Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość osobawnerwiona

jak długo idzie list POLECONY?

Polecane posty

Gość osobawnerwiona

Właśnie wracam z poczty a tam pani miała wielki problem, żeby mi wymienić list polecony zwykły na priorytet - no wiecie co - ale problem coś tam w komp wbić czy wykasować. W SUMIE nastawiłam się na jeszcze jeden znaczek i DAJĘ ZAROBIĆ, ale nie bo ONA JUŻ WBIŁA W KOMPUTER I JAK TO ZMIENIĆ? No wiecie co - skandal. I to siedzi taka w okienku gdzie pisze BANK POCZTOWY - no co o tym wszystkim myśleć? W SUMIE mam 5 dni czasu żeby doszło, ale idę drogą - jutro czwartek - sobota, niedziela - zostaje poniedziałek. Dojdzie? Kto wie? Ale oczywiście nie - po co się wysilić dla klienta :(

Gość osobawnerwiona
No to jutro idę po książkę skarg i wniosków - a może jest jakaś netowa? I imię i nazwisko tego babsztyla - co to ma być, nie?

Gość moja niedoszła teściowa....
zwykły polecony do 4 dni.

Gość osobawnerwiona
ale mój jest tzw. niezwykły, waży ponad 1 kilogram

Gość osobawnerwiona
No co robić z taką pizdą zgniłą - nie wyślę Ci poprawionego listu i koniec. Zostało mi się żreć z nią na tej poczcie - bez przesady. No to ją wpisuję do książki skarg i wniosków , że leniwa taka, że wziąć I OBIĆ DRĄGIEM, nie? :(

Gość moja niedoszła teściowa....
piszesz o liscie czy paczce? bo to różnica. List idzie do 4 dni.

Gość osobawnerwiona
Nie - mój list jest bardzo cienki, ale wiecie - wysyłam to poleconym - 3 .80 zł - no i tak myślę - prioryete... który to dziś mamy - a 5 dni powinno dojść. Ale zapomniałam,ze dziś ŚRODA i tyle no to 3 dni do końca stycznia. A już płacę 3.80 za polecony. No to wiecie - starczy, po co priorytet? No ale dobra - może nie dojść, priorytet - 3 dni. Nie -nie zmieni Ci tego. Naklejkę ma nakleić jedną na drugą - w komputerze POPRAWIĆ coś tam i wielka rzecz. Nie - jak osioł. Nie będzie tego szukać. Wariatka - miałam od razu się wpierdzielić - książka skarg i wniosków i masz tu szmato zgniła wpis do książki. No bo dajcie spokój :(

Gość osobawnerwiona
w tym liście jest podanynumer mojego konta bankowego

Gość osobawnerwiona
babka na poczcie druga mówiła 3 dni idzie - no wiecie nie jest nie wiadomo co , ale za co płacę te 3.80? Ona jak się pyta priorytet czy normalny to powinna powiedzieć jak się waha klient, że zwykły do 5 dni. I tyle :( No 3 dni powiedziała ta druga. Pożyjemy zobaczymy. Na dziś dzień uważam obydwie za 2 szmaty. A zwłaszcza tę co mnie obsługiwała bo wiecie - kolejka by była 100 osób. NIKOGO. Wyciągnij, popraw - NIE. NIE CHCE JEJ SIĘ. No to na drugi raz ostro z taką bo to bez sensu - gadka szmatka z pomyjem i tyle :(

Gość osobawnerwiona
No wiecie - kto ma się tym klientem przejąć jak nie pani w okiernku, nie? Ona ma mi powiedzieć - koniec miesiąca, nie dojdzie pani za 3 dni... no wiecie - zależy jej na jakości usługi czy nie do cholery? Co to 3.80 zapłaciłam i mam polecony ale jest data i co mam z tym zrobić jak ona jest taka zgniła, że ani jej się poprawić nie chce. A wina jest w sumie jej bo pod koniec miesiąca na pewno za 3 dni mi nie dojdzie. Wiecie - sprawa ważna tyle ile, ale powinna usługę poprawić i koniec. Bez gadania - teraz już ją smolę , na następny raz chcę książkę skarg i wniosków i mam je w zadku. Co to - albo komputer albo ja - niech szmata wybiera, nie?

