Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Domisia767676

Tabletki a zgoda matki

Polecane posty

Gość Domisia767676

Na wstępie chcę poprosić o poważne odpowiedzi Mam 16 lat i od pół roku jestem z dwa lata starszym chłopakiem Ostatnio mama zapytała mnie, czy on chce uprawiać ze mną seks Powiedziałam,że nie naciska na mnie, do niczego nie zmusza, jednak ma swoje potrzeby i chce Mama stwierdziła, że w takim razie pójdziemy do ginekologa,a ja mam z chłopakiem pogadać Tak też zrobiłam i powiedział,że bardzo by chciał jednak nie musimy Jesteśmy na etapie pettingu, ja również bym chciała z nim współżyć, jednak gdy dziś mamie o tej rozmowie z nim powiedziałam,zaczęła na mnie wrzeszczeć,że w takim razie nie będzie żadnych tabletek, bo mam na to kupę czasu a i tak pewnie niedługo się z nim rozstanę ... Co mam robić ? Wiem,że i tak niedługo z nim będę uprawiać ten seks ...

Gość Domisia767676
Proszę mi doradzić ...

Skoro wiesz że i tak niedługo będziecie się kochać to powiedz mamie żeby jednak poszła z tobą po te tabletki

Gość Domisia767676
Powiedziałam, na co ona, żebym jej nie szantażowała, bo jak chcę to mogę się z moim chłopakiem przestać spotykać ... Przykro mi bardzo ... a później są obelgi na 16latki ,że matkami zostały ...

Gość Domisia767676
Nie no, lepiej późniekj100000 tematów z pytaniem ' czy jestem w ciąży ?! omg boję się ' ... sama mnie o to pytała , chcę te tabletki, więc skoro wie,że i tak zrobię co będę chciała, to czemu nie kupi ?

usiądz z mamą i spokojnie porozmawiaj,powiedz jej że myślicie o współżyciu ale jesteście na tyle rozsądni że chcecie się zabezpieczyć

a jak nie pomoże to jej powiedz że jak coś się stanie to żeby nie miała do ciebie pretensji bo ją prosiłaś żeby z tobą poszła;) to powinno podziałać

Gość Domisia767676
Zabroni mi spotykać się z chłopakiem, a tego nie przeżyję :( Czy ginekolog nie wypisze mi tych tabletek bez jej zgody ?

ja byłam dokładnie w twoim wieku kiedy poszłam do ginekologa (sama) i mi wypisał bez problemu,najlepiej idz gdzieś prywatnie,wiadomo że jak się idzie i płaci to też inaczej na ciebie patrzą

Gość Domisia767676
Też właśnie o tym pomyślałam... ale ona ma znajomą ginekolog i problem w tym,że później jak mnie do tamtej zaprowadzi to ona przecież się dowie ,że brałam tabletki i powie mojej mamie !

Gość malaindianeczkasiala
a ja swoje dostałam p\bez zadnych zgód w wieku 17 lat w publicznej przychodni :) na luzie.. zawsze zostaje gumka!

Gość Domisia767676
Ale wiecie jak to z gumką jest :( Niech np. pęknie i później nerwówa ... poza tym moj pierwszy raz chciałabym przeżyć bez żadnych stresów ... ale ona tego nie rozumie

Gość Aga;)
ja na poczatku mojego zwiazku z chłopakiem poszłam od razu do ginekologa i dał mi jakieś tabletki, ale nawet ich nie kupiłam. Stwierdziliśmy, że nie będe ogólnie jak na razie brała niczego i juz ponad 2 lata radzimy sobie bez tabletek;) hehe i jest bardzo ok;p

Gość Domisia767676
Wiem, że tak też można... ale nie daj Boże zajde w ciąże i co ? Mama mi powie ' trzeba było sie nie puszczać ' a ja na prawdę chcę z nim uprawiać seks... nie chodzi tylko o ta przyjemność ... Po prostu wiem,że to on , a w życiu miałam już okazje uprawiac seks i nigdy tego nie zrobiłam ... czekałam na niego !

