Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Margaretka0678

WYPIERDALAM Z TEGO KRAJU!!!!!!!!!!!!!!!

Polecane posty

Gość Margaretka0678

Za dwa tygodnie wylatuje dalekooo i mam zamiar żyć godnie i spokojnie. To najszczęśliwszy dzień w moim życiu!!!

Gość nknjn
pozdrow szmate i zmywak ode mnie:D🖐️

Gość ja jiiiiiiiiiii
pozdrow kraluchy!!!!!!!!! to beda twoji przyjaciele teraz!!!!!!!!!! tak moze mowic ktos , kto nigdy nigdzie nie był.

Gość Margaretka0678
na sama mysl o 25 cm murzynskich palach mam kisiel w majtkach :classic_cool:

Gość tak jest to jest
powodzenia godnie i spokojnie - to jest to czym różni się Polska do zagranicy

Gość tak jest to jest
a który kraj wybrałas?

Gość zazdroszczę ci bardzo
ja musze czekać jeszcze 3 lata :(

Gość Margaretka0678
wybralam Somalie, bo slyszalam, ze na piractwie mozna tam sie niezle wzbogacic :)

Gość szczescie to rzecz wzgledna
i dla kazdegoo oznacza co innego

Gość sers
masz racje, nie wracaj prymtywie do Polski, niech plebs, ktory nie ma szacunku nawet do samych siebie trzyma sie z dala od tego kraju🖐️

Gość kolezanka koleznaki
ciekawe kiedy założysz topik "jak załatwić benefity"

Gość wiwwa.
jak mnie wkuriaja tutaj niektorzy z was. Żal wam dupe sciska, ze ktos wyjezdza a wy nie macie odwagi? Jesli ktos chce zostac w kraju ok, ale niech nie wyzywa innych, ktorzy chca wyjechac by godnie zyc. Nie kazdy za granica pracuje na zmywaku, a nawet jesli tak to przynajmniej ma za to zaplacone odpowiednie pieniadze. W Polsce pieniedzmi za prace na zmywaku to sobie mozna dupe wytrzec. Dziekuje.

sers bo jak komuś się nie uklada i biedę klepie to ma mimo wszystko gnić w tej śmiesznej polsce i popadać w większe dlugi? Każdy ma jakieś marzenia, chcialby zalożyć np rodzinę i zapewnić jej godny byt a w Polsce nie można nawet liczyć na godny zasilek w razie gdyby na prawdę nie bylo żadnej pracy dla danej osoby :/ nie rozumiem takiego podejścia dlaczego ktoś nie ma wykorzystać szansy na godne i szczęśliwe życie w któym nie musi się martwić o pieniądze tylko ma żyć w Polsce i w życiu niczego się nie dorobić - dlaczego tak?

Gość kolezanka koleznaki
bo tacy ludzie wyjeżdżają np do Anglii i tam pracują za mega śmieszne pieniądze dla anglika. Moim zdaniem sa to leserzy którzy robią z siebie niewiadomo co bo wyjechali z pl i za wszelka cenę chcą pokazać jacy sa zajebiści. A prawda jest taka ze gdyby w Polsce zapierdalali by po16 godz jak to robią za granica tez by kupili zajebista furę po roku czasu.

wiwwa. ja na zmywaku nie pracuję :) spelniam swoje marzenie o którym w Polsce moglabym jedynie śnić.. w dodatku Państwo mi pomaga, finansuje szkolę dzięki czemu stać mnie na np porządne studia. Mój facet otworzyl wlasną firmę wlaśnie co w Polsce nie byloby możliwe !! Jesteśmy bardzo mlodzi a wlasne mieszkanie, samochód i przyjemności nie są dla nas problemem. W Polsce w tym wieku chyba 80% siedzi jeszcze u mamusi na garnuszku także warto bylo i jestem wdzęczna moim rodzicom, że wyjechalismy.

Gość kolezanka koleznaki
**Mysia masz byc z czego dumna.ciągniesz pieniądze innych na swoje wykształcenie. jeśli tak zajebiście zarabiasz czemu sama nie opłacasz nauki?

Gość wiwwa.
Ja tez mieszkam za granica od 3 lat i bardzo mi tu dobrze. Ucze sie jezyka, pracujemy razem z mezem i mozemy sobie pozwolic na wiele rzeczy o, ktorych w Polsce moglibysmy tylko pomarzyc. Nie martwie sie o to, ze strace prace, bo wiem, ze panstwo nie da mi zginac. Mam gdzies co mowia o mnie w Polsce.

Gość kolezanka koleznaki
kiedy w koncu zrozumiecie ze jak dla polskiego przedsiębiorcy chińczyk jest tania silą robocza tak polak jest tania silą robocza dla anglika a wy jeszcze z tego się cieszycie zal :/

Gość wiwwa.
kolezanka koleanki - Mysia mieszka w panstwie, ktore wspiera ksztalcacych sie ludzi. Dziwne masz podejscie.

Gość kolezanka koleznaki
wspieranie a dofinansowanie to 2 inne rzeczy. wspierać można rożnie nie koniecznie finansowo

Gość wiwwa.
koleznka kolezanki - nie generalizuj!! Nie kazdy jest tutaj tania sila robocza. Ja pracuje w normalnym zakladzie i zarabiam tak samo jak reszta pracownikow. Skad masz takie smieszne inforacje?

Gość wiwwa.
kolezanko kolezanki - rozumiem, ze ty jestes tak honorowa, ze placilabys za bezplatne studia. Brawo :D

Gość kolezanka koleznaki
choćby i z tego forum. mało to tematów było na temat benefitow? w pl śmiejemy sie z wietnamca który sprzedaje dresy na targu a on zapewne tak samo jak wy opowiada w swojej ojczyźnie jak to się wybił bo ma "własna firmę" gdyby ktoś miał pomysł na własny biznes i ten biznes byłby dobry to bez znaczenia w jakim państwie by go otworzył przynosił by zyski

Gość kolezanka koleznaki
wiwwa. - zal :/ jak można dostać dofinansowanie do bezpłatnych studiów? naucz się czytać z zrozumieniem

Gość wiwwa.
Ja nikomu nie opowiadam, ze sie wybilam. Nie korzystam tez z pomocy socjalnej. Zyje po prostu na poziomie i nie musze sie martwic o przyszlosc. To jest wlasnie godne zycie.

Gość wiwwa.
kolezanko to ty czytaj ze zrozumieniem! Podalam tylko przyklad. Skoro panstwo dofinansowuje nauke - sa na to specjalnie przeznaczone srodki. To dlaczego z nich nie skorzystac? Skoro mam prawo zyc w tym kraju i mam prawo korzystac z ulg i roznych swiadczenj to dlaczego do cholery mam tego nie robic?