Gość No moze nawettydzien
Mój polecony zwykły doszedł po tygodniu. Bo 18 wysyłalam a doszedł 25

Gość osobawnerwiona
Niech im komputer płaci wiecie - ja chcę widzieć jak mi to do poniedziałku dojdzie - a tak ma. I tyle. No ale powiedzmy... tego się dowiemy lub nie - może w przyszłym świecie, ale to sobie przypilnuję czy ten list doszedł w te 3 dni bo tego wiedzieć nie muszę, ale jest to wynik zgnilstwa tej paniuśki i tyle. Cokolwiek będzie dalej. I niech jej ten komputer za ten znaczek zapłaci wiecie bo widać jak sie CZYMKOLWIEK ona przejmuje - no może nie taka prawda? :( Taka prawda właśnie smutna - bo poczta ma tyle kasy, że znaczek jeden mniej czy więcej - bez znaczenia. No chyba, że rzeczywiście najważniejszy jest tam komputer. Ale to powinny być znaczki komputerowe - kody jakieś, nie? A jednak jak sprzedawali znaczki z ząbkami 100 lat temu tak do dziś i tyle :(

Gość osobawnerwiona
No obawiam się, że też bez sensu to wysłałam. A może warto było, żeby to ktoś przeczytał, ale paniusia jak zobaczyła adres to nie chciało jej się nawet znaczka przekleić , a czy to jest skomplikowane? Dodam, że poczta była pusta i za 10 minut zamykali. To miała czas sobie kawkę wypić. A może znowu nie miała... ? :(

Gość jestem siostrą weaaaa
jesteś nudna :(

Gość osobawnerwiona
Wiecie co - no to ja jutro idę i bez nazwisk - książka skarg i wniosków i powiem, że chcę po prostu wypisać skargę na pracowników urzędu - jeśli sobie życzą to imię i nazwisko ale wpiszę na panią, która pracowała wczoraj w okienku BANK POCZTOWY o tej a tej godzinie - tam sobie mogą dojść, ktora to lub nie i że mi nie wymieniła listu poleconego na priorytet, a druga pani mówiła, że za 3 dni dojdzie - to była ankieta pewnego miesięcznika, która powinna dojść do 31 stycznia. Blankiet mam - i teraz gdyby ktoś to czytał to niech sobie to sprawdzi czy ta ankieta doszła i w jakim czasie, prawda? Bo jednak zapłaciłam te 3.80 i kwitek mam. No i jak nie wygram nagrody bo za późno doszło TO PRZEZ POCZTĘ to będzie LI TYLKO I WYŁĄCZNIE bo skargę napisałam, a tak bym miała pretensje do siebie, że się z babą nie pożarłam - a czy by to coś dało? Wątpię właśnie bo taka jakaś uparta cila to jest - inna by tam się poświęciła i najwyżej miałaby byka w kompie, a ta nie. No wariatka i koniec - to na nią i tyle. Przykro mi.

Gość osobawnerwiona
Wiecie - ja bym dziś poszła, ale już zamknięte. To jutro rano, że mnie skrzywdzono, a w końcu ankietę wypisywałam z uwagą i jest coś warta. Skseruję blakiet listu poleconego i ma mi przyjść odpowiedz na moją skargę - może niesłuszną to mają rację i tyle. A jak nie dojdzie to mają mi oddawać za nagrodę jaką bym dostała. A moim zdaniem na książkę miałam szanse TYM BARDZIEj że w zeszłym roku dostałam tam nagrodę za ankietę i mam na to dowód - wypisane dane w gazecie. No i tyle mnie to obchodzi :classic_cool: :(

Gość osobawnerwiona
No wiecie - nie wiedziała co robiła? DOKŁADNIE wiedziała co robi, żeby wyszło na to, że nie szanuję swojej nagrody. A ja tę nagrodę szanuje. Dlatego jutro idę je opisać - obydwie. Bo się popierają. Data, okienko i koniec, nie? Co to - jakaś informatyczka tam siedzi? Błędu nie można mieć w komputerze? Pierwsze słyszę. A powiem wam , że pracowałam cały miesiąc na kompie i to W NIEMCZECH i wcale komputer nie był najwazniejszy w pracy WYSYŁKOWEJ tylko klient i ilość zwrotów z powodu złych zamówień. A tu widzę - komputer najważniejszy, tak? No cóz... ale wpisać babsko mogę i tyle. :(

