Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość skaza skazaaaa

jaki krem na zmiany przy skazie bialkowej-azs

Polecane posty

Gość skaza skazaaaa

jaki krem stosować na twarz u dwumiesięcznego dziecka ze skaza białkowa. Zmiany maja charakter malutkich krostek czerwonych i szorstkiej skory na polikach. Oilatum go uczula ....emoilium krem specjalny tez uczula. Hydrokortyzonem smarowałam tylko jeden raz i ostatni. Co doradzicie?

moja zuzka ma mediderm, alantan maść , i triderm , i wszystkie działąją wspaniale , ale typowy na azs jest mediderm , od pierwszego miesiąca i można stosować na dużych powierzchniach

Gość a ja ci napisze tak:
dexeryl, atoperal, aderma exomega. ja moge z czystym sumieniem polecic, wszytsko zniklo blyskawicznie, a corka ma AZS podobno. ale nie na kazde dziecko musi dzialac to samo, musisz testowac.

mislo byc ze moge polecic dexeryl:P zjadlo mi wyraz;)

Gość skaza skazaaaa
a to wszystko bez recepty??? i czy krostki znikna?

spoczko a ile ten mediderm kosztuje? mi alergolog kazal smarowac aderma exomega, ale jakis wielkich rezultatow nie bylo, koszt ok 70 zl, po posmarowaniu dexerylem zniklo wsyztsko z buzki, bo miala tylko AZS na czole i kolo uszka, i troche na szyjce. az sie zdziwilam ze tak to zadzialalo, a koszt to ok 17zl

no ja już ę tylko profilaktycznie , jak mi się przypomni ;) małej wszystko zeszło w ciągu kilku dni i na razie azs nie daje o sobie znać, triderm na receptę , reszta bez

nikt ci nie powie czy krostki znikna. ja mialam te kremy bez recepty, dexerylem smarowalam bez konsultacji z lekarze, a to po konsultacji z zaufana znajaca sie na rzeczy farmaceutka, i po 1 posmarowaniu skora przestala byc czerwona i sucha, wsyztsko zniklo. sa nawroty ale sa delikatne, nie ma juz tak jak przed dieta eliminacyjna i przed zastosowaniem kremu

Gość bakaxnjskjx
emolium

Gość skaza skazaaaa
juz pisalam- emoilium uczula..

juz wiem co to za mediderm. tez go polecala pani w aptece:) ale poki co uzywam tylko dexeerylu, moze po tym sprobuje mediderm

emoilum i oilatum jak dla mnie to najgorsze co moze byc. jeszcze jedno ci powiem. alergolog mi powiedzial ze po posmarowaniu suchych miejsc kremem te miejsca nie powinny czerwieniec. po wszytskich emolientach czerwienialy i to mocno, po adermie tylko troszeczke, ledwo zauwazalnie, po dexerylu podobnie, teraz juz nie ma co czerwieniec. takze moze na to tez zwroc uwage

spoczko a co zabronili podawac malej? u mnie zabroniony seler, por, niewskazane jablko, oczywiscie nutramigen(swinstwo) bialko nie ruszac przynajmniej do konca 1 r.z. sama wyczytalam ze cielecina uczula, i to sie sprawdzilo, najlpeiej podchodzi jej chyba indyk

Gość skaza skazaaaa
nno wlasnie po oilatum i elonlim jak samrowalam jej buzke to odrazu reakcja czrwone ogniste plamy na policzkach.. masakraaa

podstawowe pytanie to co dziecko je? Smarowanie to rzecz drugorzędna, czyli że jak znajdziesz nieuczulający pokarm, to zmiany szybko znikną same

przedewszystkim mleko na pepti kazała zmienić , mała go nie chciała w ogóle pić więc wróciłyśmy do bebilonu comfort a kropki i pęknięcia na skórze nie wróciły :) dlatego jestem bardzo wdzięczna mojej pani doktor za ten krem

to prawda, mi wlasnie po odstawieniu pora i selera zeszlo wiekszosc choc nie do konca, po kremie zeszla reszta.

Gość skaza skazaaaa
a ja ci napisze tak: czy Twoje dziecko ma skaze? od kiedy sie pojawila?

moja pila od 2 miesiaca zycia pepti, jadla bez problemu, pozniej alergolog zmienil na nutramigen bo zmiany byly naprawde okropne na buzce i stwierdzil ze pepti nie daje z tym rady. balam sie strasznie jak mala zareaguje ale pije od poczatku bez mrugniecia okiem, jej wystarczy ze jest biale-co biale to dobre:D teraz wprowadzam 2, na opakowaniu pisza ze nowy smak... sprobowalam i sybko tego pozalowalam. szkoda mi malej ze musi to pic, ale ciesze sie ze pije to chetnie:)

aaa i całkowity zakaz mleka krowiego , ale przyznam się , że zrobiłam z małej królika doświadczalnego( wiem , nieodpowiedzialne) i dawałam po malutkiej łyżeczce jogurty , serki i nic się nie działo , więc teraz je wszystko:)

spoczko to ciesz sie bo widocznie to nie skaza:) mysle ze jesli skaza jest to jest i nie ma zmiluj. chociaz moze na cos innego jest uczulona a nie na mleko?

Gość skaza skazaaaa
no to tak jak moja : ma dwa miesiace i pojawilo sie tydzien temu. Pediatra kazala stosowac masc robiona na bazie wazeliny, parafiny i hydrokortyzonu... ale wiadomo ze to steryd i tylko raz posmarowalam. Czy Wy smarowaliście masciami na bazie sterydow? moze źle robie nie stosujac sie do zalecenie lekarza, jednakze slyszlam, ze u takiego malucha dwumiesiecznego niewskazane.

wiesz , w szpitlu od razu mi powiedzieli że mała ma skórę atopową , przy pierwszej wizycie u pediatry , wyszło , ze przy okazji skazę ma też , po konsultacji z drugim pediatrą , skaza na 100 % a małą je normalnie wszytko i nic się nie dzieje , nie wiem czy lekarze się mylą , czy to jednak nie była skaza

ale co je to twoje dziecko ?Bo czym byś nie smarowała, to jak będzie jadło coś co uczula to krostki będą się ciągle pojawiać

aneczka ma racje. ja nigdy malej nie smarowalam masciami robionymi, ze sterydami idt. spoczko ja mysle ze to nie skaza, ale kto to wie:) tak czy siak ciesz sie ze mala moze jesc wsyztsko:)

Gość skaza skazaaaa
do momentu pojawienia się krostek i suchych polikow karmilam piersia i dokarmialam butla bo mialam malo pokarmu. Podczas takiego karmienia zdarzalo mi sie zjesc czekolade i duzo nabialu... po wizycie u lekarza zostama przy bebilonie 1 i zrezygnowalam z piersi bo i tak pokarmu bylo coraz mniej.

Gość skaza skazaaaa
lekarka nie byla pewna czy to skaza... przynajmniej tak dala do zrozumienia. Powiedziala, ze jak po tygodniowym smarowaniu nic nie bedzie schodziło to wtedy zmieni mleko na nutramigen

moje ? mleko modyfikowane , jogurt naturalny z truskawkami , ziemniaki z sosami , cielęcinkę , wędliny robione przez dziadków, brokuły seler, por, marchew, cebulę!! sery białe, serki homo, ogórki kiszone , więcej grzechów nie pamiętam ;) aaa i kaszki na krowim mleku