Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

...beatris...

Moj syn ma autyzm prosze o ukazanie nam drogi...

Polecane posty

witam Mój syn Szymon 3,5 roku ma zespól autystyczny jesteśmy z Chorzowa dziś byliśmy na wizycie u dr. Gorczycy gdzie potwierdzano autyzm jednak nie wiem co dalej nie wiem gdzie kiedy i jak. Mam trochę informacji lecz są tak niepoukładane ze mam mętlik w głowie. Bardzo proszę o rady mam dzieci z podobnymi problemami.

Moja bliska koleżanka ma autystyczne dziecko. Dziecko ma teraz 5 lat. Z tego, co wiem z jej opowiadań, istnieją różne rodzaje autyzmu. Wiem, że ona chodziła z dzieciakiem na różne rehabilitacje i na zajęcia, gdzie była grupa wsparcia i specjaliści uczyli, w jaki sposób traktować dziecko. Bardzo to pomogło zarówno jej, jak i dzieciakowi. Teraz, w porównaniu z tym, co było, chłopiec rozwija się dużo lepiej. Gdybym nie wiedziała, że ma autyzm, twierdziłabym, że jest zwykłym 5 latkiem. Powodzenia.

Gość akrylik
spokojnie autyzm autyzmowi nie rowny, nie panikuj. najczesciej wystepuje lagodna forma i dzieci rozwijają się prawidłowo, ale z odpowiednim wsparciem. moja kolezanka ma dziecko z autyzmem i wyglada i zachowuje się normalnie tylko czasem jej ucieka i musi go gonic... ma 6 lat, nie martw sie, sa gorsze rzeczy

wiem ze nigdy nie jest tak źle żeby nie mogło być gorzej tylko chciała bym to zacząć tak żeby miało ręce i nogi, jetem roztrzepana i chaotyczna nie chce zaczynać od końca dlatego tu pisze :)

Gość akrylik
mam kolezanke w krakowie z dzieckiem autystycznym, ona z tego co wiem ma wszystko obcykane. podaj maila to przekieruję Cię na nią. myślę, że moze Ci pomóc