Gość osobawnerwiona
Wiecie - ja powinnam wezwać kierowniczkę i się z nią rozmówić, ale ta pani co siedziała obok to chyba była kierowniczka. No to ja jutro tam pójdę i powiem, że ja się czuję skrzywdzona przez pocztę i ja chcę opisać tę sytuację w książce skarg i zażaleń, że na poczcie w tej a tej miejscowości tak się źle traktuje klienta. Jak takiej książki nie ma - to gdzie to opisać bo list może mi nie dojść i każdy pomyśli, że olałam nagrodę a przecież to KŁAM. Ale przez panią na poczcie tak własnie wyszło i tyle :( No co jeszcze może zrobić obrażony klient? A to nie pierwsza taka sytuacja. Bynajmniej :( Ale tak mnie poczta nie urządziła w Polsce jeszcze. Poprzedni zgrzyt TAKI SAM miałam z wydawnictwem wysyłkowym, które nie umiało się opamiętać i co pisałam że już wystarczy to oni bez odpowiedzi mi zostawiali e-maile , wysyłali dalej i domagali się pieniędzy w ogóle nie reagując na to, że ja wysyłałam im e-maile , że ja już nie chcę dalszych opłat. TO SAMO słuchajcie z wynajmem mieszkania 10 lat temu i kablówką tam. Tylko patrzeć jak znowu przyjdzie MI(???) zawiadomienie, że do dziś nie zapłaciłam rachunku za telewizję kablową. Normalnie to samo. Wyniosłam się z mieszkania - SPECJALISTA powiedział, że kable odciął (dyć się na tym nie znam) - za rok baba dzwoni, że po mojej wyprowadzce została kablówka włączona i rachunek mam płacić. No chyba zwariowała - sobie pomyślałam. I wyszło, że miałam iść kable sprawdzić czy faktycznie odciął - no wiecie - ja na dole w piwnicy i coś mi tam pokazywał, ale co? Czy ja jestem ELEKTYKIEM? Bez przesady :( Powiedział, że odciął i koniec i coś mi tam pokazywał.

Gość osobawnerwiona
Jedyne co mnie mogło wtedy uratować bo tez słuchajcie się napisałam JAK DURNA do tej kablówki, kiedy to poszłam z tego WYNAJMU i tak dalej - to chyba telefon do kablówki czy mnie odłączył gnojek i tyle. Ja pierdzielę - ile ja się wtedy napisałam, że se mają iść do właściciela bo W SUMIE to miał zrobić właściciel. I tyle. A po roku to umarło dawno i nic nie prawda. Równie dobrze włascicielka mogła działać w zmowie z elektrykiem, żeby mnie wykończyć, nie? Albo miała zadzwonić do mnie i zapytać się czy NA PEWNO kablówka jest odłączona i czy pytałam w telewizji itp. Takie rzeczy - a ona mnie świnia z rachunkem ściga. Zero nauczycielskie to było - KOLEJNE :(

Gość wneriowa wiesz
kumata babka na poczcie zmienila by twoj blad raz dwa :P widac ta byla leniwa, lub co mnie nie zdziwi faktycznie nie potrafila tego zrobic :) Prowadze firme, zajmujaca sie rowniez sprzedaza przez internet, wiec z poczta mam kontakt caly czas ;/ ludzie nie zdaja sobie sprawy jacy tam tepi ludzie pracuja i niedouczeni. Zaraz powiecie ze generalizuje, moze i tak, ale tyle razy cos spieprzyly w mojej sprawie, ze wyrobilem sobie o nich taka opinie ;/ mlode dziewczyny jakos sobie radza, ale te starsze panie, ktorych niestety jest wiekszosc ... szkoda mowic. Ostatnio pani na mnie wrzeszczala, ze wyslala mi na e-maila raporty;/ Ja jej mowie ze nie ... i tak przez tydzien ;/ W koncu wezwalem kierowniczke ;/ KURWA okazalo sie ze te idiotki e-maila nie potrafia wysylac!!! Wysylaly te raporty miedzy soba :( Po tym zajsciu mialy obowiazkowe szkolenie ... nie musze wspominac jak mnie obecnie traktuja ...