ajj wiesz, gumka nie jest zła i naprawdę ciężko by pękła. Może te kioskowe to tak,ale durexy nigdy mi krzywdy nie zrobiły. Poza tym sama biorę tabletki i są naprawdę okropne !!! PRzytyłam po nich paskudnie,a moje libido spadło do -1000

Gość Domisia767676
O przytycie się nie boję ... z tym akurat nie byłoby problemów Wolałabym jednak,żeby moje libido spadło o -1000 , niż żebym zaszła w ciążę w wieku 16 lat

Domisiu,ale wtedy jest bez sensu branie tabsów bierzesz tabletki,żeby nie być w ciąży->nie masz ochoty na seks->nie współżyjesz->nie jesteś w ciąży ;) nie no,żartuje. Sama bym je najchętniej odstawiła,ale od czasu brania ich doszło też parę +. Miseczka mi urosła o jeden rozmiar i trądziku ani kropeczki nie ma:D dlatego ciężko mi z nich zrezygnować. Tylko właśnie,gdy mam przerwę,to wtedy ochota +1000000000, waga -3 kg :(

Gość Domisia767676
Tak, z nim chce uprawiać seks ... i będę, kwestia tylko tego,czy za jej zgodą z tabletkami,czy w tajemnicy ...

Gość Domisia767676
Co do miseczki to nieeeeeee ! Jestem taka chuda,a biust mam taki duży :P ! Bez przesady, aż takiej nie-chcicy chyba nie ma?

Gość Domisia767676
Próbowałam na spokojnie i na luzie z nią rozmawiać,ale nie ma szans... ona jest na nie.

za gumek uwielbiałam seks, 24/7 gotowa byłam. Teraz trzeba mnie prosić i byle pierdoła jest najlepszą wymówką..chociaż winę zwalam też na zimę. Ogólne przygnębienie. Ale nie można generalizować. Na każdą babkę tabletki działają inaczej. Ja mam nadzieję,że moje nowe będą okej :D

MAmy nnie przekonasz. I tak tego popierać nie będzie.Wiem to z autopsji. U mnie było dokładnie to samo. Spróbuj w jakiejś publicznej poradni. Do rejestracji potrzebujesz nr swojego ubezpieczenia,pesel i podstawowe dane.

Tabletki wcale nie są takie cudowne, dużo mogą namieszać w organizmie. Nie polecam. Chyba, że zrobisz wszystkie badania i będziesz miała dobrze dobrane. Ale tylko na podstawie badań a nie, jak się w większości dzieje- zgadywanki.

Gość Domisia767676
Smutno mi, bo moja siostra w moim wieku straciła dziewictwo i moja mama to popiera... a jednak ja jestem dojrzalsza od niej -nawet mama to przyznała... jestem z nim pół roku,moja siostra dopiero go poznała. Ale nie... mama oczywiście przyczepi się do mnie

Gość krucafuks
do malaindianeczkasiala Zmień tabletki Idz prywatnie i Ci przepiszą. Zrzucicie sie z chłopakiem i problem z głowy. Jako nieletnia dostałam tabsy w publicznej przychodni, jedyne o co mnie pytano to czy wiem co to i jak się bierze;) Co masz do stracenia- najwyzej usłyszysz nie.

Gość Domisia767676
Gdyby to było za zgodą mamy, to miałabym wszystkie badania ... ale teraz zależy tylko od niej...

krucaafuks właśnie dzisiaj wzięłam swoją pierwszą yasminelle (brAŁam sylvie20). Oby było dobrze! Mam dość ciągle napompowanego brzucha jak w ciąży. Wlaśnie to jest głupota...miałam juz doczynienia z wieloma ginekologami i żaden z nich nawet nie napomknął o zrobieniu badań. MEtoda chybił-trafił..

Bo dla nich to jest na rękę. Większość kobiet, nawet jak ma źle dobrane, woli się męczyć. A o tym jakie są skutki uboczne, mało kto mówi.