Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość yugyugugyugugyuguog

Co bogatsze i gdzie zyje sie lepiej Wroclaw vs Krakow

Polecane posty

Gość yugyugugyugugyuguog

?

Gość rhfg
krakow nie

Gość oihj
mieszkam we wrocku bardziej podoba mi sie kraków

Gość paschalina
z doświadczenia to mogę powiedzieć, że w sumie jest podobnie. We Wrocławiu są wyższe zarobki, ale też życie drożej kosztuje. W Krakowie ciężej znaleźć jakąś sensowną pracę, bo standardowo oferują 5-6 zł/h plus zlecenie. no i Krakowie ostatnio robi się niebezpiecznie- co chwila jest informacja, że ktoś kogoś napadł z meczetą (taka nowa moda, u tutejszych kiboli) a no i Kraków, to znacznie bardziej konserwatywne środowisko- mam wrażenie, że wszyscy tu to okropne snoby ślepo przywiązane do tradycji.

Gość z perspektywy szczeninianina
pracujacego i tu i tu smialo moge stwierdzic ze od jakis 4 lat wroclaw zdecydowanie wyprzedzil krakow pod wzgledem zarobkow, inwestycji itp. Kiedys byl raczej gorszy teraz jest lepszy

Gość oihj
no i stadion bedziemy mieli:D

Gość i dworzec
za 350 mln zl i nowe lotnisko za 400 i obwodnice autostradowa za 2,5 miliarda, i najwyzszy wiezowiec w Polsce i 3 co do wielkosci na swiecie most betonowy oparty na jednym pylonie (notabene najwyzszym w tej czesci europy , chodzi mi oczywiscie o most redzinski :classic_cool:

Gość i dworzec
malo tego to jest najwiekszy powierzchnia most betonowy na swiecie, najdluzszy betonowy most podwieszony na swiecie :classic_cool:

Gość oihj
czemu ja go jeszcze nie widzialem..słuchaj tak widze ze wiesz co ile kosztuje to prawda ze choinka ta co na rynku stoii kosztowała 1.5mln?

Gość i dworzec
nie wiem ale pewnie byla drozsza :classic_cool:

Gość gość
czy ktos z was mieszka w krakowie? :) jezdzicie taksówkami? mam firme i chcialabym z jedna z korporacji podjac wspolprace na zasadzie przejazdow bezgotowkowych. myslalam o nich www.radiotaximpt.krakow.pl

Gość angle
Kraków atrakcyjniejszy turystycznie, we Wrocławiu mamy łagodniejszą zimę (tak przypuszczam), bliżej do zachodniej granicy, miejsca ładne i brzydkie jak w każdym większym polskim mieście i chyba nie ma żadnej uniwersalnej reguły co do wysokości zarobków

Gość gość
Ja bardzo lubię Wrocław i zastanawiam się nad przeprowadzką z Legnicy...

Gość gość
Ja mieszkam całe życie we Wrocławiu i nie mam porównania z Krakowem, ale na pewno wolę Wrocław od Wawy, bo wydaje mi się, ze jest tutaj jednak dużo spokojniej. Z tego co kojarzę to Wrocław zajął wysokie miejsce w jakimś plebiscycie na miasta najlepsze do życia. O pracy we Wrocławiu możecie tu http://dolnoslaskie-praca.pl/praca/wroclaw/ sobie poczytać. Generalne to chyba jak wszędzie jest z tą robotą - każdy coś znajdzie, ale humanista niekoniecznie w zawodzie. Za to specjalistów IT bardzo się ceni na rynku pracy.