Gość osobawnerwiona
Do powyżej Wiesz - wydaje mi sie to samo. Ona zamiast sie zapytać tej drugiej JAK MA TO ZROBIĆ to ,że mi tego nie zrobi. A ta druga - CHYBA kierowniczka - że 3 dni POWINIEN iść. No wiesz - też tak myślę - jak tu dalej postępować? Czy ja się w tym w ogóle liczę czy tylko, że wysłałam na adres taki a nie inny i ona mi tego nie poprawi bo jej się...adres nie podoba - dosłownie. Bo nie do Niemiec wiesz. No i teraz dojdzie 3 dni czy nie. A ja tak - w grudniu mnie nie było. Do 7 stycznia spałam. Dalej znalazłam ankietę - około 15 stycznia powiedzmy. No ale myślałam jeszcze o róznych innych sprawach i dziś poszłam zanieść. I nie- ta agresja - nie . I widzisz - napiszę w książce, na mnie a tak? Ale w sumie co mi szkodzi - choć muszę przemyśleć czy mi się to opłaca. Też tak szłam sobie i myślałam - opłaca się to z tą głupią pocztą dobrze żyć? Pojęcia nie mam - W SUMIE to wszystko na nich i tyle. Co jeszcze?

Gość osobawnerwiona
Przecież słuchajcie co to za męda, że musi mieć wszystko w komputerze idealnie. No wariatka jakaś. Może miała iść do banku rzeczywiście. Niech się broni. Na poczcie najważniejszy jest ZNACZEK o ile ja wiem a nie komputer - program komputerowy. To mają poprawić i zgłosić, że program ma być napisany tak, żeby takie operacje można było bez problemu przeprowadzać - widzicie jakiś problem w tym? No to co kuźwa - komputer czy klient? KOMPUTER dla klienta ma być, klient ma prawo się pomylić - ON PŁACi. NIe - komputer jest dla pani w okienku żeby miała porządeczek? No bez przesady :( Dajcie spokój. Jeszcze kiedyś znaczki zbierałam wiecie... tak to na poczcie się teraz pracę dostaje :(

Gość osobawnerwiona
Wiecie co - ale jednego nie pojme nigdy bez znaczenia czy tę książkę skarg i wniosków mają czy nie - czemu te 2 babska na tej poczcie w Niemczech jeszcze nie są? Bo w razie co to wiecie - zawsze ta sama śpiewka - a w Niemcach to jest...a w Niemcach to jest siak... a ja bym je obydwie tam kopnęła i bez powrotu. Naprawdę. Bo gdzie im będzie obydwu lepiej niż w Niemcach. I takim jak one. A jednej takiej to naprawdę powinny dac pracę jak wróci - tak tam siuchta na taśmie. Za czterech. Taką robi karierę - w Holandii. Nie wiem czy dla tych dwóch cip dziś na poczcie Holandia istnieje. Tam się jej mają posuwać i razem z nią walić 100 kopert w Polsce. - W Polsce się nie opłaca nic robić - powiedzą. - To prawda im powiem - a te co im matury dały nauczycielki też się za bardzo wysilły bo miały ich ...nie dopuścić. Co widać, słychać i czuć :(

