Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...
Zaloguj si臋, aby obserwowa膰  
Go艣膰 tizziano53

Bole 偶uchwy, pomocy...

Polecane posty

Go艣膰 tizziano53

Witam, pisze z nietypowym problemem. Od jakiego艣 1,5 roku m臋czy mnie dziwny t臋py, ci膮gn膮cy b贸l po prawej stronie dolnej szcz臋ki, gdzie艣 w 偶uchwie, pod z臋bami. By艂em ju偶 z tym u ka偶dego lekarza jakiego si臋 da. Laryngolog nic nie widzi, chirurg szcz臋kowy te偶 nic, by艂em u dobrego internisty m贸wi艂 偶e to mo偶e by膰 nerw tr贸jdzielny, bra艂em najpierw 10 dni Ibuprom potem Amizepin nic nie pomaga艂, wi臋c poszed艂em do dobrego neurologa, kt贸ry wykluczy艂 sprawy neurologiczne (tylko mnie przebada艂 standardowymi metodami neurologicznymi) i stwierdzi艂 ze to mo偶e by膰 problem chirugi szcz臋kowej albo stomatologiczny. Chodzi艂em te偶 na Akupunktur臋, ale zorientowa艂em si臋, 偶e lekarz j膮 wykonuj膮cy nie ma poj臋cia co mi mo偶e by膰 i po 5ciu wizytach zrezygnowa艂em.Mam te偶 "bogat膮" histori臋 stomatologiczn膮, o kt贸rej napisz臋 poni偶ej... Nigdy nie chorowa艂em moje problemy zdrowotne zacz臋艂y si臋 gdzie艣 ko艂o stycznia 2009 najpierw przez jakie艣 6 miesi臋cy mia艂em b贸le g艂owy, takie t臋pe pulsowanie w okolicach od skroni w g贸r臋, uda艂em si臋 zatem do Laryngologa kt贸ry wykluczy艂 zatoki itp, chodzi艂em do takiej znajomej na zabiegi kt贸re polega艂y na korzystaniu z urz膮dzenia kt贸re zak艂ada艂o si臋 na g艂ow臋 i drga艂o, kilka zabieg贸w odby艂em problem nie znika艂, a偶 w ko艅cu ko艂o lipca 2009 znikn膮艂. Potem zacz臋艂y si臋 problemy z 偶uchw膮. Ko艂o listopada 2009 i trwaj膮 do dzi艣 :( najpierw bola艂o mnie po dw贸ch stronach 偶uchwy. By艂em u Stomatologa stwierdzi艂 ze to mo偶e by膰 od 8semek, pierwsza 贸semk臋 osun膮艂em jako艣 na pocz膮tku listopada i trafi艂em z wielkim ropniakiem do szpitala na Chirurgie szcz臋kowa. Mia艂em go usuwanego r臋cznie bo antybiotyk nie pomaga艂, poprzez nak艂uwanie przez sk贸r臋 do go艣ci 偶uchwowej. W ko艅cu sko艅czy艂o sie wszystko ok. Po usuni臋ciu 贸semki b贸l jednak nie min膮艂. Uda艂em si臋 wi臋c zn贸w do Stomatologa i stwierdzi艂 ze b臋dzie trzeba leczy膰 dwa z臋by kana艂owo, opr贸cz tego reszta byla ok. Zeby zostaly niby wyleczone ale bol dalej postepowal. Usun膮lem druga 8 to samo, 3ci膮 to samo. W ko艅cu stwierdzono, 偶e to od kana艂owo leczonej 5i膮tki i 偶e trzeba powt贸rnie leczy膰. Leczy艂em powt贸rnie u innego stomatologga, dobrego nie umia艂 mi pom贸c i stweirdzi艂em, 偶e wyrw臋 j膮 i w ko艅cu b臋de mia艂 spok贸j bo by艂em ju偶 pewien 偶e to pewnie od niej. Dzi艣 jestem ktroch臋 czasu po wyrwaniu b贸l nadal wyst臋puje. JA ju偶 nie wiem co mam robi膰? 偶aden lekarz nie jest mi w sanie pom贸c., b贸l nie ust臋puje co mam robi膰, gdzie z tym i艣膰 i czy mo偶e kto艣 mia艂 podobne przypadki?? Dodam jeszcze 偶e my艣l臋 nad tym czy po tym nak艂uwaniu ropnia Chirurg nie uszkodzi艂 mi jakiego艣 nerwu??, bo blizn臋 po nak艂uciu mam blisko tego miejsca gdzie mnie boli..jednak nie mam 偶adnych z objaw tzw Neuralgi, kompletnie 偶adnych, czuj臋 tylko b贸l. 偶adnych napad贸w, bo b贸l jest sta艂y boli mnie prawie codziennie, czasem ust臋puje na p贸艂 dnia albo na jeden ca艂y, w nocy 艣pie normalnie.Innych pomys艂贸w na dzie艅 dzisiejszy mi brak bo Stomatolog i Chirurg nic nie widz膮, neurolog podobnie... B贸l jest taki t臋py punktowy nie promieniuje, ci膮gnie mnie w d贸艂, jakby mi kto艣 do 偶uchwy w tym miejscu przyczepi艂 10 ton, jest to ci臋偶kie nie daje mi si臋 skupi膰 na niczym i uci膮偶liwe no i ci臋偶ko to opisa膰. M臋czy mniej to ju偶 psychicznie potwornie:( POMOCY!!!

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach

B膮d藕 aktywny! Zaloguj si臋 lub utw贸rz konto

Tylko zarejestrowani u偶ytkownicy mog膮 komentowa膰 zawarto艣膰 tej strony

Utw贸rz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj si臋

Posiadasz w艂asne konto? U偶yj go!

Zaloguj si臋
Zaloguj si臋, aby obserwowa膰