany wiotczeje, czyli zmniejsza się. Jesli przestaniesz nosić dzieci po czasie mięsnie same zmaleję... U Ciebie raczej problemem bedzie zwyrodnienie kregosłupa, zwlaszcza w szyjnym odcinku, a z tym jest dużo większy problem. Jesli ktoś ma tzw"garba" to nic sie już z tym nie da zrobić, mżna leczyć dolegliwosci bólowe lekami przeciwzapalnymi oraz rehabilitować, ale "wyglądowo" to już tak zostanie

Gość gargamella
Jeśli jesteś w temacie to czy mógłbyś mi polecić jakąś stronkę z ćwiczeniami pomagającymi uelastycznić, wzmocnić kręgosłup?To wrażenie garba-miałam na myśli mięśnie barków(chyba?:))tak na linii ramiona-szyja.I dzięki.