Gość osobawnerwiona
Powiem wam ja za tą granica popełniłam TYLKO 1 błąd. Tylko? Hmmm... niby wiedziałam, że mam to mieć ze sobą , ale nie. Ja naprawdę nie sądziłam, że można być takim zerem. Ile ja miałam być mądrzejsza. Jak ja miałam na nich wsiąść tam - i tyle. Zero litości. A to wiedziałam - zero litości. I co teraz? Zostaje to pociągnąć teraz i koniec. No co zrobić z zerami? JEDNA RZECZ i mi musza ustąpić i spokojne życie tam mam. Ale wiecie - pół na pół i też tego nie wzięłam. A kurde miałam to wziąć ale co - pierwszy domek już płonie teraz. Niestety - a tak gwałciciel ma się dobrze bo tej jednej rzeczy nie wzięłam. I słusznie by płonął. A oni? Powinni się ratować. I tyle :( Zdążą to zdążą, nie to nie. I tak sie to skończy - ten domek spłonie. Bo takie jest życie, ale to już nie moja sprawa - bynajmniej :( Choć zawsze będzie, że przeze nie się wypalili - nie - mieli oddawać tym co ich oni wypalili. Albo się uspokoić BO TAK I JUŻ. A oni pewnie dalej skaczą, a ludzie już wiedzą, że to oni wypalili - nikt nic nie zrobił, dalej każdego mogą wypalić kto im podskoczy - i taki koniec. Bo uważają, że policja jest po ich stronie i nikt nie rozumie czemu - dlatego nawet tam nikt nie był. A uważają, że faktycznie latem facet może gwałcić. I wiecie - jak ten domek spłonie to mogę mieć złą opinię BO TAK I JUŻ. A przedtem? Za co w sumie? Za cudzą durnotę? :(

Gość osobawnerwiona
Puk, puk - jest tu jeszcze ktoś? Zobaczcie co znalazłam na stronie poczty polskiej. Można pisać im skargi przez neta i ja tak zrobię wiecie - choć wypadałoby się zapytać czy jest jakaś książka skarg i wniosków na miejscu, nie? I tak też zrobię. Tylko muszę się zastanowić bo pod tym trzeba się podpisać i mogę mieć dalej problemy bo te osoby też po nazwisku będą , i tak im się nic nie stanie bo mają tzw. DOBRĄ OPINIĘ (nie wiem za co) a ja już w ogóle nie znajdę pracy bo mam tzw. ZŁĄ OPINIĘ ( przy czym tez do końca nie rozumiem za co). No powiedzmy, że nie rozumiem, ale ja mam złą opinię U LUDZI na dole - u klientów, że własnie byłam za dobra, ale ja taka nie jestem tylko wyjścia nie miałam bo cóz miałam zrobić jak nie miałam pojęcia, że dyrektor uczniów nagwałcił - pozostawało wszystkim matury rozdaż jako NAGRODY za ich chamstwo i taki koniec, że mi ani na poczcie przesyłki nie poprawi. Ale wiecie - to można się zapytac tej poczty czy im zależy na pieniądzach czy na porządku w komputerze jak już i tak mam taką złą opinię. Może ktoś ...nie wiem - trzeżwy? się zastanowi nad całością i po prostu przyzna mi rację , że te baby są chyba chore umysłowo - obydwie bo wiecie - jest też taka sprawa - kto mi zrobił tę złą opinię i PRZEPRASZAM BARDZO - za co? Bo widzicie - znowu będę mieć złą opinię bo z Niemcami nie trzymam. A przepraszam - nie widzę problemu , żeby one się zwolniły i do Niemiec wyjechały. Widzicie jakiś problem. A przepraszam poza tym po co ja mam z tymi Niemcami trzymać? Może znaczki pocztowe za darmo mi dadzą jakieś? Jak uważacie? :( ========================= Skargi i wnioski mogą być wnoszone: pisemnie na adres: Poczta Polska S.A. Centrala ul. Rakowiecka 26, 00-940 Warszawa, ustnie do protokołu, w siedzibie Centrali Spółki pokój 3.2.21, codziennie w dni robocze, w godzinach od 8.00 do 16.00, we wtorek do godz. 17:00, za pomocą poczty elektronicznej, na adres: skargi@centrala.poczta-polska.pl, za pomocą faksu do Biura Kontroli i Audytu Wewnętrznego w Centrali Poczty Polskiej S.A., na numer 22-656-59-40. Skargi i wnioski podlegają rozpatrzeniu w terminach ustawowych wynoszących zgodnie z: Kodeksem postępowania administracyjnego - nie dłużej niż w ciągu miesiąca od dnia wniesienia sprawy do organu właściwego w przypadkach dotyczących działalności Poczty Polskiej S.A., a w sprawie szczególnie skomplikowanej - nie później niż w ciągu dwóch miesięcy od dnia wszczęcia postępowania; ustawą Prawo pocztowe - nie dłużej niż w ciągu 14 dni od dnia otrzymania skargi przez jednostkę organizacyjną właściwą do rozpatrzenia skargi z tytułu opóźnionego doręczenia przesyłki listowej. Odpowiedzi na skargi i wnioski udzielamy w formie pisemnej. Zgodnie z art. 48a ust. 4 Prawa pocztowego, skarga na nieterminowe doręczenie przesyłki listowej powinna być wniesiona w placówce pocztowej świadczącej usługi. Skargi i wnioski niezawierające imienia i nazwiska (nazwy) oraz adresu wnoszącego pozostawia się bez rozpoznania. Poczta Polska S.A. Centrala: nie rozpatruje reklamacji, ze względu na swój zarządczy a nie usługowy charakter, nie rozpatruje anonimów, nie monitoruje przebiegu przesyłek pocztowych, nie dokonuje wykładni przepisów prawnych w ramach telefonicznych i mailowych interwencji Klientów wymagających udzielenia natychmiastowych odpowiedzi. Reklamację, w przypadku niewykonania lub nienależytego wykonania usługi pocztowej o charakterze powszechnym w zakresie przesyłki rejestrowanej i przekazu pocztowego, można zgłosić w każdej placówce pocztowej świadczącej usługi. Prawo wniesienia reklamacji przysługuje nadawcy albo adresatowi - gdy nadawca zrzeknie się na jego rzecz prawa dochodzenia roszczeń, albo gdy przesyłka lub kwota pieniężna określona w przekazie pocztowym zostanie doręczona adresatowi. Szczegółowy tryb postępowania reklamacyjnego określa rozporządzenie Ministra Infrastruktury z dnia 13 października 2003 r. w sprawie reklamacji powszechnej usługi pocztowej w zakresie przesyłki rejestrowanej i przekazu pocztowego (Dz. U. Nr 183, poz. 1795).

