Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

...beatris...

Moj syn ma autyzm prosze o ukazanie nam drogi...

Polecane posty

witam Mój syn Szymon 3,5 roku ma zespól autystyczny jesteśmy z Chorzowa dziś byliśmy na wizycie u dr. Gorczycy gdzie potwierdzano autyzm jednak nie wiem co dalej nie wiem gdzie kiedy i jak. Mam trochę informacji lecz są tak niepoukładane ze mam mętlik w głowie. Bardzo proszę o rady mam dzieci z podobnymi problemami.

Gość kkiokikkkkkksaksksksksk
zauważyłaś wcześniej te objawy czy dopiero po 2.5 roku chłopca coś zaczęło się dziać

zauważyłam wcześniej wiadomo chodziliśmy do neurologa logopedy ale nic to nie dawało o autyzmie nikt nie pisnął słowa rezultatów nie było po pól roku przestałam tam chodzić i szukałam pomocy gdzie indziej, objawy pokrywały się z autyzmem w końcu trafiłam do kompetentnej psycholog i psychiatry no i teraz już wiemy...

Podobno to przez zatrucie związkami rteci:O.Ale myślę ze może bnyć więcej przyczyn-np. zatrucie związkami ołowiu a poza tym truciznami niszczącymi nerwy:O.Ja proponuję zbadać czy nie ma zatrucia:O.A niektóre odtrutki na związki rtęci same są trujące w dawkach tzw. leczniczych:O.

Gość Knutekkkk26
Moja rada jest taka... oddaj dziecko do adopcji.

Gość jajajajajjajjaaja
witam, polecam zadzwonić d Warszawy do ośrodka wczesnej interwencji http://www.owi.itp.net.pl/ oni Panią pokierują! Sama pracowałam przez kilka lat z chłopcem z autyzmem, zaczęłam jak miał 3 latka a skończyłam jak miał 11- dziecko uczyniło wyraźne postępy! Potrzebny jest tylko czas i terapeuta z zapałem do pracy.

Gość zalezy jaka odmiana autyzmu
moj ma najlzejsza - z. aspergera i funkcjonuje znakomicie , zwlaszcza intelektualnie - spolecznie z pewnymi oporami, ale w sumie jak najbardziej ok.. Wejdz raczej na fora tematyczna, jest takich wiele, tu wiele sie nie dowiesz,

Gość zalezy jaka odmiana autyzmu
modek nie pieprz głupot, 80% noblistow z mat-fiz-chem ma aspergera. Ze o Billu Gatesie nie wspomne.

Gość mama a
Ja mam chorego synka. Mogę Ci podpowiedzieć, co robić, podaj swój mail, bo tutaj to sami ludzie bezrozumni.

Gość mama a
A, masz w loginie:) nie zauważyłam:)

Gość mama a
Jeśli masz konto mail na onecie albo WP to podaj, komunikator mi nie działa...

Gość knuttek rece opadają gdy sie
czyta , co piszesz. Moj syn z zesp Aspergera skonczył elitarne studia, jest wysportowany, jezdzi po swiecie, ma przyjacioł, bardzo ciekawe zycie , ktorego wielu mu zazdrosci.

Gość beatris..........
witaj,ja też jestem z Chorzowa.Chodzę z dzieckiem na rehabilitację z powodu zwiększonego napięcia mięśniowego na osiedle 1000-lecia do ośrodka rehabilitacji. Z tego co się tam dowiedziałam to rehabilitują masę dzieciaczków właśnie z autyzmem i aspergerem.Słyszałam,że lawinowo przybywa takich przypadków i że wczesna rehabilitacja przynosi dobre efekty,.jeżeli jeszcze nie chodzisz z dzieckiem na żadną rehabilitację to poproś lekarza o skierowanie do tego ośrodka,są tam dobre rehabilitantki-bardzo się starają i mają doświadczenie.Możesz zarejestrować się tel. to numer tel do ośrodka 322504499. Nie załamuj się dzięki rehabilitacji twój maluch będzie normalnie funkcjonował tylko trzeba się temu trochę poświęcić Trzymam kciuki:)

Gość beatris..........
odezwij się gdy będziesz chciała pogadać:)

Gość knutekkk26 ty............
DEBILU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

mamo m i beatris... dziękuje i proszę o kontakt dittmar@o2.pl lub gg 6907947 dziękuje również wszystkim tym którzy normalnie się wypowiedzieli co do reszty zostawię bez komentarza bo ręce nogi i wszystko inne opada

Naprawde ręce opadają co wy tu wypisujecie !!!!!! Chodzi mi o te wypowiedzi pomarańczowych. Jak jestescie tacy mądrzy to czego sie nie ujawnicie!!!!!!

