Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ojc jak sie ciesze bardzo

kiedy mogę zrobić pierwsze usg?

Polecane posty

dopiero zrobilam test i 2 kreseczki, u lekarza jeszcze nie bylam, czy trzeba pojsc juz teraz,teraz czyli w terminie kiedy miala byc miesiaczka a jej nie bylo.. ? no i keidy pierwsze usg na ktorym cos bedzie widac? pozdrawiam wszystkie mamy i nie tylko :)

Pierwsze USG na którym będzie coś widać to około 7 tygodnia ciąży, więc jeśli chodzisz na NFZ to sie zapisz, a jesli prywatnie to poczekaj, bo teraz wydasz kasę a i tak nic nie będzie widać. Jesli się martwisz możesz za to co kilka dni robić sobie betę, żeby widzieć czy przyrasta.

Pierwsze na którym coś będzie widać to ok 7 tygodnia, wczesniej nie ma sensu. Jak się martwisz to zrob sobie co kilka dni betę, żeby zobaczyć, czy przyrasta.

dziekuje Ignacja, a wizyta u ginekologa, potrzeba juz teraz?

jeśli nie masz żadnych plamień, krwawień itp to gin i tak nic ci nie powie, poza tym, że bycmoże masz lekko powiększoną macicę i rozpulchnione narządy, więc ja bym nie szła jeszcze. Najlepiej zadzwoń i się zapytaj.

dziekuje bardzo za informacje :) chociaz Ty jedna napisalas. pozdrawiam serdecznie.

nie ma za co, tylko ja nie byłam w ciąży (własnie się staram), ale czytałam duzo na ten temat, więc w razie czego jeszcze zadzwoń :)

12 tydzień to już jest w zasadzie termin na badanie przyzierności więc za późno... owszem zdarza się, że w 7 tygodniu nic nie widać, ale to są pojedyncze przypadki.

no nigdy niby nie jest za późno, ale 12 tydzień to naprawdę dość późno...

no ale 5 tydzien i 5 dzień to nie 7 tydzień... jednak w tym okresie ciaży każdy dzień jest krokiem milowym

Do lekarza poszlam kilka dni po planowej miesiaczce (po zrobieniu 3 testow, w kolejnyh dniach), dostalam skierowanie na bete i z wynikiem wrocilam do Pani doktor i wtedy tez dostalam skierowanie na usg ktore mialam wykonac najwczesniej w 6 tyg i tak zrobilam bylo widac serduszko :)

Gość bo tak i już
Ja poszłam do lekarza pare dni po spodziewanej i dwóch testach. Czyli w ok 5 tyg. na USG było widać malą plamke :) dostalam skierowanie na badania i następne usg było po 3 tyg, wtedy już było slychać serducho :) Ja bym radziła iść wczesniej bo w razie jakichkolwiek nieprawidlowości można już podjąc jakieś kroki :)

dzieki kobietki za informacje, nie ma to jak doswiadczone juz mamy :)