Gość osobawnerwiona
Wiecie - za co ja mam tak złą opinię w tej szkole to NIE ZROZUMIEM NIGDY WIECIE - przysięgam. Bo w sumie MERYTORYCZNIE -za wysokie oceny. No dobra - już pomijając mój doktorat powiedzmy, że ocena miała stanowić motywację do dalszej pracy. Wszystkie panie pracowały w szkole średniej, a jedna przyszła z gimnazjum i nastawiała piątek gdy inne nastawiały jedynek w tym czasie. No ale o czym to świadczy? To nie swiadczy w sumie o niczym - to świadczy o tym, że ta pani robiła łatwiejsze sprawdziany i mniej wymagała i o niczym więcej. No może i źle robiła, ale kto jej zwrócił uwagę? NIKT. No to o co chodzi? I to jest koniec mojej złej opini. A czemu tak mało wymagała? No ja wymagałam mało bo uważałam, że w szkole panuje dziwny system oceniania i wymagań, który MNIE mało pokrywał się z wymaganiami EGZAMINACYJNYMI - z wytycznymi do egzaminu, a zatem W SUMIE merytorycznie każdy mógł robić co chciał - np. ja robiłam doktorat i nie miałam czasu przejmować się JAK MOI UCZNIOWIE KIEDYŚ ZDADZĄ MATURĘ ucząc się według takich a nie innych wytycznych. No i stwierdziłam, że jeszcze mają 2 i 3 lata do egzaminu i niech sobie faktycznie idą na korepetycje bo co im zostaje. Chyba widzą co się dzieje - w końcu ja maturę zdałam. I to jest koniec, a reszta to w ogóle nie wiem o co chodzi - przykro mi. Reszta jest w ogóle BEZ SENSU. I pytanie tylko - kto się tym dziś przejmnie 5 lat za późno. :( A moja opinia? I co - ja chleba w sklepie nie kupię wkrótce przez SEKS? No wiecie co... pozostaje się ze wsi tej wynieść. Bo co jeszcze? :(