Gość AnnaW.
Szanowni Państwo, Jestem studentką piątego roku Psychologii dziennej na Wydziale Nauk Społecznych Uniwersytetu im. Adama Mickiewicza w Poznaniu. Piszę pracę magisterską dotyczącą umiejętności komunikacyjnych osób dotkniętych autyzmem, oraz skuteczności terapii zaburzeń w tym obszarze zdolności za pomocą metody PECS. Z uwagi na specyfikę tematu postanowiłam zwrócić się do Państwa, jako osób zmagających się na codzień z problemem autyzmu o podzielenie się Państwa doświadczeniami na tym polu i pomoc w zebraniu danych, które są mi niezbędne do napisania badawczego rozdziału mojej pracy. Ankieta jest adresowana do wszystkich osób, które miały styczność z systemem komunikacji PECS, a czas jej wypełnienia to około 20 minut. Mam nadzieję, że przeprowadzone przeze mnie badanie pozwoli zwrócić baczniejszą uwagę na to jak ważna jest praca nad poprawą zdolności komunikacyjnych autystyków i w jak prosty sposób można im pomóc. Kwestionariusz zawiera jedenaście pytań i jest anonimowy. Będę niezmiernie wdzięczna za pomoc. Z góry dziękuję za poświęcony czas i wysiłek. Anna Walczak Link do ankiety: http://www.e-ankieta.org/1-8/index.php?sid=37784&lang=pl

Gość Autorko, no i co?
Zgłoś się do Fundacji Synapsis i przeczytaj książkę Dietmara Zollera: "Gdybym mógł z Wami rozmawiać" (napisana przez autystycznego chłopca-niemowę).

Gość gość
Musisz zajrzeć tutaj. Książka, która w przejrzysty sposób wyjaśnia co, jak i dlaczego. Dodatkowo pokazuje drogę do zdrowia (TAK, autyzm jest uleczalny), zawiera przepisy, porady i wiele informacji na które większość lekarzy kiwa ramionai.

Gość gość
Temat archiwalny, po co do tego wracać? Kto odgrzebuje stare tematy.Co robią moderatorzy tego forum - śpią???!!!!

Gość gosc5646748578576473
Polecam ksiażke "Moj przyjaciel Henry"

Gość Ania Mania
Moja córeczka też ma autyzm, u niej głównym problemem była mowa. W wieku 5 lat zaczęła uczęszczać na terapie SI, była pod opieką neurologopedy. Próbowaliśmy terapii w Scolarze ale uznaliśmy,że to pranie mózgu nic nie wnosi do jej rozwoju. Ćwiczyłam z nią w domu, początki były ciężkie, zero współpracy ale miłością i cierpliwością przezwyciężyliśmy trudności. Obecnie ma 8 lat, uczęszcza do podstawówki z tzw.edukacją włączającą, rozkwitła społecznie. Ma koleżanki, jest lubiana, uwielbia występować na scenie, zrobiła się bardzo empatyczna, lgnie do dzieci, bierze udział w grach zespołowych. Zawsze staraliśmy się zachować zdrowy rozsądek, nie stosowaliśmy żadnych diet, jedynie ograniczamy słodycze, żadnych "odtrutek", tysiąca suplementów i leczenia biomedycznego. Przyznam się szczerze, że baliśmy się tego... Zawsze traktowaliśmy ją i traktujemy jak zdrowe dziecko i ona tez tak siebie postrzega. Zrobiła taki progres, że teraz twierdzą,że jest tylko muśnięta autyzmem. Tak więc, głowa do góry!!!

Gość gość
Oddaj to upośledzone zwierzę

Gość Ania Mania
Są różne odmiany autyzmu... Mój mąż ma prawdopodobnie aspergera i jest sławnym artystą...