Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

miki222

czy kupić małe mieszkanie????

Polecane posty

witam, chciałem się poradzić czy kupić małe mieszkanie kawalerkę w Łodzi,mieszkam na wsi i to jest w sumie jedyna jakaś realna szansa aby zamieszkać razem z dziewczyną jesteśmy ze sobą od 4 lat, tylko teraz kwestia czy to dobry pomysł, czy można to traktować jako dobrą inwestycję czy raczej nie, co o tym myślicie??

Gość maturks4
Co to znaczy "małe"? Jeżeli poniżej 40 m to nie warto. I żeby miało osobną kuchnię, a nie burdel w tzw "salonie"

no właśnie stać mnie tylko na takie poniżej 40 m, lecz szukam aby wszystkie pomieszczenia były oddzielnie

Gość wg mnie zawsze warto
teraz mieszkania są dość tanie, nie wiadomo, co będzie później. Ja mam 38 m2 i nikt nie wierzy - wydaje się dużo większe. Ale gdy miałam do wyboru ten sam metraż - i 1-pokojowe albo 2-pokojowe, to wolałam 2 mniejsze pokoje, niż jeden duży. I to się sprawdza - a zwłaszcza, jak dwie osoby mają mieszkać. Kuchnię mam osobno - z oknem, łazienkę i przedpokój.

Gość graaaataa
powiem tak, ładnych parę lat temu kupiliśmy małe mieszkanie, bo nie było nas stać na większe a mąż nie chciał wziąć kredytu, no i teraz mamy dzieci, nie możemy znaleźć chętnego na nasze mieszkanie ani znaleźć takie, które by nam odpowiadało, masakra :(, żałuję, ze w tedy nie zdecydowaliśmy się na kredyt ale też zależy jaka jest wasza sytuacja finansowa...moze znajdzie się większe do remontu, to lepsze wyjście

Gość sama mam nikona
kupno mieszkania to zawsze jest inwestycja.

Gość gbfxn
pewnie ze kupic, potem mozecie np wziac kredyt na wieksze, male meiszkanie wynajmowac i z tego splacac kredyt. jak was stac- to sie nawet nie zastanawiaj

Gość gązozsz
pomóc ci w szukaniu mieszkania w Łodzi ? podaj maila

Gość Agentka csi
jak ktos juz napisal, to zawsze bardzo dobra inwestycja, raczej nikt nie traci na mieszkaniach, nawet male mozna wynajmowac potem np studentom, albo sprzedac, bo ceny beda szly w gore. Kupuj

Gość gość
Ja kupowałem rok temu w warszawie poprzez biuro http://www.krupa.pl/ - faktycznie poniżej 40-50 metrów chyba nie ma co kupować, bo będziecie po prostu się kisić. Lepiej dopłacić i zainwestować w coś większego – jeśli to ma być inwestycja w przyszłość

Gość gość
Ja się zastanawiałam nad kawalerką. Jednak po przeanalizowaniu wszystkich plusów i minusów kupiłam 2 pokoje z kuchnią w Warszawie na ul. Duracza 10. Nie żałuję decyzji bo mieszkanie jest dobrze rozplanowane:) i oferta była atrakcyjna.

Gość gość
ja mam małe mieszkanie i jestem zadowolona z niego, jest bardzo przytulne :d wbrew pozorom można dużo zdziałać w małym mieszkaniu, zamontowałam sobie ostatnio np ściankę akustyczną swg 120 z firmy sowan i mam fajne funkcjonalne wnętrze, wieczorem mam sypialnie a w ciągu dnia ją zasłaniam i mam tylko salon :D

Gość Adamska

Ja własnie takie mieszkanie sprzedałam i skorzystałam z usług wyceny nieruchomości w biurze Tergo ze Szczecina.  Jestem zdania , że kazdy powinien przed sprzedażą sporządzić taką wycenę. 

Gość Marta

Kupno mieszkania to ważna decyzja, często obciąża nas finansowo na dłuższy czas.Dlatego kupując mieszkanie dla siebie korzystałam z pomocy fachowcy. Pomógł mi Marcin Wilczyński. Znalazł dla mnie mieszkanie w niskiej cenie i w pobliżu mojej pracy. 

ja akurat znalazłam sama mieszkanie w Kielcach na osiedlu na górnej. i nie mogę się doczekać kiedy w końcu tam zamieszkam! miejsce jest super, spokojne i całkiem niedaleko centurm!