Gość osobawnerwiona
Wiecie - w szkole zwłaszcza średniej powinien istnieć ZESPÓŁ PRZEDMIOTOWY , powinno sieustalić pewne zasady pracy prada wspólnej - gdzie to tam było? Każdy widział tylko oceny i co poza tym? I jak te panie - no jedna ale mimo wszystko smiały na mnie do sądu przyjść? Czy one mają po kolei w głowie do dziś? A ile ja przez to kłopotów miałam, a zdrowie - nie tylko fizyczne? A OPINIA? BYleby one nie straciły POZYCJI w pracy. Bo to nawet nie było o opinie nic tylko o POZYCJĘ. No ja już nie miałam jak pozycji stracić - ja już leżałam w gnoju od razu, ale kogo to obchodzi... no to idziemy dalej, nie? :( ps. i do dziś leże bo by mi ten list wysłała małpica i tyle, nie? :(

Gość osobawnerwiona
a CI UCZNIOWIE MOI TAM W TEJ SZKOLE I W TEJ TU CO MAM ZŁĄ OPINIE - JEDYNE CO MIELI TO IŚC DO DYREKCJI I POWIEDZIEĆ, ŻE KSIĄZKI SĄ ZŁE. Znaczy też nie, że książki są OK, ale to nie są dobre książki do egzaminu. JEDYNIE TYLE. I nic - i co słuchajcie - ja mam latać za ich książkami? Czy oni wszyscy ZWARIOWALI? No i tak dostali matury za uśmiech, za ...piękne zęby. :( No to im się udało i tyle. ps. za to, że się dali zgwałcić.

Gość osobawnerwiona
ps za to, że siię NIE dali zgwałcić - sorry. Bo tu też jakiś gwałcił - teraz tak kojarzę. Ale wtedy się tym nie przejmowałam bo skąd miałam wiedzieć, że tam TEŻ gwałcili. Oni mi mieli powiedzieć TU TEŻ GWAŁCĄ i tyle. I by nie mieli matur bo nie. No chyba, że by zapłacili. A tak mają - za darmo. Bo nie powiedzieli, że tu TU TEŻ GWAŁCĄ - albo gwałcili. No tam pobicie , ale to mało. Zadrapanie na twarzy - to wiedziałam. Ale reszty nie :(

Gość osobawnerwiona
Ale wiecie - jedno złe, a znowu drugie to wydawnictwo mi przysłało zaproszenie - nie wiem czy będę, ale sobie pójdę bo jest dużo prezentów. Naprawdę - i torba i byle co. O ile będę w domu , a jak wyjadę do pracy to mnie niestety nie będzie. I wiecie - gdyby ta poczta była sprywatyzowana to może by działała jak to wydawnictwo, a tak? I prezenty mają i rocznice obchodzą. Tacy są. Wszystko mają - reklamują się i tak dalej. A teraz na przykład niedawno byłam w Niemczech i gdzie się tam reklamują te wydawnictwa. Nigdzie - żeby chociaż katalogi mieli MIMO WSZYSTKO. W ogóle nie mają reklamy. Nie wiem za bardzo czemu powiem wam. Powiedzą - ta firma jest reklamą. No nie do końca powiem wam bo ta firma to jest, że TAM JEST WSZYSTKO. A reklama to jest NOWOWŚĆ. No to tam są nowości, ale nie tylko - jest graciarstwa też pełno - mam na myśli tutaj datę produkcji a nie złą jakość. Antyków, że tak napiszę. TU KUPISZ WSZYSTKO ale skąd mam wziąć informację CO mam kupić? Tam tego nie ma. No to chociaż 1 katalog wydawnictw - taki zbiorczy, nie? Ogólnie informacja - nic. Własnie dla mnie - pracownika na dole, który nie ma tam ŻADNYCH PRAW. No to kurde choć tyle - nic. Straszne - jak dla mnie. Czyli w sumie co - jak ten Niemiec dba o tę reklamę DLA SIEBIE? Wcale. Bez sensu wszystko i tyle :( Z mojego punktu widzenia. Nie zależy im na reklamie ich książek i tyle :(